Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(06-03-2016, 09:19)Mato Napisal:
Citat:In its proposal the commission wishes to amend Annex I of the Directive so as to add in category A "automatic firearms which have been converted to semi-automatic firearms" and "firearms under points 1 to 7 after having been deactivated", consequently prohibiting such firearms. The rapporteur supports this provision.
Isto kar predlaga Komisija kaj je point DEKO če je potem prepovedano WTF?


Citat:"5. Alarm and signal weapons as well as replicas; salute and acoustic weapons shall remain in the category in which they would fall according to how they were originally built. 6. Firearms under category B and points 1 to 5 of category C, after having been deactivated." 6. Firearms under categories A, B, C and D that have been deactivated in accordance with Commission Regulation on the deactivation." 
Tole je sicer zmedeno ampak če zastopim prav bodo deaktivirano orožje po tem predlogu uvrstili kar v kategorijo v kateri je prej bil kar pomeni zakaj imamo že deaktivirano sploh????

Zgornji amandma je v nasprotju s spodnjim. 

Spodnji amandma pa govori, kaj se doda v C kategorijo (orožje, ki ga je treba prijaviti). Torej se glasi: V kategorijo C (orožje, ki ga je treba prijaviti) se doda: 6. Orožje kategorije A, B, C in D, ki je bilo onesposobljeno v skladu s ˝Commission Regulation on the deactivation.˝  

Kar pa je v nasprotju s Commission Regulation on the deactivation, ki govori, da se ta ne nanaša na orožje onesposobljeno pred sprejetjem novih ukrepov. Poleg tega predlagajo, da se v kat. C uvršča orožje kategorije D po onesposobitvi. Nekaj najbolj neumnega, kar sem kdaj prebral. V praksi bi to pomenilo, da je lok ali samostrel v prosti prodaji, če ga onesposobiš pa pade v kat. C  Clap
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od p0gi - 06-03-2016, 14:25