Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Razumem razburjenje nekaterih ob predlogu člana foruma, ki vsebuje številne omejitve in prepovedi, saj je grožnja oziroma možnost prepovedi nekaterih kategorij resnična in prisotna že nekaj časa. Nekateri odgovori oziroma reakcije, med katerimi so celo žaljivke, zahteve po prepovedi objavljanja prispevkov in podobno, so ne glede na to, v celoti nesprejemljive, pa tudi v celoti nepotrebne. Forum je namenjen izmenjavi mnenj in pogledov vseh in nestrinjanje z mnenjem ali predlogom drugega ne daje pravice izrekati žaljivke, zahtevati prepovedi objav, izključitev iz foruma in podobno. Vsi tudi nismo enaki - nekdo bo podal koristne in uporabne predloge in mnenja, nekdo drug spet manj koristne in uporabne, nekdo tretje celo povsem neuporabne ali celo škodljive predloge in mnenja, kar pa še ne upravičuje takih reakcij, kot so se zgodile.  Predlog je bil podan z dobrimi nameni in verjamem, da s ciljem pomagati lastnikom strelnega orožja, čeprav je nedvomno v celoti škodljiv in nesprejemljiv in je dejansko nasprotje tega, kar je avtor želel z njim doseči in bi bilo bolje, da ga ne bi bilo. Vendar je vseeno potrebno nestrinjanje izraziti na kulturen in primeren način, nikakor pa ne na način, kot je bilo to storjeno (in ki predstavlja tudi kršenje pravil foruma), ker se s tem odvrne marsikoga, da sodeluje in objavi svoje mnenje na forumu.

Predlog, ki naj bi bil posredovan poslancu Zveru, ne bo imel posebnih negativnih posledic, saj ne bo poslanec Zver (in tudi ne noben drug slovenski poslanec v Evropskem parlamentu) oblikoval ali odločilno prispeval k končnemu besedilu predloga sprememb evropske direktive o orožju. Bi pa bilo v bodoče nedvomno bolje, da bi se oblikovala neka posebna skupina, v kateri bi bili predstavniki vseh strelcev in ki bi skrbela za oblikovanje stališč in predlogov, ki bi se nato posredovali našim poslancem v Evropskem parlamentu, političnim strankam, ministrstvom, vladi in drugim državnim organom, kot da vsak sam po svoje nekaj sestavlja in pošilja, kar lahko pripelje do situacije, ki se je zgodila.

Glede na majhno število slovenskih poslancev v Evropskem parlamentu (8) in število vseh poslancev v Evropskem parlamentu, bo vpliv prvih na sprejem ali nesprejem predloga sprememb evropske direktive o orožju, majhen. Kljub temu je smiselno, da se po tem, ko se bo videlo, kakšen je končni predlog, ki bo šel na glasovanje v Evropski parlament, skuša s pritiski na slovenske poslance doseči, da (nesprejemljivega) predloga ne podprejo oz. glasujejo proti sprejemu. Na druge - poslance iz drugih držav, pa tako in tako ne moremo imeti vpliva. V primeru, da je izid glasovanja tesen (hipotetično), lahko tudi nekaj poslancev prevesi odločitev na eno ali drugo stran in samo iz tega razloga je smiselno lobiranje pri slovenskih poslancih v Evropskem parlamentu, da se uprejo spremembi oziroma da predloga, ki bo slab, ne podprejo.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Matej045 - 26-02-2016, 19:25