Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Berem in opažam nekaj dobrih predlogov in tudi nekaj slabih. 

-Glede B7 so mnenja, da izgled ne bi smel biti merilo, po drugi strani pa predlagajo, da bi moralo biti orožje B7 prilagojeno za strelce ali lovce in ne sme biti oblikovano za vojaško uporabo. Potem se ne pogovarjamo več o B7, ampak B4. Drugi predlog je, da bi za B7 veljali strožji pogoji za pridobitev dovoljenja.  
-Predlagajo, da se omeji kapaciteta nabojnikov, kar je absurdno. Nabojniki niso zabeleženi v nobenem registru, so brez tovarniških številk in so po izdelavi tako preprosti, da je njihova nadgradnja kapacitete možna s preprostimi orodji.
-Predlagajo, da se deko orožje izvzame iz direktive, a obenem predlagajo, da naj bo to orožje brez ključnih delov. A če so ključni deli onesposobljeni, je enako kot jih ne bi bilo. Npr: cev in okvir naj bi bila ključna del orožja in deko orožje brez cevi in okvirja ne more obstajati. Poleg tega opozarjajo, da orožje ki je bilo deaktivirano po starih standardih ne bo mogoče ponovno deaktivirati po novejših standardih, če je to že zavarjeno. 
-Internetna prodaja: Predlagajo, da internetno oglaševanje ostane dovoljeno, le predaja blaga in prenos lastništva mora potekati preko pooblaščene osebe (trgovca). Nekaj podobnega načeloma velja že sedaj.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od p0gi - 25-02-2016, 22:21