Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Fatalizem.

Forum nikakor ni platforma, ki bi lahko kakorkoli nadomeščala takšno organizacijo. Nedvomno pa je primerna za konstruktivno debato o rešitvah, ne nazadnje bi lahko služil, kot osnova za morebitno formiranje kake bolj konkretne organizacijske oblike na podlagi podpore določenim idejam.

Deli in vladaj.
Sedanji sistem posesti strelnega orožja sledi točno temu. Ločeno lovci pa ločeno športni strelci pa zbiralci pa ...
Danes se prireže krila enim (tokrat so najbolj na udaru zbiralci, malo manj športni strelci, najverjetneje tudi airsoft), jutri bo na vrsti kdo drug. Ker vsaka od skupin gleda zelo ozko, je tiho, ko se to dogaja drugim, ko se bo v bodoče njim, bodo ostali nedvomno vrnili uslugo.

Naj za konec povem resnično anekdoto.
Z nekom sva imela izredno zanimivo debato o nekem področju. Poizkušal sem mu dopovedati, da je zadeva sistemsko spisana neustrezno in bo ljudi naravnost silila v protipravna ravnanja. Ves čas mi je zatrjeval, da je predlog usklajen na vseh ravneh in, kot tak nedvomno dober. Čez nekaj mesecev se je ta ista oseba sama znašla v položaju, ko je spoznala učinek le tega na sebi. Takrat pa ni bilo o podpori ne duha ne sluha. Žal se večina obnaša tako, da prične razmišljati nekoliko širše šele, ko so sami soočeni s problemom.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Iurium humanorum - 29-12-2015, 11:04