Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Naše pošiljanje pošte EU komisiji in MEP je naletela na plodna tla. Iz urada Lojzeta Peterleta so nas poklicali in povabili na sestanek.
Včeraj smo bili pri njih, kjer smo šli z njihovim asistentom skozi glavne dele predloga nove zakonodaje - predvsem smo jim pojasnili kakšni so zakoni in zahteve pri nas ter v večini evropskih držav, hkrati pa smo jim tudi razložili kakšen vpliv bi lahko imele predlagane spremebe na lastnike orožja ter ostale.
Pojasnili smo, da so ob branju nove direktive navajali lažne podatke o številu smrtnih žrtev z legalnim orožjem, da orožja ni mogoče kar tako kupiti preko spleta ter da bi  kljub nasprotnim trditvam EU komisije, ta direktiva zajemala ogromno lovcev, športnih strelcev in lastnikov deko orožja - veliko več, kot so pa to hoteli pokazati na prvem branju.
Izpostavili smo tudi finančno plat te zgodbe - EU komisija je namreč napisala, da ta direktiva ne bio prinesla nobenih dodatnih stroškov za države članice, kar nikakor ne more biti res v nobenem primeru.
Uradni odgovor in stališče do te direktive še pripravljajo, je pa asistent rekel, da se jim zdi ta direktiva zelo populistična in da je skoraj zagotovo ne bodo podprli v tej obliki, kot je sedaj. 
Stvari, ki se njim zdijo smiselne so enotna baza podatkov o strelscih in lastnikih orožja ter enotni standardi o onesposobljanju orožja. Govoril je tudi o bazi podatkov in dovoljenjih za deko orožje ter o prepovedi spletne prodaje, za kar smo mu predstavili kar nekaj protiargumentov.
Kako se bodo na koncu odločili ne vemo, lahko pa povem da imajo vaša pisma in emaili zelo velik učinek (smo vidl da so imel vse sprintano in podčrtano), asistent pravi, da ao toliko pošte dobili samo, ko se je sprejemala ACTA, pa še takrat je bilo večinoma vse copy paste.
Je pa tudi sam izrazil začudenje, da od lovcev niso tudi emaila dobili.
Komentiraj je tudi anketo - pravi da gre za dobro idejo, ampak da je EU komisija dolžna prebrat in priznat obstoj ankete šele, če zbere milijon podpisov.
Link
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Žiga P - 12-12-2015, 19:35