Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Neglede na dejstvo, da v odmevnih aktualnih kriminalnih dejanjih ni bilo uporabljeno predelano civilno, sestavljeno ali deaktivirano legalno orožje.
Neglede na dejstvo, da se črni trg sploh ne napaja ne z legalnega tržišča, še manj z odtujitvijo legalnega orožja ali prometom legalnega orožja s strani fizičnih oseb:
 
1. Smisel (in kriminalu največja ovira) registriranega orožja je - njegova sledljivost!
 
2. Če na skupnem trgu, ki ima določen nivo absorbcije blaga, administrativno omejimo trgovanje z legalnim blagom, se bo delež trgovanja z nelegalnim blagom nedvomno povečal in nikakor ne zmanjšal!
Ta delež npr. orožja v prometu, ki bi sicer bil sledljiv, bo tako ostal brez metapodatkov, ki so verodostojni za potrebe učinkovitega nadzora.
Problem povečanega deleža črnega trga pa ne nastane zgolj zaradi omejitev samih temveč tudi zaradi posledičnega dviga cen na trgu – kar je aksiom vsakega administriranja.

Toda dragi kolegi, tile naši predlogi niso namenjeni dobro delujoči pravni ureditvi EU temveč, kot sem že nekajkrat napisal, dobri osnovi za potrebno rezistenco kanclijske politične gospode v službi interesov dejanskih državnih in globalnih oblastnikov.
Ne da si v nedogled zatiskati oči pred dejstvi:
-         da Evropska komisija za podporo sprememb pravne ureditve ni predložila verodostojnih rezultatov ustreznih neodvisnih raziskav;
-         da je v državah EU s stoletno tradicijo civilnega orožja, - edina varna hramba in uporaba orožja tista, za katero neposredno odgovarja fizična oseba, torej državljan – osebno;
-         da civilno orožje nikoli ni in ne bo predmet pomembnega trgovanja za orožarje;
-         da se orožje za državno vojsko, policijo in žandarje evidentira, hrani, nadzira, uporablja, uničuje oz. razpečuje naprej po vsakokratnih internih nikomur znanih pravilih;
-         da črni trg deluje zgolj po načelu najnižjih cen, in te se oblikujejo na osnovi proizvodnje in tenderjev velikih naročnikov in džavnointeresni 'pomoči' številnim milicam na kriznem območju orienta;
-         da že minimalna eskalacija cen orožja, ki jo lahko spodbudi sprememba pravne ureditve na legalnem trgu zagotavlja velike dobičke posameznih držav izvoznic;
-         da ubožne tamponske EU državice ne morejo računati na kakršenkoli evropski konsenz pri nadzoru prometa z vojaškim orožjem.
 
 
Če torej odmislimo tudi davče izgube ...
S popolnoma nelogičnimi varnostnimi ukrepi - ki so neposredno po 'blagodejnih' pariških dogodkih in v času volitev v Franciji, evidentno namenjeni politični propagandi, - produciramo samo in zgolj dodatni varnostni problem.
EU je zaščitnica človekovih pravic, suverene vojske njenih posameznih članic pa sekundarni razpečevalci nelegalnega orožja. Torej EU lahko vlada (streže po pravicah) le državljanom.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Anza - 10-12-2015, 10:47