Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(09-12-2015, 01:16)mr.T Napisal:
(08-12-2015, 23:03)JRC Napisal: Jaz sem izpostavil 3 stvari:
- nesmiselnost, oz.neresnicnost trditve o legalnem nakupu bistvenih delov orozja preko interneta (cev,zaklep,kopisce) za deaktivacijo
- poseganje v pridobljene pravice in zasebno lastnino v primeru odvzema
- z razorozevanjem drzavljanov, ki spostujemo zakone, ne bodo ustavili teroristov in ilegalne trgovine.-predelave orožja v avtomatsko so že zdaj kaznjive (torej zakondaja predelavo že regulira),poleg tega to ni kar tako nekaj kar povprečen državljan lahko oz zna naredit. Tu se precej preveč lahkotno govori o enostavni predelavi.

-nabava po internetu !!! ni čisto nič bolj enostavna oz z manj nadzorovana iz strani državnega aparata, papirji in doveljenja za nabavo so povsem enaka tistim ,ki regulirajo nabavo orožja pri trgovcih. V kolikor gre brez tega gre že po zdaj veljavnih zakonih za ilegalno trgovino z orožjem in kaznivo dejanje.!
-če je deko orožje kategorije A  predelano po skupnih standardih, ki zagotavljajo ,da ga ni možno predelti nazaj  v čem je potem potreba po odvzemu , kdo bo to plačal !!!? kaj bo doseženo za ta zapravljen denar?
-kak bo strošek odkupa po novem prepovedanega orožja , kaj se bo z tem doseglo - kje je tu sorazmernost
-od kje so te številke o 10.000 žrtvah z legalnim orožjem letno.
-orožne listine za največ 5 let ! sorazmernost , vprašanje stroškov?
-prepoved kategorij B7 ker izgleda kot avtomatsko vojaško orožje ? torej je važen izgled?
-kriterij nevarnosti orožja? Izgled orožja kategorije B7!!
-proračunske posledice za države članice ,tako direktne za cenitev in odkup orožja kot posredne z dodatno birokracijo ,varovanje, skladiščenje in uničenjem.


To so zelo dobra vprašanja, ki razkrivajo kar nekaj nesmiselnosti v predlogih za spremembo direktive. Glede DEKO orožja pa so predlogi celo kontradiktorni in morda sploh ne jemljejo v obzir, da obstajajo jasna pravila, kako se orožje deaktivira tako, da postane nepovratno neuporabno.
Kot sem že pisal, predlogi temeljijo na manipulacijah z trditvami inko človek bere razlago predlogov direktive in same predloge se ne more izogniti mnenju da dejansko želijo manipulirati z javnostmi in razorožiti EU ali pa so tako prekleto nestrokovni in nesposbni in ne poznajo problematike in so potem skropucali take predloge. (Menim, da pri tem prednjačijo francozi)

Kar pa mene zanima, če slučajno prepovedo B7, kako zakon ali ustava ščiti lastnike B7 orožja? Eno od vprašanje je bilo kaj z B7 orožjem, ki ga že posedujemo. Me prav zanima odgvor.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od 95krogov - 09-12-2015, 07:14