Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
p0gi, pritisk je potrebno stopnjevati in nadaljevati z vsemi razpoložljivimi sredstvi. Ne računaj na to, da bo predlog umaknjen ali spremenjen samo, ker je slabo spisan ali celo notranje neskladen. V demonstracijo in opozorilo vsem, ki razmišljate ali celo ocenjujete, da je bil že storjen kakšen napredek, pa navajam izsek izjave bivšega poslanca Franca Jurija v Državnem zboru l. 2010 pred glasovanjem o nekem drugem zakonu. Poudarki so moji:


Citat:Poslanska skupina Zares bo podprla zakon, vendar samo pod pogojem, da bo ta zakon čim prej noveliran v tistem delu, ki je za nas problematičen, in to je v 4. členu zakona. Navsezadnje želimo prisluhniti tudi dilemam, ki jih je izpostavila pooblaščenka, ko ugotavlja, da bi dejansko v 4. členu lahko prišlo do določenih zlorab, neprimernih interpretacij, ko se skuša zagotoviti transparentnost iger na srečo na spletu - in Vlada je tu upravičeno namenila primerno pozornost koncesijam, ki so potrebne za večjo preglednost iger na srečo na spletu. V 4. členu je vendarle jasen namig oziroma kar določba, da se bodo vse tiste igre, ki ne sodijo v koncesije, tudi na spletu prepovedale. Namen je vsekakor razumljiv in ga podpiramo. Način izvajanja te prepovedi pa je lahko velika past za svobodno razpolago interneta. Zato menimo, da je treba nujno 4. člen v novelizaciji zakona spremeniti in preprečiti morebitne zlorabe.

...
Poslanska skupina Zares bo zakon podprla, seveda ob izraženih dilemah in ob izraženih pričakovanjih, pa tudi ob zavezi, da se čim prej pride do novelizacije zakona.
Evidenca zapisa 13. seje: 28. januar 2010

Tako izgleda obnašanje poslancev tipa "Franco Juri", ki se zavestno odločijo glasovati za sprejetje zakona za katerega se strinjajo, da je v enem delu slab.

Če se je ta primer kasneje lahko do neke mere saniralo, ker ni imel nepovratnih posledic, me zanima kako se bo "saniralo" zaplembo in uničenje orožja, če bodo poslanci EP slučajno šli po stopinjah g. Franca Jurija. Verjetno se ne bo. Zato je potrebno poskrbeti, da bo vsak poslanec ali poslanka s katerim ste v stiku, vedel in razumel, da je to pomembna tema in, da so posledice potrditve slabega predloga tako nepovratne, kot bodo na naslednjih volitvah nepovratne posledice njihove podpore slabim delom predloga.

Zato se pritiska ne sme zmanjšati. Dokler ne bo glasovanje mimo, ni doseženega še čisto nič.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Tomanejc - 05-12-2015, 11:18