Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Malo me je zbodlo tipkanje nekaterih, ki tule pišejo, kako je direktiva nestrokovno priplavljena, kako so pripravljalci butli, kako so politiki butli itd.

Vsi vemo, da strokovnjaki morajo zadevo napisati, kot jim politiki rečejo. Politiki se pa dobro zavedajo da so butli in pogrevanje tega jim samo priliva kis na rane, zato je treba s kanclijsko gospodo, raznimi lakaji in državnimi škrici predvsem v rokavicah in za božjo voljo nobenega pametnega predloga, kajti butelj bo vedno nasprotno udaril.

Kaj pa če bi takole:

Spoštovana poslanka/poslanec

Na vas se obračam, saj sem zasledil, da se v evropskem parlamentu pripravlja osnutek s katerim bi prepovedali posedovanje polavtomatskega orožja civilistom, četudi, gre za športno orožje/rekvizit.


Sam mešetarim z orožjem – tako no ..., saj veste. V to vlagam ves prosti čas, kot tudi veliko finančnih sredstev in bi zato želel mešetariti tudi v naprej. V svojem okolju sem spoštovan in zanesljiv občan in nisem imel nikoli težav z zakonom, ali kakorkoli ogrožal kogarkoli, zato se nikoli nihče ni spuščal v moj posel z orožjem.
Vedno sem spoštoval zakone in zaupal sistemu, da me ne bo nadlegoval, če bom zadeve res talentirano izvajal tako, da ne bodo vsem na očeh. 
Prosim vas, da predlogu zaostritve zakonodaje za legalno orožje namenite vso podporo tako vi kot vaša celotna poslanska skupina - brez slabe vesti,  saj s sprejetjem te direktive posredno dvigujete ceno orožju v našem celotnem mešetarskem ferajnu, kar ima pozitivne učinke na potrošnjo tudi v celotni evropski uniji. V primeru zadostno restriktivne nove zakonodaje bi takšna poteza vplivala morda celo na stanje v katerem bi trgovanje z legalnim orožjem popolnoma zamrlo, s čemer bi odpadli vsi stroški države za silno nerodne postopke izdaje orožnih dokumentov in nadzora lastnikov, nabavljenega orožja in njegove hrambe. Ljudstvo bi bilo tako praktično razoroženo, zaradi česar nagnusnim teroristom ne bi bilo več potrebno nabavljati avtomatskega orožja vojaškega izvora, ampak bi operirali s preprostimi pokalicami, kar bi tudi prispevalo k večjemu procentu preživelih v strelskih pohodih.
Dejstvo je, da v Sloveniji in tudi evropski uniji zaradi absurdno liberalizirane posesti orožja, cene legalnega orožja stalno in drastično padajo, kar ima vpliv tudi na naš mešetarski trg. S ciljanimi restrikcijami in najrazličnejšimi preprekami, bi tako lahko blagodejno povečali skupni promet, ki pri naši branži že nekaj časa upada.
Da si z dragim sistemom za nadzor legalnega orožja v lasti strelcev in lovcev ter arheologov po Sloveniji ne more nihče nič pomagati lahko potrdi tudi MNZ, saj prijavljenega orožja nalašč nihče noče uporabiti za neumnosti, zato je ukinitev legalnega orožja pravzaprav edina pametna in končna rešitev, ki bi kot sem že navedel tudi bistveno zmanjšala obremenitev države.


Prosim vas, da s svojo odločitvijo ne kaznujete trgovcev prostega mešetarjenja z orožjem in ostalih poštenih državljanov, ki po potrebi spoštujejo zakone in nikoli niso v prednosti pred terorističnimi napadalci - zanje je to le adrenaliski šport, saj zlahka pridejo do podatkov, kako in kdo je legalno oborožen.

Glasujte ZA!
V pričakovanju vašega zavzemanja za našo branžo vas lepo pozdravljam in vas prosim za kratek odgovor o vašem pogledu na to zadevo.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Anza - 04-12-2015, 16:36