Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
tudi teta Lina je obrnila ploščo..
Spoštovani,
V imenu evropskega poslanca dr. Igorja Šoltesa vam v nadaljevanju pošiljam odgovor na vaš poziv glede zakonodajnega predloga o spremembi Direktive 91/477/EEC :
 
»V zadnjem času smo prejeli zelo veliko zaskrbljenih sporočil državljanov, ki opozarjajo na različne vidike nedavnega predloga Evropske komisije glede sprememb na področju orožarske zakonodaje. V zvezi s tem je potrebno najprej opozoriti na to, da v trenutni fazi postopka še ni mogoče predvideti, kakšna bodo končno sprejeta določila, saj gre za enkrat samo za predlog Komisije, ki pa ga morata obravnavati ter nato potrditi še Evropski parlament in Svet EU. Predlog direktive se bo tako skozi postopek sprejemanja še precej spreminjal in dopolnjeval, zato je v tej fazi še zelo težko komentirati končne rezultate zakonodajnega postopka. Trenutno predlagane spremembe sicer gredo v smeri večjega nadzora nad možnostjo pridobitve strelnega orožja v EU, izboljšanja sledenja nad hranjenjem orožja, krepitvijo sodelovanja med državami članicami in željo zagotoviti, da onesposobljeno strelno orožje postane neuporabno.
 
Mnenja smo, da je na področju orožarske zakonodaje potrebno poiskati pravo ravnotežje, da sprejmemo ukrepe, ki bodo zagotovili varnost in preprečili vsakršne zlorabe, ki vodijo v tragične dogodke, vendar pa moramo po drugi strani še vedno ohraniti svobodo in pravice vseh evropskih državljank in državljanov. Zato se zavzemam za to, da se varnostne ukrepe izvaja v skladu z načeli pravne države in varstva temeljnih pravic ter pri tem upošteva tudi načeli nujnosti in sorazmernosti. Pri tem pa je vsekakor potrebno natančno preučiti ter upoštevati tudi mnenja in skrbi, ki jih izražate državljanke in državljani. Naj poudarim, da mora biti namen novih sprememb predvsem okrepitev in poenotenje nadzora na ravni EU, ne pa sprejemanje ukrepov, ki bodo preprečevali športne, lovske ali ljubiteljske dejavnosti lastnikov zakonito pridobljenega orožja. Prav tako pa je jasno, da bo morala EU v nadaljevanju napore usmeriti predvsem v preprečevanje nezakonitega pridobivanja orožja.«
 
 
Z lepimi pozdravi,
Lina
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od goldy - 02-12-2015, 21:36



Uporabnikov, ki berejo to temo: 27 Gost(ov)