Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(28-11-2015, 16:59)JRC Napisal: Odgovor Tanje Fajon je klasicno spuscanje megle, da se ne bi slucajno zamerila potencialnim volilcem. Dovolj je premetena, da ji je jasno, kdo ji pise - imetnik orozja. Ti pa si nasedel in cilj je dosezen.
Iz tega vidika je bil Soltes vsaj odkrit, ko je rekel, da razorozitev podpira in da bo glasoval za direktivo.

Zapomnite si, kar sem ze rekel: nase papovke lahko resijo samo stranke evropske desnice.
Zato bo najvc odvisno, kako se bo odvijala razprava v parlamentu. Ne bi bilo prvic, da predlog komisije zavrnejo.

Je pa res, kar pravi Kristian: ce bo Nemcija za, je konec.

Bolj kot nad odgovori Fajonove in Soltesa (od njega sploh nisem nic pricakoval, ker je itak v parlament prišel kot one-trick-pony prvič in zadnjič) me je razočarala neaktivnost poslancev evropske ljudske stranke in desnih strank v Sloveniji (ker sem njihov tradicionalni volilec - bomo videli, če bom še ali pa si bom s svojim glasom naslednjič obrisal ta zadnjo in ga poslal v skret) in sem od njih pricakoval več angažiranosti proti očitno neumnemu predlogu direktive, ki najeda pregovorno osebno svobodo, za katero se zavzemajo.

In ... ne. Ne bom držal diha, da bi mi dan rešila evropska desnica. Po treh tednih sem nehal upati, ker mi trenutno izgleda, da je vse skupaj ena velika kuhinja tam gor in se za nas lastnike razen posameznikov (iz tujine) ne izpostavlja noben. Ampak RES NOBEN.
Evropska ljudska stranka ta trenutek izgleda kot žena evropskih socialistov. Skupaj s par marginalci in zblojenci iz zelenih itd, ki so po defaultu sovražno razpoloženi do orožja, imajo na žalost večino. Največje upanje zame je, da nekaj ljudi znotraj teh dveh velikih skupin sreča pamet, in glasujejo proti - bomo videli.

Tistega, kar pa nočem videti po tem forumu (pa na žalost vidim) je, da se ljudje stalno delijo na leve in desne, kot da nismo vsi strelci.
Zaradi tega tudi močno dvomim, da bi stranka strelcev (ali imetnikov orožja) v Sloveniji kdaj koli uspela (največ za en mandat), ker prvi moment ko bi se morala opredeliti do drugih tem, ki (še vedno) delijo slovenski narod, bi izgubila pol volilne baze na tej podlagi in odšla iz parlamenta.

Zato je tudi preddispozicija za naš uspeh, da se že enkrat neha vleči na plano nekih delitev iz pretklosti ali osebnih preferenc, da se neha bolovati za neke minule ideologije (če pa že, naj dotični prižgejo svečko doma v kotu sobe in tam jočejo ali častijo, po forumu ali v živo pa ne), ker si tako le sami sebi streljamo v nogo. Ali smo vsi skupaj, ali pa ne bo nič.

To naj bo mojih prvih in zadnjih 5 minut "političke nastave".
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Klemenc - 28-11-2015, 20:11



Uporabnikov, ki berejo to temo: 14 Gost(ov)