Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
http://www.siol.net/novice/svet/2015/11/...pariz.aspx

Citat:''Več kalašnikovk iz pariških napadov naredili v Kragujevcu

Avtor: STA
Več avtomatskih pušk kalašnikov, ki so jih islamski skrajneži uporabili v krvavih napadih v Parizu 13. novembra, so proizvedli v orožarski tovarni Zastave v srbskem Kragujevcu.

 Napadi v Parizu so terjali 130 življenj.

Kot je razkril direktor tega podjetja Milojko Brzaković, so bile puške del pošiljke, katere del so med drugim dostavili tudi v Slovenijo.

Brzaković je za ameriško tiskovno agencijo AP povedal, da jim je srbsko notranje ministrstvo dva dni po napadu poslalo serijske številke orožja, najdenega na prizorišču napadov v Parizu, ki so terjali 130 življenj. Kot so nato ugotovili, je šlo za sedem ali osem pušk jugoslovanskega tipa kalašnikovk, ki so jih proizvedli v letih 1987 in 1988.
Puške dostavljene tudi v Slovenijo

Direktor orožarske tovarne Zastave je ob tem pojasnil, da so bile te puške del pošiljke, ki so jo dobavili vojaškim skladiščem v Sloveniji, Bosni in Hercegovini ter Makedoniji, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug. Po razpadu Jugoslavije pa so lahko te države orožje prodale naprej, je dodal Brzaković.

Tovarna v Kragujevcu je orožje pred razpadom Jugoslavije proizvajala za jugoslovansko vojsko in policijo, izvažala pa ga je tudi v takratne zaveznice Jugoslavije v Afriki, Aziji in na Bližnjem vzhodu.

'''
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od mr.T - 28-11-2015, 16:35