Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Najprej hvala vsem, ki ste že poslali svoje mnenje neposredno Parlamentu EU preko https://ec.europa.eu/transparency/regdoc...anguage=sl. Še bolj hvala pa tudi tistim, ki aktivno pomagati pri spodbujanjo ostalih strelcev, da storijo enako!

Kot zadnjo stvar pa lahko vsem položim na srce samo to, da lahko začnete v sosednji temi z resnimi pripravami na kampanjo v Sloveniji, ko se bo spreminjalo ZOro-1. Ne glede na to, kaj bo na koncu sprejeto in predpisano na nivoju EU, bo imela Slovenija vedno možnost dodati lastne pogoje in zakonodajo še poljubno zaostriti. Tukaj se zavedajte, da bo propagadno sporočilo enega dela birokratskega aparata to, da se gre "zgolj za poenotenje z EU predpisi". Kar bo debela laž, ki jo bo potrebno razkrinkati skupaj z odgovornimi za trosenje laži!

Ta slednji problem se je že na področju varnosti na streliščih in najslabše, kar lahko kolektivno naredimo je to, da se preneha pritiskati na uradnike, ki pripravljajo lokalen paket "dodatkov" in samo čakajo na priložnost, da to podtaknejo širši javnosti kot "zgolj uskladitev". Samo spomnite se na garancije, ki so jih želeli v Sloveniji ukiniti, ker je to bojda zahtevala EU. Pa se je na koncu izkazalo, da sta dva uradnika zavajala celo ministra. Potegnimo lekcije iz tiste epizode, bodimo pripravljeni na enako manipulacijo, ki se zagotovo pripravlja.

Da pa se bo to lahko uspešno nevtraliziralo, pa strelci potrebujemo tudi slovenskega predstavnika za stike z javnostmi in lobista, ki bo sposoben vedno in sprotno zahtevati popravke novic (npr. tiste zaplenjene "pumparce" v Trstu so "vojaške" približno toliko, kot so škornji lahko "vojaški" po izgledu), vedno in sprotno predložiti verodostojne podatke o uporabi in tveganjih z orožjem in bo vedno in sprotno na voljo za pojasnilo ali vprašanje glede kakršnegakoli vprašanje, ki se tiče lovstva, strelskega športa ali pa varne uporabe orožja ter v splošnem tudi orožja za civilno uporabo (kar vključuje tudi prodajalce).

Za to se ne potrebuje nove zveze, novih "organov", novih ne vem kaj, temveč samo to, da se dve največji zvezi in nekaj največjih društev ugriznejo v jezik in sprejmejo, da je pri nekaterih vprašanjih najbolj pomemben enoten glas in en obraz in predvsem točka, kjer lahko vsi zainteresirani dobijo "strelski" pogled na vsako politično ali medijsko vprašanje. Takšna oseba, ki ima med vsemi nekaj ugleda zagotovo že obstaja, samo še pomagati ji je potrebno z nekaj pomoči v delu (zbiranje podatkov, priprava mnenj, ...) in tudi v denarju (npr. najem prostora za sklic tiskovne konference ni zastonj, tiskovine se plača, lepo bi bilo dati tej osebi tudi honorar za to njeno delo, ...).

To bo omogočilo, da bodo mediji vedno pravilno usmerjeni, ostali pa se lahko medsebojno (vendar ne na plečih zakonodaje in medijev) še vedno po mili volji medsebojno prepucavamo katera disciplina je boljša, bolj zanimiva, bolj zahteva in tudi, če so lovci sploh "naši" ali ne (jaz trdno verjamem, da so, ker jih to, da poleg streljanja in strelstva počno še nekaj drugega, zagotovo ne naredi za manj strelce).
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Tomanejc - 27-11-2015, 11:29