Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(26-11-2015, 10:11)JRC Napisal: Ne vem, zakaj tako aplaudirate Tomanejcu, saj ni napisal nič posebnega; še par nesmislov je natrosil.

Ne bom seciral njegovega celotnega teksta, vendar pa:
1. če bo ta direktiva sprejeta, bo vsekakor imela značaj retrogradnosti, saj posega v ŽE pridobljene pravice. OL in/ali DP sta namreč pridobljeni pravici, ki smo jih pridobili na račun izpolnjevanja zakonsko določenih pogojev. Privilegij je nekaj čisto drugega, pa ne bi sedaj zahajal v semantiko. SE pa strinjam, da je (ustavno) določilo, da zakon ne sme veljati za nazaj zgolj fraza; kot sem tudi sam že pisal, ne bo prvi zakon, ki bo veljal za nazaj, oz. odpravil že pridobljene pravice.

2. Na osnovi sprejete direktive, bomo imetniki po novem prepovedanega orožja bili pozvani k predaji. Kaj bo potem država s tem počela je drugo vprašanje, dejansko pa nas bodo razlastili. Seveda pa nas ne bodo kaznovali (za nazaj), kot je morda kdo zmotno mislil. 

3. Peticija na change.org je majhen kamenček; kaj posebej koristi ne, škodilo pa tudi ne bo, če se zbere milijon ali več podpisov.

4. Pripombe na portal EU pa so pomembne. Več jih bo, dlje časa bo trajala priprava materialov za zasedanje parlamenta. Ali bo o tem razprava res že 7.decembra ali kdaj drugič; na to ne moremo vplivati.

5. Lahko pa vplivamo na mnenja in razpravo naših parlamentarcev. Kot vem bosta direktivi nasprotovala dr.Zver in Peterle; najbolj pomembno pa bo, kakšno stališče bo zavzela največja grupacija, to je EPP, oz. ELS. Vsekakor pa pričakujem burno razpravo tudi v slovenskem parlamentu in upam staviti, da vem, katere stranke bodo direktivi nasprotovale in katere jo bodo podprle.

Jaz verjamem, da je direktivo možno odpraviti, oziroma omiliti na način, da nam bo ostalo B4. Seveda pa ostaja s tem odprto vprašanje, kaj bo z orožjem, ki ga imajo nekateri kot B4, nekateri pa kot B7? Na kak način bodo to preverjali pa si ne znam predstavljati.

BMK za aplaudiranje, marš na https://ec.europa.eu/transparency/regdoc...anguage=en in tam notri pišite, kar imate za pisati. Potem pa klikajte po change.org kolikor vam srce poželi.

1. in 2. Brez odvečnega trošenja prostora: teorija pozna pravo in nepravo retroaktivnost. V praksi se govori zgolj o pravi retroaktivnosti in se zato pridevnik izpušča. Kdor ni bil slušatelj pri Teoriji prava na Pravni fakulteti lahko za razširjanje obzorij vzame v roke Teorijo Prava, ki jo je spisal prof. dr. Marijan Pavčnik.

3. change.org je kumbaya "feel god" sranje. Za namenček še celo škodljivo, ker posameznike uspava v misli, da so nekaj le naredili. Nič niso naredili.

Vsi tisti, ki se "zrihtali", da se je naokoli objavljalo povezavo do change.org, bi sedaj morali pomagati odpraviti to škodo tako, da poskrbijo, da bi večina oseb, ki je poklikala ta drek, dala nekaj od sebe tudi na https://ec.europa.eu/transparency/regdoc...anguage=en.

Če tega ne storite, potem ste v najboljši veri naredili še večji drek. Kako boste dosegli, da bodo ljudje opazili, da morajo narediti še nekaj ekstra, prepuščam vaši iznajdljivosti. Če boste samo en link zamenjali z drugim, potem boste "izgubili" vse tiste, ki so zadnji teden nekaj klikali, ker bodo preprosto spregledali, da se je na vrhu strani spremenilo nekaj besed. Toliko glede tega, da je to "majhen kamenček, ki pomaga". Pomaga približno toliko, kot pomaga šodr v čevlju pri natančnem streljanju stoje.

Pa da se ne bo kdo sekiral zaradi "uh, sabotirati hočejo change.org". Naj folk klika oboje, ampak za božjo voljo, naj ne klika samo change.org.

4. Da!

5. Slovenski me trenutno ne brigajo, ker niso nikjer pri koritu in jim ni za zaupati, da sploh obvladajo pravilne načine za upoštevanje lobistov. Ni škodljivo, da se jim skače po glavi, ampak kot si lepo zapisal, odloča se na nivoju poslanskih skupin (ožji krog okoli vodij je tarča lobiranja) in trenutno sta EPP in S&D trdno na strani podpornikov predloga v trenutni obliki z le nekaj malega disidentov znotraj skupin. Sporočilo, ki so ga prejeli je to, da je Bruselj zaprt in pod vojaško upravo, ker je naokoli vojaško orožje in tega je potrebno prepovedati. Kar izgleda kot vojaško, je vojaško in to je za njih konec zgodbe. To tudi ni točka za forumsko prepucavanje o temu kako zelo se motijo, temveč zgolj in samo podatek iz terena. Da vam bo jasno kako visoka je prepreka za nevtralizacijo nekaterih določil v predlogu.

5.b Oh, kako bi sedaj bilo lepo, če bi imeli v Komisiji enega izmed podpredsednikov(-ic).
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Tomanejc - 26-11-2015, 13:19
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50



Uporabnikov, ki berejo to temo: 19 Gost(ov)