Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(22-11-2015, 15:53)95krogov Napisal: V Sloveniji, bi lahko MNZ in MORS, dejansko začal razmišljati o spremembi obrambne in samozaščitne doktrine in koncepcije!

Glede na to, da so jim pa na voljo "ogromna" sredstva in da se slovenija "lahko privoči tudi večkratnik sedanjih prispevkov" (beri da še sedanje zahteve komaj izpolnjujemo) za zagotvlanje obrambe in zaščite bi morda vloga strelskih in lovskig društev bila bolj obrambeno in zaščitno integrirana.

Ne morem verjeti, da bo naša politka nasedla populizmu dveh EU komisarjev!?
Nekaj, kar bi nedvomno moral biti močan argument, ne nazadnje pa se je to pokazalo tudi v naši zgodovini, saj osamosvojitvena vojna ni temeljila na profesionalni sestavi. Naši sosedje so v tako v času pomanjkanja ljudi in opreme, ob upoštevanju tedanjega embargo na uvoz orožja, v HVO vabili lovce skupaj z njihovim orožjem, ki sicer ni bilo najprimernejše, vendar veliko bolje, kot nič. Ne gre pozabiti tudi drugih profilov, ki so v kritičnih časih neprofesionalno služili naši domovini. Morda se kdo še spominja prisluškovanj, ki so ga izvajali radio-amaterji, če navedem zgolj en primer.

Posest orožja različnim posestnikom predstavlja različne stvari, nedvomno pa vsi, aktivno ali pasivno, predstavljajo obrambni potencial, ki ga ni za zanemarjati, še posebej v sedanjih turbulentnih časih, prav tako pa pomembnega vprašanja, kot je obramba domovine, ni smelo graditi zgolj na doktrini mednarodnega vojaškega sodelovanja.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Iurium humanorum - 22-11-2015, 17:24
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50