Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Postopek, ki nas čaka: Komisiija je ta predlog spremembe poslala v potrditev EU parlamentu. Če (ko) bo ta dopolnitev Direktive sprejeta, bodo pozvali vse države članice, da to dopolnitev implementirajo v svojo nacionalno zakonodajo. Predviden rok je junij 2016. Nekatere države (najbrž Finska...) tega ne bodo sprejele. Glede na izkušnje iz preteklih Smernic in Direktiv ter latentnega hlapčevstva, bodo naši birokrati to takoj prepisali v ZoRO, kar pomeni, da bo ta sprememba v veljavi pri nas še pred poletjem 2016.

V tej fazi lahko ta nesmiselni predlog ustavijo EU poslanci; podpisujte peticijo, pišite "svojemu" EU poslancu in mu povejte zakaj menite, da to ni dober predlog. Tole sem prej poslal na vse slovenske EU poslance in poslanke, odgovore javim...

Spoštovani,

 
EU komisija je v EU parlament poslala Predlog spremembe Direktive 91/477/EEC s katerim prepoveduje legalno kupljeno polavtomatsko orožje (»Stricter rules to ban certain semi-automatic firearms, which move from Category B to Category A and will not, under any circumstances, be allowed to be held by private persons, even if they have been permanently deactivated«).
 
Povod teh sprememb so teroristični napadi, za katere je jasno, da so izvedeni z ILEGALNO pridobljenim AVTOMATSKIM orožjem. Gre za vojaško orožje, ki je za posameznike že sedaj prepovedano. Za pridobitev LEGALNO kupljenega civilnega orožja je potrebno izpolniti dokaj zahtevne pogoje; imetniki orožnih listin ne smejo imeti zadržkov zoper javni red in mir,  opraviti morajo obvezen zdravniški in psihološki test, vsa orožja so jasno evidentirana in morajo biti ustrezno varovana ter hranjena.
 
Sedaj pa želi EU komisija zaradi zločinov z ILEGALNO pridobljenim AVTOMATSKIM orožjem poštenim državljanom odvzeti LEGALNO kupljeno civilno polavtomatsko orožje? To potencialnih teroristov ne bo ustavilo, saj že sedaj niso bili podvrženi tem pravnim postopkom, svoje orožje dobijo na črnem trgu, ki pa se ga ta Direktiva sploh ne dotika. Še več, kaznuje tiste državljane, ki redno plačujejo davke, nimajo zadržkov zoper javni red in mir in s svojim denarjem legalno kupijo civilno orožje. Ravno tako si ne predstavljam stroškov povezanih s tem ukrepom; sprememba Direktive naj bi delovala retroaktivno, kar pomeni, da bodo oškodovanci morali dobiti neko nadomestilo za odvzeto lastnino.
 
Kot eden izmed 41.000 registriranih imetnikov orožnih listin v Sloveniji, sprašujem, ali boste razumno glasovali PROTI tej nesmiselni spremembi Direktive 91/477/EEC in s tem dali jasen signal Komisiji, da slabo pripravljenih in nepremišljenih predlogov ne mislite sprejeti?
 
Hvala za vaš odgovor.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Krgolob - 19-11-2015, 14:44
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50