Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(18-11-2015, 23:30)Desc Napisal: Hipoteza

K nam pride kakšnih 100 teroristov, ki bi ravnali kot lahko vidimo po muslimanskih državah, kjer teroristi zavzemajo vas za vasjo in celo mesta. Recimo da se odločijo za sočasen napad na več odročnih vasi, kjer bi obglavljali in posiljevali, skratka že videno, in nobeno fantaziranje. Ti ljudje niso bedaki in vedo kje smo najbolj ranljivi in koliko policije in vojske imamo in kako odzivna je v takem primeru. Predno bi nas prišli reševati, bi teroristi pobili že celo vas in bi se umaknili, posebno še če bi jih usmerjali ljudje, ki živijo pri nas, ali pa bi pripeljali s seboj tiste "naše", ki se sedaj borijo npr. na strani Isisa. Po teh vaseh je verjetno tudi nekaj legalnega orožja in tega, ki bi bilo mogoče uporabno za obrambo bi bilo odvzeto in ljudje bi bili na milost in nemilost prepušćeni napadalcem. V vsaki skupini bi bilo dovolj 5-10 iskušenih teroristov posebno še ob elementu presenečenja.

Če je to cilj spremembe zakonodaje je to veleizdaja, pa če se skriva še za tako všečnimi besedami.

Sicer je to le hipoteza, ampak če se bo uresničila, bo le dala razorožitev usposobljenih strelcev dodatno priložnost za napade. Skratka, kar vabimo jih - pridite tukaj se ljudje ne morejo upreti, saj se nimajo s čim.

Nasprotna hipoteza - moram malce igrati devil's advocate, ker je vse preveč histeriziranja. Prebral sem celo vrsto argumentov, kako bi CCW in večja prisotnost orožja pri civilistih lahko rešila koga od ubitih v Parizu. Predvidevam, da se ni mislilo na dolge cevi, ker ljudje s tem ne gredo na sprehod, v caffe bar ali na koncert. Nihče (vsaj v tem trenutku) ne govori o tem, da bodo pobrali vso orožje.

Predlog EU je idiotizem in se mu je treba upreti, ni pa nobene potrebe po histeriziranju.
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od fritz - 18-11-2015, 23:43
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50



Uporabnikov, ki berejo to temo: 4 Gost(ov)