(18-11-2015, 17:11)dani_79 Napisal: Čisto preprosto je treba zadevo razložiti... če kao nismo sposobni biti lastniki orožja naj pozabijo na nas v primeru "sranja" in nas brišejo iz vseh evidenc potencialnih mobilizirancev... čisto lepo domače povedano... če mene ali koga drugega smatrajo da orožja ne morem posedovati ker nisem zanesljiv in moje lastništvo orožja ogroža koga potem pač ne morejo pričakovat da če bo kriza mi bodo pa kar avtomat v roke potisnali... vprašanje ki bi se ga dalo mogoče lotiti tudi z pravnega vidika...
Če je razglašena splošna vojaška obveznost in po možnosti še vojno stanje, te nihče ne bo kaj preveč spraševal. V kolikor se nisi že prej umaknil na varno ali izven dosega države, te bodo seznanili z dejstvom, da si mobiliziran in da moraš delati to in to, sicer kasiraš zapor ali direkt pred zid.
Sedaj tako ali tako nimamo več splošne vojaške obveznosti temveč samo evidence o ljudeh, ki so nekoč bili vojaško usposobljeni, zato je zgoraj naveden argument nesmiseln.
(18-11-2015, 17:10)volvo2 Napisal: Davor M, vse je točno tako kot si napisal, samo povej mi ,koliko lastnikov orožja bi šlo na protest z orožjem?
Pri nas ali v Evropi? Pa verjemi da bi dosegli vse če bi bili enotni.
Konec koncev kakšno ljudstvo takšna oblast ali obratno.
Na protest z orožjem? A ste morda nedorasli najstniki ali lastniki orožja, ki bi morali poznati ZORO? Kar naprej, če želite, da vam vso orožje poberejo brez zaostrovanja zakonodaje...
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin
George Carlin