Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(16-11-2015, 21:03)95krogov Napisal:
(16-11-2015, 20:54)dani_79 Napisal: Tu se razlikujemo... jaz bi se pa veliko bolje počutil če vem da nekje okoli mene kdo nosi, da nekdo nosi v šoli kjer so otroci itd... še posebej ker sem zelo blizu nedavnega napada in relacije napadalcev in ko ti otrok gre v takem okolju v šolo bi najraje prvi dan ravnatelja vprašal ali bojo kaj v tej smeri na šoli naredili vendar se bojim da bi mene potem kam odpeljali... gre samo za percepcijo ki jo dobiš ko si enkrat v takšni situaciji... nekje na vasi v Sloveniji se pač težko počutiš ogroženega na način da ne veš od kje bo prletelo (pač poznaš kaj se lokalno dogaja) ko pa si tam kjer ne moreš nič pričakovat oziroma lahko pričakuješ vse pa malo drugače razmišljaš... Če seveda gledamo zgolj iz stališča občutka strahu in varnosti in pustimo ob strani osnovno, univerzalno, v Sloveniji neobstoječo, človekovo pravico da brani sebe, svoje in svojo lastnino... Vsekakor bi raje videl da celo življenje nosim s sabo pa nikoli ne uporabim kot pa da se kdarkoli znajdem v situaciji ko bi moral čakat kdaj bom na vrsto prišel kot ljudje v tisti koncertni dvorani v petek.

Po moje se lahko odpre več priložnosti za usposobljene varnostnike oz. za več policajev... vojske, za njihov boljši standard.
Dajmo se vprašat ali res mislimo na policijske in vojaške plače standard odgovornost tudi takrat, ko je vse lepo in mirno?
Al niso ravno takrat bili deležni največjih rezov v javni blagajni.  Režejo jih že tako, da postaja že neokusno.

Pa še to, varnostno učinkovita država pač stane in jo po mojem mnenju v sedanji koncepciji zagotavljanja varnosti nikakor ne more nadomestiti oborožen narod. Vsaj ne z prikritim nošenjem orožja.
Lahko pa bi spremenili koncepcijo, zagotovili sredstva in izkoristili interese posameznikov za nošenje orožja in izšolali par tisoč ljudi in jim dali posebna varnostna pooblastila...
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostrovanje EU zakonodaje glede orožja!! - od 95krogov - 16-11-2015, 21:12



Uporabnikov, ki berejo to temo: 22 Gost(ov)