Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
o ločevanju streliva in orožja in omarah in še čim
#61
Kaj ima banka v nicemer ne zadeva tebe. Kako sam hranis svoje orozje pa seveda, se posebej ob prvi preverki.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Odgovori
#62
Banka ima tudi moj denar - ampak hlapcev to ne sme zanimati. V moji omari sem pa vse kupil s svojim denarjem, to bi pa po tvoje morali nadzorovat, oziroma delat "preverke".
Odgovori
#63
(28-05-2017, 12:37)Desc Napisal: Banka ima tudi moj denar - ampak hlapcev to ne sme zanimati. V moji omari sem pa vse kupil s svojim denarjem, to bi pa po tvoje morali nadzorovat, oziroma delat "preverke".

Kaj klinac ti veš kaj je "po moje"...  kako ima banka shranjene zadeve, o tem ne odločam, o tem nimam vpliva niti o tem ne odgovarjam, še najmanj me pa to zanima.
Kako je pospravljeno moje orožje pa direktno odgovarjam. Če mi spremenijo zakon in mi naredijo preverko, ki ugotovi, da je orožje neustrezno hranjeno, mi pa kurc kej pomaga da jadam po forumu.
Orožna zakonodaja se zaostruje. Mogoče se s tem ne strinjaš, mogoče ti ni všeč, ampak jbg, to je dano dejstvo. Stvar ne bodo šle na bolje, kvečjemu v drugo smer. Boli mene kita ali ti shranjušeš gevere v predalu kjer ima žena svojo zbirko dildov, ampak dovolj je en namig prijaznega soseda "veste on pa ima orožje in mi grozi" - pa tudi če ni res - da dobiš obisk organa. Takrat pa bo pomembno ali ima tista omara EN standard ali ne. Pa če ti je všeč ali pa ne...
Odgovori
#64
napačna tema

Odgovori
#65
http://www.primat.si/proizvodni-program/...orozje_ts/

je tole ok?

zaščita piše samo za ključavnico, ali se to dovolj ali mora biti "cel sef" certificiran?
Konstrukcija: ohišje in vrata  so enostenske izvedbe 
in izdelane iz kvalitetne 4 mm jeklene pločevine.
Omare imajo dve odprtini na hrbtni strani in štiri odprtine na dnu za pritrditev na steno in v tla.

Zaklepanje: ključna  ključavnica po EN 1300 – varnostna stopnja A 
Odgovori
#66
(28-05-2017, 19:38)ales1a Napisal: http://www.primat.si/proizvodni-program/...orozje_ts/

je tole ok?

zaščita piše samo za ključavnico, ali se to dovolj ali mora biti "cel sef" certificiran?
Konstrukcija: ohišje in vrata  so enostenske izvedbe 
in izdelane iz kvalitetne 4 mm jeklene pločevine.
Omare imajo dve odprtini na hrbtni strani in štiri odprtine na dnu za pritrditev na steno in v tla.

Zaklepanje: ključna  ključavnica po EN 1300 – varnostna stopnja A 

Ni ok. Zal ni bliznjic. ;)

Ce zakon oziroma pravilnik zahteva EN 1143-1, potem rabis EN 1143-1 in ne EN 1300. EN 1300 je standard za kljucavnice, ne za sefe. V zakonu se ga ne omenja.
Ga pa omenja EN 1143-1, ki ima strozje zahteve za kljucavnice v varnejsih sefih: recimo EN 1143-1 stopnja I zahteva vsaj eno kljucavnico, ki ustreza EN 1300, stopnji A.

Kaj tocno EN (ali SIST) 1143-1 pravi, uporabnika omare/sefa v bistvu ne zanima, razen ce misli sam sestaviti omaro. Zato je odprtost standarda vazna le za proizvajalca, ki potem jamci, da je njegov produkt standardiziran. Za nas je vazno, da je gor tista ploscica in odtisnjen pravi razred.

Je pa to drag spas. Raje ne pomislim, koliko stane sef stopnje I, v katerega lahko das pusko. Sem ze razmisljal, da bi pusko hranil razstavljeno. ;) Sicer po zadnjih interpretacijah, da strozji pogoji veljajo le za zbiratelje, ta skrb odpade.
Odgovori
#67
Očitno je glavni namen čimbolj zagreniti in otežiti posedovanje orožja lastnikom, nabijati stroške zbirateljem, drkati tekmovalce v športnem strelstvu, nadlegovati z zdravniškimi pregledi, itd...s končnim ciljem razorožiti civiliste oziroma jim 'tolažilno' pustiti tetive, možnarje, črni smodnik, pa mogoče še dolge cevi v MK, pa kakšne šibrovke, polavtomatov 100% ne, mogoče repetirne, milostljivo, dvocevke pa ne bo problem.

Saj trend je jasen...zapreti veliko večino strelišč oziroma prisilit, da se jih opusti, drkati ljudi, ki bi streljali sredi gozda na svoji posesti...(povzročanje nevarnosti, hrup, divjad, onesnaževanje)...

lovce, ki so itak ostali v letu 1907 in je vse, kar je več od repetirke s tam nekje 3 naboji, smrti greh, bodo večinoma pustili pri miru...

orožje za varnost pa bodo še naprej dobivali pretežno privilegiranci z zvezami...aja, pa tiste, ki so orožje dobili kot 'zaslužni' pred 40 leti, pa v tem času mogoče niso šli niti enkrat na strelišče malce vadit, pa bodo pustili povsem pri miru...
Odgovori
#68
Ok, malo pa le ustavimo konje, no  Doh
Saj ni treba biti tako crnogledi in metati pusk v koruzo. Saj se strinjam, da je vsesplosna druzbena klima nenaklonjena orozju, ampak pretiravati pa le ni treba.
Pogoji hrambe se za kategorije B,C sploh ne spreminjajo in zaenkrat tudi se nikjer ne pise, da se bo to zaostrilo, da bomo sportni strelci in lovci izenaceni z zbiratelji kosov kategorije A.
Ce je kdo to kje prebral, naj navede vir in link do dokumenta.
Odgovori
#69
Nemški državljani imajo že jasna navodila glede shrambe orožja, ko bo v veljavo stopil novi zakon. Tako bo po novem potrebno orožje shranjevati v trezorjih varnostnega razreda "0" ali "1" po EN 1143-1 s tem da je tudi za varnostni razred "0" določeno koliko kosov kratkocevnega orožja smejo hraniti v trezorju. Tako je v trezorjih vornostnega razreda "0" do 200kg dovoljena hramba do petih kosov kratkocevnega orožja nad 200kg pa do deset kosov kratkocevnega orožja medtem, ko za dolgocevno orožje število kosov, ki jih smejo hraniti v trezorju ni omejeno prav tako pa ni omejeno število kosov kratkocevnega orožja v trezorjih varnostnega razreda "1" kjer zakon tudi ne predvideva teže takega trezorja.

https://www.all4shooters.com/de/Shooting...bewahrung/
Odgovori
#70
Bravo.
Slovenska uprava ti je hvalezna, ker jim pomagas pisati dolocbe.  Doh
Res ne vem, kaj vam je in kaj dokazujete s takimi prispevki? Da znate guglat?
Odgovori
#71
Eni se res trudite,da bomo sami sebe "poscal" Tappingfoot Kašna je pa "gonja" proti streliščem - bomo kmal v vrstah stal na tistih en par,ki jih bo še ostal - tak,da sploh ne rabijo zaostrit hrambo orožja - saj ne bo kje streljat!
Odgovori
#72
Kaksna je pa "gonja proti streliscem"... a si ti mogoce bil v komi zadnji dve leti? Ce ne, a si prebral predlog sprememb glede strelisc? Ga razumes? A ves kaj pomeni recimo predlog da mora biti strelisce vpisano v obcinski prostorski nacrt?
V tej situaciji smo dalec preko "saj ne bo nic" in pa "tako pa ze ne more biti"...



Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Odgovori
#73
ne odgovarjam - sem butast in v komi Mrgreen
Odgovori
#74
Da odgovorim na retorično vprašanje Kristiana.

To pomeni, da tam, kjer zdaj strelišče je, ga ne bo. Če pa bo imel strelec veže na občini, pa uspel spremenit prostorski načrt, pa bo. Kako je pa to verjetno, sploh v večjih občinah, pa vemo. Lovci bojo že spogajal, ker majo same veljake v svojih vrstah, športni strelci smo pa bolj ali manj loleki.
Odgovori
#75
(26-07-2017, 18:06)romunov Napisal:  Lovci bojo že spogajal, ker majo same veljake v svojih vrstah, športni strelci smo pa bolj ali manj loleki.
Spet ločuješ lovce in strelce. 
Sicer pa je še ena varianta, ki je niste omenili. Vsako prenašanje orožja bodo varovali oboroženi varnostniki pooblaščene varnostne agencije. Njeni zaposleni so pa lahko tudi afganistanci ali vsi tisti ekonomski migranti zaradi katerih je ta gonja proti orožju v naši posesti. Zadnji primer v ameriki, ko je somalijec zaposlen v policiji ustrelil žensko v pidžami ki je iskala pomoč policije to možnost potrjuje. In naša oblast že vidi možnost zaposlitve migrantov v policiji, vojski in varnostnih agencijah saj so od malega vešči rokovanja z orožjem (sarkazem).
Odgovori
#76
Ampak veš Alojz1, da jaz še nisem slišal lovca (ki bi bil samo lovec, ne pa tudi športni strelec), ki bi nasprotoval prekategorizaciji polavtomatskih pušk iz B v A - ravno nasprotno, kar sem zasledil njihovih izjav, so bile v stilu "mi takšnih pušk ne uporabljamo..." torej se kvečjemu lovci ločujejo od (športnih) strelcev, ker se njih ta problematika ne tiče.
Odgovori
#77
Evo, jaz sem lovec in nisem športni strelec in za lov uporabljam (tudi) PAP in sem proti prekategorizaciji v A. Pa na njej imam železno preklopno kopito, ne pa lesenega rezbarjenega, he,he.... Zadovoljen?
Odgovori
#78
Ne, nisem zadovoljen iz dveh razlogov:
1. Kot lovec ne uporabljaš nabojnika nad 10nabojev, zato tvoj kos ne bo prekategoriziran.
2. Forum vse prenese, v javnosti pa še nisem slišal lovca, ki bi prekategorizaciji nasprotoval.
Odgovori
#79
1. Res imam magazin le za dva patrona.....pa sem vseeno proti vsakemu zaostrovanju orožne zakonodaje, ker ko se enkrat začne na bo konca.
2. Glede na to, da sta v naši LD le dva polavtomata mislim, da veliko večino članov boli k..... kaj bo s prekategorizacijo orožja oz. te tematike ne poznajo, ker jih enostavno ne zanima.
Odgovori
#80
Takšen bo moj odnos do lovcev, ker streljam z malokalibersko.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)