Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Moraš bit pa tudi retardiran, da nasedaš desničarski antipropagandi. A zdaj se bomo pa takole obmetavali?
Odgovori
Glede na to da so nemci tole naprtili izvoznikom vojaškega orožja vrjamem ,da bo v bodoče na nemškem, orožjupolno opozorilnih napisov in emabalaža kot za cigarete , z slogani  v stilu ,'strelno orožje je lahko smrtne nevarno ' pa slikami strelnih ran. Rofl

Eek
''„Wir sind der festen Überzeugung, dass es nicht möglich ist, Menschen in höchst instabilen
Regionen den Kauf von Waffen zu verbieten. Aber als einer der weltgrößten Waffenexporteure
können wir unseren Einfluss nutzen und versuchen, an die Vernunft der Käufer zu appellieren.“
Viele hätten sich offenbar vorher keine Gedanken darüber gemacht, welche
wissenschaftlich erwiesenen Folgen waffengestütztes Töten für die Gesundheit
haben kann – auch und gerade für Passiv-Waffennutzer.

Geht es nach der Bundesregierung, dann sollen Warnschilder im Kampf gegen die Gefahren
des Waffengenusses bald nicht das einzige Mittel bleiben. Ein Entwurf für ein Logoverbot
und die Pflicht zu einer möglichst unattraktiven, olivgrünen Einheitsverpackung sei derzeit
in Arbeit, heißt es aus Regierungskreisen.''



http://www.der-postillon.com/2014/08/bun...tsche.html
[Image: panzer-warnhinweis-2.jpg]
Odgovori
...desničarski antipropagandi...

Ne gre za (anti)propagando. Gre za to, da so vse laži s katerimi so nas filali od l. 45 dalje že 100x ovržene. Naj citiram Vaclava Havla: 'Laž je nesmrtna duša komunizma'. Tud levičarske utopije so razen S Koreje in Kube že povsod propadle. V Sloveniji bi pa to še kar trajbal naprej.

Na avstrijskem primeru se lepo vidi razlika. Svobodnjak se postavi na stran ljudi, zelenec bi pa razoroževal gospodinjstva, da bodo kriminalci imeli še lažje delo. Sem gledal soočenje med kandidatoma in razlika je bila kot noč in dan.
Odgovori
(23-05-2016, 15:12)WMR17 Napisal: ...desničarski antipropagandi...

Ne gre za (anti)propagando. Gre za to, da so vse laži s katerimi so nas filali od l. 45 dalje že 100x ovržene. Naj citiram Vaclava Havla: 'Laž je nesmrtna duša komunizma'. Tud levičarske utopije so razen S Koreje in Kube že povsod propadle. V Sloveniji bi pa to še kar trajbal naprej.

Jaz lahko isto zate rečem, da si 100% zaslepljena ovca. In da zdaj širite hude laži, zaradi namena rehabilitacije zmot v preteklosti.

In se lahko takole obmetavamo v nedogled, prave resnice pa itak ne ve nihče. Jaz verjamem v svojo resnico, ti pač daj v svojo. Upam le, da te slovenski prepiri ne bodo nekoč eskalirali v dejanske ulične boje, glede na vedno večjo stopnjo agresije na vseh straneh (vsekakor pa jaz niti slučajno ne bi sodeloval v tem, ker ne bi bilo vredno mojega življenja).

Ni čudno, da je večina levičarjev v EU tako proti orožju, če ste si pa desničarji tako agresivno kar uzurpirali pravico do orožja. Ampak niso vsi proti, nisem edini oborožen levičar, zgleda pa, da sem res na tem forumu edini.

Kakorkoli, takele debate vsekakor ne spadajo na ta forum. Karkoli kdo reče, se usuje plaz enih žaljivk. A se ne da frustracij zadržat zase in debatirat konstruktivno?

(23-05-2016, 15:12)WMR17 Napisal: Na avstrijskem primeru se lepo vidi razlika. Svobodnjak se postavi na stran ljudi, zelenec bi pa razoroževal gospodinjstva, da bodo kriminalci imeli še lažje delo. Sem gledal soočenje med kandidatoma in razlika je bila kot noč in dan.
Ta svobodnjak podira dvojezične table na avstrijskem Koroškem. Hvala lepa za take ljudi.
Odgovori
Se bodo kar razoroževali Avstrijci zgleda...
Odgovori
Dosti vas je takih, da radi izbirate strani, kot da bi igrali fuzbal, zdrave pameti pa nobene.
Odgovori
http://www.zerohedge.com/news/2016-05-23...-ownership


To tud ne bo nihče izpostavljal sploh pa ne raznorazni "razsvetljenci, humanisti, liberalčki, progresivci in podobna samooklicana  svojat".
Odgovori
Danes bo odbor EP za pravne zadeve (JURI) razpravljal o subsidiarnosti predlagane orožne direktive. Predvidoma okoli 10.20, oziroma nekoliko kasneje.
Odgovori
https://polcms.secure.europarl.europa.eu...0votes.pdf
Odgovori
So sprejeli subsidiarnost predlagane direktive???
Odgovori
So zavrgli praktično vse. Spremenjena bodo pravila, kaj vse naj bodo oznake na delih novega orožja.
Prosim pa za pomoč, ker ne poznam dobro, kako točno se tole spodaj prevede v slovenščino. Se mi zdi, da so vseeno med dele orožja uvrstili nekaj, kar pri nas doslej ni bilo?
"For the purposes of this Directive, "essential component" shall mean the barrel, frame, receiver, slide or cylinder, bolt or breach block which, being separate objects, are included in the category of the firearms on which they are or are intended to be mounted."
Hvala
Goran
Odgovori
(24-05-2016, 19:12)Iurium humanorum Napisal: https://polcms.secure.europarl.europa.eu...0votes.pdf

Kaj to praktično pomeni?
Odgovori
Frame je okvir... Vendar mi beseda "frame" nakako ne sodi v kontekst z orožjem, pomen besede "frame" si razlagam kot nekašno ogrodje npr. "šasijo" motocikla...

Če imajo v mislih nabojnik bi bil ustreznejši izraz "Magazine"
Odgovori
(24-05-2016, 20:48)Uroš Palhartinger Napisal: Frame je okvir... Vendar mi beseda "frame" nakako ne sodi v kontekst z orožjem, pomen besede "frame" si razlagam kot nekašno ogrodje npr. "šasijo" motocikla...

Če imajo v mislih nabojnik bi bil ustreznejši izraz "Magazine"

Ne, sigurno ni nabojnik, glede nabojnikov je bilo zavrnjeno.
Odgovori
Frame je ohišje pištole s pištolskim ročajem, ali pri revolverju ekvivalentna beseda za puške je receiver.
Odgovori
(24-05-2016, 21:04)Mato Napisal: Frame je ohišje pištole s pištolskim ročajem, ali pri revolverju ekvivalentna beseda za puške je receiver.
Hvala, torej glede tega ni nič dodatnega omejeno kot do sedaj v SLO.
Odgovori
(24-05-2016, 20:13)goranzivec Napisal: So zavrgli praktično vse. Spremenjena bodo pravila, kaj vse naj bodo oznake na delih novega orožja.
Prosim pa za pomoč, ker ne poznam dobro, kako točno se tole spodaj prevede v slovenščino. Se mi zdi, da so vseeno med dele orožja uvrstili nekaj, kar pri nas doslej ni bilo?
"For the purposes of this Directive, "essential component" shall mean the barrel, frame, receiver, slide or cylinder, bolt  or breach block which, being separate objects, are included in the category  of  the firearms on which they  are or are intended to be mounted."
Hvala
Goran

Bravo Evropejci! Ha ha.

Torej bo še vedno možno kupiti mašinengever v Sloveniji?

Pa ajd, poslikanega in označenega.

Samo da se ne pritaknejo kaj je možno kupiti. Na ostalo pristanem (skoraj) na vse.
Odgovori
Z vsem dolžnim spoštovanjem, ampak nekateri prispevki nimajo kaj veliko skupnega z realnostjo.

Naj vsaj poizkusim osvetliti nekatere zadeve v zvezi s sprejemanjem prenovljene orožne zakonodaje na evropskem nivoju.

Evropska komisija je pripravila sveženj predlogov. Ta je bil vložen v parlamentarno proceduro, zadeva pa je bila dodeljena pristojnemu oboru, ki je v tem primeru IMCO. V postopek so bili vključeni še trije odbori; LIBE, INTA ter AFET. Od tega sta se slednja dva odločila da se o zadevi ne bosta izjasnila. Odbor LIBE je izdelal mnenje, njegovi člani so podali amandmaje, o vsem skupaj pa so tudi glasovali. Odbor IMCO, kot pristojni za zadevo, je prav tako izdelal mnenje, člani pa so podali nekaj čez 800 pripomb (večinoma v obliki amandmajev) o čemer še niso glasovali.

V parlamentarni postopek se je nakano vmešal odbor JURI, ki je na podlagi 42 (2) člena Postopkovnih pravil evropskega parlamenta (RoP) sprožil postopek v zvezi s subsidiarnostjo sprejetja omenjene revizije prvotne orožne zakonodaje, k temu pa sta ga navedli odklonilni stališči švedskega parlamenta ter poljskega senata. Subsidiarni poročevalec omenjenega odbora je Gilles Lebreton, ki je podprl ustavitev postopka uvajanja zakonodajnih sprememb (kar je razvidno iz pripetega dokumenta), neuradno?! (uradno poročilo še ni na voljo) pa omenjeni odbor tega predloga ni podprl, kar pomen, da ni zadržkov, da se postopek ne bi nadaljeval.

Kot je razvidno iz zgornjega zapisa, gre v primeru odločanja za pravno vprašanje in ne vsebinsko o sami materiji (orožnem zakonu).

Zadeva je vsebinsko in postopkovno zapletena, žal pa pisanje docela na pamet ustvarja dezinformacije, ki močno škodijo obveščenosti zainteresirane javnosti. S tem zapisom ne želim kritizirati posameznikov, saj gre za izrazito strokovna vprašanja, na drugi strani pa jasno kaže na veliko potrebo po strokovnih kadrih, ki bi znali zadeve pravilno ovrednotiti, pripravili pravilne odgovore na izzive ter te tudi poizkušali izpeljati (če je človek bolan gre načeloma k zdravniku in sam ne odkriva tople vode). Več o tem sem pisal v temi o orožnem združenju.

Obstoječ pristop žal ne more obroditi sadov, tisti, ki vodijo postopke za zaostritev tovrstne zakonodaje pa navadnost uživajo v nastali zmedi. To jasno nakazuje pred kratkim slišana izjava, ki je opisovala zainteresirano javnost; »...oni, pač nekaj nergajo...«.
Odgovori
Tudi, če bi bila prva bitka že dobljena je pred nami vojna, ki se bo konstantno stopnjevala.

Zelo naivno je pričakovati, da bo EK vrgla puško v koruzo. Za razliko od večine lastnikov športnega orožja, gre pri EK za trop dobro motiviranih in plačanih ljudi, ki ne bodo odnehali tako zlahka. Natančno se zavedajo kam drvi EU in naredili bodo vse, da si zadržijo Olimp na katerem bodo lahko še naprej mirno mešali meglo.

Počasi kamenček za kamenčkom bodo poizkušali sestavljati mozaik zakonodaje po svojih željah.

Proti temu se lahko boriš samo s konstantnim protinapadom. Ker neke prav velike volje in želje ne tem forumu (pa tudi drugače v EU) nekako ne vidim, razen redkih izjem, je zelo velika verjetnost, da se bo agenda nemoteno nadaljevala.

Zadovoljstvo ob drobcenih zmagicah je le fatamorgana z izkrivljeno realno sliko.
Odgovori
@Raccoon
Ljudje smo radi žrtve, sami za nič in nikoli krivi. Krivi so pač drugi. To je mnogo laže, kot priznati, da nosimo del soodgovornosti za nastalo stanje.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 3 Gost(ov)