Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pa še iz Francije
#21
(12-10-2019, 21:08)mr.T Napisal:
(12-10-2019, 19:43)bbbbbb2011 Napisal:
(12-10-2019, 11:46)mm38 Napisal: Slovenci imamo problem, ne upamo si priznat kdo smo. Ko bomo poznali svojo zgodovino, bomo lahko izbirali prihodnost. Do takrat pa si bomo izbirali tujega gospodarja.

Ne verjamem, da je v tem problem. Glede na to, da sem obredel praktično celo Evropo poslovno, začenši z Brusljem - je bolj pomembno KAJ HOČEMO in KAKO TO DOSEČI.

Drugi narodi, začenši z Madžari, Avstrijci, vedo kaj hočejo.

Pa da ne bo pomote. Madžari imajo tezo, da je Trianonska pogodba napaka, da je "velika" Madžarska, skupaj s tistim dvoglavim piščancem "way to go". Da lahko samo "velika" Madžarska zbere toliko resursov, da kot država funkcionirajo.

To dol padeš, ko poslušaš take nebuloze.

Seveda ne bo nič boljše, samo zaugali bi bogatstvo drugih. In potem leta 2019 prodajajo take nebuloze.

Osebno menim, da bi se Slovenija morala poslovno odpreti proti državam bivše Juge. Ampak to je samo moje mnenje.

Slovenija se je poslovno odprla po bivši jugo in v glavnem povsod dobila po pi*ki , pri nas se gospodarstveniki in politiki tako radi ustijo z tem ,da so poznavalci balkana , japajade , še vedno se prišli brez gat nazaj,obratno pa pri nas harajo balkanski tajkuni ,ki so pokupl vse kar sta Igor in Janez takrat za par mesecev vpliva v Delu zašuštrala. 
Biznis se dela tam kjer je tudi kaj kupne moči edin razlog iskat biznis v vukojebinah je ,da nimaš produkta , ki bi bil konkurečen v prvi ali drugi ligi trgov  . V vukojebinah z majhno kupno močjo se da to malce kompenzirat samo z res velkim obsegom a balkan ni prov velik trg nikoli ni bil nikoli ne bo ,predvsem je bil podjetjem vedno potuha da ni bilo treba razvijat konkurenčni produktov.

Na ja. Po Pi*ki so najbolj dobili Avstrijci, če smo že pri tem. Vse njihove banke na Balkanu so propadle. Nisem tako mislil.
Potrebno je imeti produkt, ki se ga dela na Balkanu, pripelje v Slovenijo, udari žig 'MADE IN SLOVENIA' in se to proda v Ameriko.
Balkance pa držati na kratko. Niti jim ne pokazati denarja, niti pogodb, nič. 

Ti bom navedel en (konkreten) primer Nizozemcev. Nizozemci že leta gojijo rezano cvetje - v Keniji. Da se razumemo. Firmo tam imajo Nizozemci, vsa oprema je na začasen uvoz z Nizozemske.  Kenijci niti amortizacije ne računajo. Niti nimajo računalnika, niti papirja. V bistvu tega ne rabijo. Ker vse delajo Nizozemci - na Nizozemskem.

Pri uvozu iz Kenije se plačajo davki, firma (iz Kenije) ima TRR odprt - na Nizozemskem. In ima nizozemsko davčno. Če je treba kaj plačati, Nizozemci to plačilo odobrijo na Nizozemskem, v evrih, nato nizoemska banka (po nizozemskem kurzu) konvertira to v šilinge, ter pošlje v Kenijo. Ma kaki wire transfer, SWIFT. Človek, pooblaščenec firme, prinese z naslednjim avionom keš, na payday jim plačajo in to je to.
To ko mi je človek razlagal, kak delajo s Kenijci, dol padeš.
Odgovori
#22
Če rabi izdelek ali storitev outsursat izdelavo v Bosno je po default low tech čip šit roba z. Made in Slovenija lahko popaš samo če ima 60+% dodane vrednosti narejene v Sloveniji. Prav tako made in Slovenija ne pomeni prov dost na trgu.
Odgovori
#23
(12-10-2019, 22:24)mr.T Napisal: Če rabi izdelek ali storitev outsursat izdelavo v Bosno je po default low tech čip šit roba z. Made in Slovenija lahko popaš  samo če ima 60+% dodane vrednosti narejene v Sloveniji. Prav tako made in Slovenija ne pomeni prov dost na trgu.

 Morda se nisva razumela, čeprav mislim, da sem bil jasen. Da bi na Balkanu ustanovil firmo, ter plačeval davke in prispevke, ter trpel malo in veliko korupcijo, je 'no no'.

Nizozemci so se znašli tako, da sicer firma je ustanovljena v Keniji,  samo poslovodeče osebe so vsi Nizozemci. V Keniji nimajo nobenih operacij, sodnih sporov. Ima pa ta firma poslovno enoto na Nizozemskem. Tam pa se civilizacija, amortizacija in se vse - začne. Po nizozemskih zakonih.

Kenijci ne morejo nič. Veseli so, da folk dobi (redno) plačilo. Tujci, ki cvetje kupijo na borzi na Nizozemskem, mislijo, da kupujejo nizozemsko. Rastlinjaki pa to. Dejansko je zraslo pod natur soncem v Keniji.

Kenijce plačajo samo in izključno za delo, gorivo, mazivo. Pa še to, brez zajebancije kupujejo na Nizozemskem, ter fizično tovorijo v Kenijo. Tako na kratko, kot jih držijo, vi še niste videli. Tovori pa Dutch Shell Kenija, po istem že videnem vzorcu.
Odgovori
#24
(12-10-2019, 19:35)mm38 Napisal: Dejstva poznam. Nikjer ne piše, da je vaša razlaga pravilna. Ampak- da ne odjadramo predaleč iz teme, in da vam ne bo preveč trpel ego, se umikam iz teme.
lp.

mislim da jih ne.
Odgovori
#25
Thumbs Up 
(12-10-2019, 21:08)mr.T Napisal: Slovenija se mora najprej malce odpret da se tu sploh ,da biznis delat ne pa ,da se birokracija vleče v nedogled. Kdo bo postavljal nove firme ,če rabiš nekaj let za gradbenega pa vsak ki ima 5 minut časa lahko zadevo ustavi, iz službe ne smeš nikogar odpustit ,če pa že bo sigurno dobil tožbo zaradi tega .pa tako kot pri naših streliščih bi si kar vsak resor neke pravice jemal diktirat neumnosti.

Vse ostalo bo samo prišlo ,čim se malce bolj normalne pogoje za razvoj omogoči . Dokler se to ne uredi je vse ostalo brezveze. 

Kar se tiče uvoza folka šem čist zato ,da poštemplamo papirje za nekaj tisoč na leto črni,rdeči rumeni ,zeleni ,ni noben problem a treba je uvažat izobražen in kvalificran kadr ne nekih pajapatakov brez znanj...

no, sj se praktično vsi strinjamo kakšna je prava pot. razlikujejo se samo odtenki... Dance
Odgovori
#26
Marks Napisal:
mr.T Napisal:Slovenija se mora najprej malce odpret da se tu sploh ,da biznis delat ne pa ,da se birokracija vleče v nedogled. Kdo bo postavljal nove firme ,če rabiš nekaj let za gradbenega pa vsak ki ima 5 minut časa lahko zadevo ustavi, iz službe ne smeš nikogar odpustit ,če pa že bo sigurno dobil tožbo zaradi tega .pa tako kot pri naših streliščih bi si kar vsak resor neke pravice jemal diktirat neumnosti.

Vse ostalo bo samo prišlo ,čim se malce bolj normalne pogoje za razvoj omogoči . Dokler se to ne uredi je vse ostalo brezveze. 

Kar se tiče uvoza folka šem čist zato ,da poštemplamo papirje za nekaj tisoč na leto črni,rdeči rumeni ,zeleni ,ni noben problem a treba je uvažat izobražen in kvalificran kadr ne nekih pajapatakov brez znanj...

no, sj se praktično vsi strinjamo kakšna je prava pot. razlikujejo se samo odtenki... Dance
Ne pa se ne. Večina nekaj sanja da jim bo tujec nekaj prinesel. Za tujce smo kolonija. Prišel bo tisti, ki bo videl v tem korist. Vprašanje- s čim jih lahko privabiš in drugo vprašanje kaj boš imel od tega. Kar se pa revežev iz tretjih držav tiče, a nimamo že svojih dovolj.
Odgovori
#27
(13-10-2019, 08:04)mm38 Napisal: Ne pa se ne...

ti si seveda izvzet.
Odgovori
#28
(13-10-2019, 08:04)mm38 Napisal:
Marks Napisal:
mr.T Napisal:Slovenija se mora najprej malce odpret da se tu sploh ,da biznis delat ne pa ,da se birokracija vleče v

no, sj se praktično vsi strinjamo kakšna je prava pot. razlikujejo se samo odtenki... Dance
Ne pa se ne. Večina nekaj sanja da jim bo tujec nekaj prinesel. Za tujce smo kolonija. Prišel bo tisti, ki bo videl v tem korist. Vprašanje- s čim jih lahko privabiš in drugo vprašanje kaj boš imel od tega. Kar se pa revežev iz tretjih držav tiče, a nimamo že svojih dovolj.

Tujci lahko, v grobem, prinesejo samo in izključno dvoje:
- kapital, knowhow in vpeljani posel, ko pač pride fabrika ali karkoli
- par pridnih rok, s prtljago (žena, otroci, starši, ipd.)

Tujci pa prinesejo tudi svoje kulturne navade (če je to domorodcem všeč ali ne), dostikrat vero in pogosto politična prepričanja.
V obeh primerih tujec pusti nekaj v Sloveniji, vendar ne vsega. Slovenija ima dosti minusov (obskuren jezik, neučinkovita država, nizke plače), tega se je treba zavedati. Po aferah v gradbeništvu, kjer so ljudje iz Bosne razočarano odšli v Nemčijo, ker jih je "baronica" pustila brez plačila, bo tuji folk težko prepričati, da je Slovenija obljubljena dežela.
Odgovori
#29
še moje mnenje: Prodajajmo tisto kar imamo in kar znamo. Imamo relativno neokrnjeno naravo (in populacijo divjih živali, hehehe!), čisto pitno vodo, ekstremno biotsko raznolikost na tako majhnem kraju in kvalitetno hrano. Slovenija je s svojo trenutno politično in gospodarsko situacijo primerna samo za turistične storitve in nekaj drobnih high tech podjetij (ki pa nimajo podpore domače industrije, ker je slabo razvita). Prodajajmo torej pamet in čist zrak, kapitala itak nimamo več.

Težava pri nas je predvsem v tem, ker sami ne vemo kje smo dobri in kaj bi sploh radi ("boljše plače" ni odgovor). Manjka nam VIZIJA....
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
Odgovori
#30
(11-10-2019, 10:38)volvo2 Napisal: Ne pljuvajte po islamu, boste našega forumista Fritza razkurili.On je za islam pa to. Baje je že njegova žena pokrita.Če jo ima.

Fritz je socialist in agnostik, ki vero vidi kot nekaj osebnega in se vanjo načeloma ne vtika razen, če mu kak vernik utruja z njo. Fritz ni za Islam temveč spoštuje vse ljudi, ne glede na barvo kože, nacionalnost, verska in politična prepričanja ipd. dokler mu kdor ne dokaže, da ni vreden spoštovanja. Kot sem že napisal, na podlagi izkušenj iz različnih delov sveta, imam za prijatelja raje izobraženega in razgledanega muslimana, budista ali juda kot pa morona iz Slovenije. Če bi naletel na islamističnega morona med izvajanjem terorističnega napada pa bi ga, če bi pravočasno in pravilno reagiral, odstrelil brez razmišljanja. Enako velja za naci morona in vse ostale vrste moronov vseh barv kože, nacionalnosti ter verskih in političnih prepričanj.

Moja boljša polovica seveda ni pokrita in zelo verjetno strelja s kratko cevjo boljše kot razni volvoti.

(12-10-2019, 11:28)bbbbbb2011 Napisal: Še parlamenta sta v EU dva (Luksemburg, Belgija), ker se - preprosto povedano, niso mogli zmeniti, kdo bo gostil parlament.

Bruselj in Strasbourg, torej Belgija in Francija. Z vsem ostalim se v grobem strinjam.

(12-10-2019, 21:08)mr.T Napisal: Slovenija se je poslovno odprla po bivši jugo in v glavnem povsod dobila po pi*ki , pri nas se gospodarstveniki in politiki tako radi ustijo z tem ,da so poznavalci balkana , japajade , še vedno se prišli brez gat nazaj,obratno pa pri nas harajo balkanski tajkuni ,ki so pokupl vse kar sta Igor in Janez takrat za par mesecev vpliva v Delu zašuštrala. 
Biznis se dela tam kjer je tudi kaj kupne moči edin razlog iskat biznis v vukojebinah je ,da nimaš produkta , ki bi bil konkurečen v prvi ali drugi ligi trgov  . V vukojebinah z majhno kupno močjo se da to malce kompenzirat samo z res velkim obsegom a balkan ni prov velik trg nikoli ni bil nikoli ne bo ,predvsem je bil podjetjem vedno potuha da ni bilo treba razvijat konkurenčni produktov.

Slovenija se mora najprej malce odpret da se tu sploh ,da biznis delat ne pa ,da se birokracija vleče v nedogled. Kdo bo postavljal nove firme ,če rabiš nekaj let za gradbenega pa vsak ki ima 5 minut časa lahko zadevo ustavi, iz službe ne smeš nikogar odpustit ,če pa že bo sigurno dobil tožbo zaradi tega .pa tako kot pri naših streliščih bi si kar vsak resor neke pravice jemal diktirat neumnosti.

Pri nas pa smo precej nizko padel gleda teh standardov uvoza ,glavni vir Kosovo ,moški gredo na delo v Nemčijo  ali Avstrijo familje pa na slovensko socialko in stanovanje v Kranju ,Jesenicah in še kje.

Slovenija je na Balkanu kar dobro delovala nekaj časa. Dokler uprave podjetij in lastniki niso pogruntali, da se da na Balkanu še lažje krasti kot doma. Ko se je na to potegnilo še rop stoletja skozi banke pa je šlo itaq vse v maloro.

Za evropski in globalni trg smo v marsičem ne samo premalo kvalitetni temveč tudi premajhni. So niše, kjer smo izredno uspešni a ne dosegamo količin, ki bi jih potreboval za večje trge.

Država je neučinkovita, ker se v državni upravi in v sodstvu podpira korupcijo, klientelizem in nesposobnost ter popolno odsotnost odgovornosti. Očitno večini akterjev to popolnoma ustreza, saj se nihče pretirano ne upira. Škoda, ki tako nastaja se meri v milijardah €.

Da za posredniške agencije uvažamo delavce s Kosova in jih potem 'posojamo' na zahod medtem, ko njihove družine koristijo slovenski socialni in zdravstveni sistem je win-win samo in izključno za prej omenjene posredniške agencije in te delavce (če jih ne nategnejo). Ampak spet očitno večini akterjev to popolnoma ustreza, saj se nihče pretirano ne upira. Mimogrede, na Kosovu imajo pro-ameriški zdravstveni sistem. Vse se plača in če nimaš denarja, lahko crkneš. Porod stane 750€, s cesarskim rezom 1200€ itn., povprečna plača pa je okrog 200€.
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin
Odgovori
#31
Da ti popravim post:


Država je neučinkovita, ker se v državni upravi in v sodstvu podpira korupcijo....

Kdo je država? Kdo so politiki? Kdo so zaposleni v državni upravi in sodstvu? Kdo daje žveplo v čevape? Etc. ad nauseam....
----------------------


Špegu v roke pa malo samorefleksije je kar ta narod tu potrebuje...


Osnovni problem je ker je ta narod ni sposoben zgornjega in brez diagnoze ni zdravila....
Odgovori
#32
(17-10-2019, 10:48)Mato Napisal: Da ti popravim post:


Država je neučinkovita, ker se v državni upravi in v sodstvu podpira korupcijo....

Kdo je država? Kdo so politiki? Kdo so zaposleni v državni upravi in sodstvu? Kdo daje žveplo v čevape? Etc. ad nauseam....
----------------------


Špegu v roke pa malo samorefleksije je kar ta narod tu potrebuje...


Osnovni problem je ker je ta narod ni sposoben zgornjega in brez diagnoze ni zdravila....

Jah, bo treba brati celovito:
Država je neučinkovita, ker se v državni upravi in v sodstvu podpira korupcijo, klientelizem in nesposobnost ter popolno odsotnost odgovornosti. Očitno večini akterjev to popolnoma ustreza, saj se nihče pretirano ne upira.

Jaz sem se in sem dosegel prekinitev enega samega korupcijskega odvoda vendar sem za to plačal zelo hudo ceno, saj je korupcija sistemska in so žvižgači nezaželeni in zatirani. Podobna zgodba kot pri žilnih opornicah, le v manjšem merilu. Lahko ti kdaj off-line in off-the record razložim celo zadevo saj je skoraj banalna vendar tako odtekajo milijoni in milijoni davkoplačevalskega denarja. Zato je fino imeti nesposobne in poslušne ljudi, ki nič ne sprašujejo; netransparenten sistem, v katerem ne veš kdo pije in kdo plača in nihče ni za nič odgovoren itn. itn.

V Avstriji je cela drama, ker so neko 29-stransko študijo za vlado plačali 66.000€, pri nas pa so za neke neobstoječe študije plačali več milijonov in nihče tudi trzne ne, ker takšne in podobne novice poslušamo vsak dan. V Franciji imajo vsaj jajca protestirat.
“So I say, “Live and let live.” That’s my motto. “Live and let live.” And anyone who can’t go along with that, take him outside and shoot the motherfucker. It’s a simple philosophy, but it’s always worked in our family.”
George Carlin
Odgovori
#33
Prav nazaj sem moral it gleda o cem se gre :) pa mi se zdaj ni jasno ;)
Spremljam naprej ;)
Odgovori
#34
ko že omenjamo Francijo... zanimivo je vedeti da ima Francijo daleč največ smrtnih žrtev kot posledica islamističnih napadov. Spomnimo se samo Bataclan-a, Nice in ostalih, vključno z zadnjim, kjer je kot tolikokrat do sedaj država popolnoma odpovedala in ni regairala na očitne indice. Možak je bil zelo očiten, celo tako daleč da je javno "pozdravljal uspehe svojih islamskih bratov" ko so šteli žrtve med civilisti po napadu na Charlie Hebdo, pa se ob to ni nihče obregnil. Če bi policist rekel da je treba potolči jude, komuniste ali kogarkoli tretjega, bi letel on, šef policije in pravosodni minister. Tako pa nič, ker se pri obravnavi te gamadi dopuščajo dvojna merila... pssst, ne smemo nič reci da ne bomo ožigosani kot islamofobi in obtoženi diskriminacije muslimanov ... pssst.

Potem pa najdeš tak zapis (malo bolj prosti prevod): "Islam? Res, imamo problem z islamom. Nihče več ne dvomi o tem. Burka je način zasužnjevanja žensk. Ne moremo še naprej sprejemati migrantovbrez kakršne koli oblike nazdora, še posebej v kontekstu nedavnih terorističnih napadov..."

In ko misliš da to pripada bolj Le Penu in njihovi desnici, te preseneti,d aje to zapsial nekdanji predsednik Francois Hollande, sicer član francoskih sodialistov. Ampak - in to je pomembno - šele potem ko je zaključil politične funkcije in izdal knjigo.

To kolektivno zatiskanje oči pred dejanskim stanjem je problem kot pri vsaki obliki psihične bolezni. Najprej si je treba priznati da imaš problem, potem pa ga lahko rešujemo dalje.
Odgovori
#35
(17-10-2019, 10:31)fritz Napisal:
(11-10-2019, 10:38)volvo2 Napisal: Ne pljuvajte po islamu, boste našega forumista Fritza razkurili.On je za islam pa to. Baje je že njegova žena pokrita.Če jo ima.

Fritz je socialist in agnostik, ki vero vidi kot nekaj osebnega in se vanjo načeloma ne vtika razen, če mu kak vernik utruja z njo. Fritz ni za Islam temveč spoštuje vse ljudi, ne glede na barvo kože, nacionalnost, verska in politična prepričanja ipd. dokler mu kdor ne dokaže, da ni vreden spoštovanja. Kot sem že napisal, na podlagi izkušenj iz različnih delov sveta, imam za prijatelja raje izobraženega in razgledanega muslimana, budista ali juda kot pa morona iz Slovenije. Če bi naletel na islamističnega morona med izvajanjem terorističnega napada pa bi ga, če bi pravočasno in pravilno reagiral, odstrelil brez razmišljanja. Enako velja za naci morona in vse ostale vrste moronov vseh barv kože, nacionalnosti ter verskih in političnih prepričanj.

Moja boljša polovica seveda ni pokrita in zelo verjetno strelja s kratko cevjo boljše kot razni volvoti.
Volvo pa je nacionalist,kateremu gredo na živce vsi ki v Sloveniji zagovarjajo multikulti ter vsakovrstne pijavke proračunskih sredstev.
(Sicer se ne bi spuščal v to kako tvoja žena strelja, sam sklepam pa, da če dolgega rora nima za prijet mora pa z kratkim  S-sniper )
Odgovori
#36
"Fritz je socialist in agnostik, ki vero vidi kot nekaj osebnega in se vanjo načeloma ne vtika razen, če mu kak vernik utruja z njo."

No, utruja z njo.
Kaj pa je zate utrujanje?

A mogoče ni utrujanje, da obstajajo "no-go" cone po skoraj vseh večjih zahodno-evropskih mestih? No-go cone niso židovske, niso budistične, niso protestantske, niso katoliške....glej ga zlomka, muslimanske so.

A mogoče ni utrujanje, da musliji zahtevajo prepoved svinjine v prehrani v šolah? Pri nas mogoče še ne, ampak se pa dogaja na veliko to. A je to spoštovanje naše kulture? Zakaj bi morali bi tako raco spoštovat?

Delovat je treba po sistemu: prišel si gor, prilagodi se naši kulturi, ali pa spizdi nabijat ovce, koze in ostalo drobnico.

PS: Razgledanih muslimanov ni. Ker razgledan in musliman ne gre skupaj.
Odgovori
#37
Rok... pa ti si živ :) ?!?
Odgovori
#38
Niso vsi muslimani nerazgledani fundamentalisti. Ravno tako je med njimi razširjen fenomen "vikend vernikov" kot pri kristjanih, ki "sledijo veri" iz običaja in se verskih zakonov držijo ravno toliko, kolikor jim paše.

Razen če pod besedo musliman razumeš tistega, ki Koranu sledi do zadnje črke. V tem primeru se strinjam s tabo in dodajam, da ni razgledanih kristjanov. Nobenim od teh ne smemo popuščati.
Odgovori
#39
(17-10-2019, 12:31)Sherman Napisal: Niso vsi muslimani nerazgledani fundamentalisti. Ravno tako je med njimi razširjen fenomen "vikend vernikov" kot pri kristjanih, ki "sledijo veri" iz običaja in se verskih zakonov držijo ravno toliko, kolikor jim paše.

Razen če pod besedo musliman razumeš tistega, ki Koranu sledi do zadnje črke. V tem primeru se strinjam s tabo in dodajam, da ni razgledanih kristjanov. Nobenim od teh ne smemo popuščati.
Niti ni pomembno, kakšne vere je kdo. Pomembno je, da si človek na mestu. Se pa od vseh nas pričakuje, da se prilagodimo okolju, kamor smo prišli. Ponavadi ne gremo tja, kjer nam ne ustreza! Vemo pa dobro, zaradi koga se spreminja zakon o orožju. Na koncu pa vedno potegne ta kratko pošten človek.
Odgovori
#40
(17-10-2019, 11:51)Rok Napisal: Delovat je treba po sistemu: prišel si gor, prilagodi se naši kulturi, ali pa spizdi nabijat ovce, koze in ostalo drobnico.
Clap Clap Clap Clap Clap
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)