Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[split] Nova kratka pravila pisanja na forumu Strelec.si
#1
Trolanje, oglasi, novinci... OK. Ampak preveč moderiranja bo odvzelo vso sočnost forumu.

Po mojem, tisti, ki "moške" debate ni sposben prenesti naj raje zbira Barbike.

p.s. večkrat so "grobi" zapisi interni štosi, ki jih oba vpletena razumeta zunanji moderator pa ne...
lp Melly
Odgovori
#2
(24-05-2016, 10:43)Melly Napisal: Trolanje, oglasi, novinci... OK. Ampak preveč moderiranja bo odvzelo vso sočnost forumu.

Po mojem, tisti, ki "moške" debate ni sposben prenesti naj raje zbira Barbike.

p.s. večkrat so "grobi" zapisi interni štosi, ki jih oba vpletena razumeta zunanji moderator pa ne...

Tole si dobro povedal.


Dodal bi še to, da po večini jih fašejo prav tisti, ki se vtaknejo v skoraj vsako temo in cel dan trolayo in pametujejo.


Bi bilo pa zanimivo prebrat kakšno pritožbo.
Odgovori
#3
nakateri zamenjujejo moškost s primitivnostjo, neandertalstvom, drhaljo,  debelim trebuhom in zadahom po pivu... 

še enkrat: to ni moško!
Odgovori
#4
Jaz pozdravljam odločitev Admina, da se dvigne nivo komuniciranja.
Nisem pisal nobenih pritožb, sem pa nehal prihajati sem, ker mi pač ni do zmerjanja in žaljenja.

In me prav zanima, kaj je moškega recimo v takšnem pisanju (citiram):

Kaki folk sej takšni omejenci niso niti primerni za boljše jutri.
me kup idiotov začne osebno napadati!!!
svoj podli strup tu zlivate 
preklete ovce!
Kaki debili ej 
dobiš idiote, strahopetce ki napadajo
pa kaj si ti nor 
kako nepismen folk, 
vam je razumevanje slabša stran in samo pljuvanje močnejša
idioti 
pač hlapci in ovce so navajeni da jih nekdo jaha in striže vse ostalo je utopija!!!  (konec citata)

Ne vem, jaz v tem ne vidim nobnega internega štosa, niti ne moškosti... ampak zgolj primitivno izražanje, ki ne sodi nikamor.
Odgovori
#5
... obstaja le govor in pravica do govora... Pojem "sovražni govor" pa je le prikrit verbani delikt (tega se ne sme reči)...

Nivo govora pa je stvar načina komuniciranja, intelekta, izobrazbe, kulture, okolja, prepričanja, (pa še česa) in je kot tak del osebnosti vsakega posameznika...

Mene tako robat govor (oz. nivo pisanja) sam po sebi niti ne moti, stvar je v tem, da določeni izrazi nadomeščajo sposobnost argumentirane komunikacije, oziroma v spletnem forumu nadomeščajo ulično kriljenje z rokami, tetovaže, zataknjene kosti skozi nos ali ušesa, vpitje, krike, bojne barve in podobne metode "zastraševanja" nasprotnika...
Odgovori
#6
---
Odgovori
#7
Barbike? Torej če nekdo ni v določenem "klanu", ki si kot trop ščiti hrbet in "člani" složno ob vsaki objavi prikimujejo drug drugemu, naj zbira barbike?
Nekateri so res tako polni primitivizma in umetne samozavesti (ko si v tropu in skrit za ekranom, je pač lažje), da toplo pozdravljam višji nivo debate. Sicer pa je Uroš dobro povedal.
Odgovori
#8
Mato, po mojem pa nihče na tem forumu ni idiot.
Idiot je namreč najhuje duševno nerazvit človek.
Se sploh zavedaš teže te besede?
Odgovori
#9
... Se strinjam Mato... Pomen je isti, če nekomu rečeš "idot" ali pa "nimaš prav"... Gre le za ovoj v katerega je zavit "paket" (sporočilo)...
Odgovori
#10
... za Admina:

... verjetno je tale tema namenjena zgolj obveščanju uporabnikov o pravilih, ki veljajo na forumu ...

... predlagam, da se tema po objavljenem Adminovem obvestilu zaklene, če pa ima kdo kakršnekoli pripombe na postavljena pravila, pa jih lahko razvija kje drugje ...

lp upor500
Odgovori
#11
Se pravi, če se nekdo zmoti ali zmotno podaja mnenje je Idiot? Se je kdo rodil pameten in je nezmotljiv? Mislim da je zmerjanje in žaljenje le kazanje nemoči in pomanjkanje argumentov. Nivo na forumu bi se res moral dvignit. Upam da se bo.
Odgovori
#12
Bistvo forumov je konstruktivna debata oziroma izmenjava mnenj o določeni strokovni temi. Tudi sam sem že hotel utihniti na tem forumu. Pa bom zaradi te teme še malo počakal, da vidim kako bo izpadlo.
V kolikor na forumu želimo, da debata poteka konstruktivno, je osnovno pravilo, da se držimo teme in izogibamo konfliktnim in žaljivim komentarjem. 
Žaljivi komentarji se največkrat uporabljajo v dveh primerih, ko zmanjka resnih argumentov ali pa ko se določene osebe na ta način zabavajo ali kratkočasijo. Zato je naloga administratorjev, da prekinejo offtopic in žaljive komentarje ter tako skrbijo, da debata poteka v pravo smer. V kolikor tega posredovanja ni, forumaši začnejo forum zapuščati in čez čas je konstruktivnih piscev čedalje manj, trolov, ki jih nihče ne ovira pri njihovem početju, pa čedalje več. Na koncu ostanejo samo troli, ker vsi konstruktivni pisci raje zapustijo forum, kot pa da bi se spuščali na nizek in primitiven nivo debate, ki največkrat posledično na koncu povrhu vsega še izgubi stik s samo temo. Trolom pa tako ali tako namen ni pisati konstruktivne prispevke, pač pa se zabavati na račun konstruktivnih piscev. Ker konstruktivnih piscev ni več tudi troli nimajo koga več nadlegovati in utihnejo, posledično cel forum utihne in zamre. In taki forumski primeri obstajajo, če malo pogledamo okoli sebe.
Forum vzdržuje pri življenju konstruktivna debata in ne žaljenje in offtopic. Jaz nisem na forumih zato, da me bo nekdo zmerjal z idiotom. Pa če ima še toliko znanja o določeni temi, to nikomur ne daje pravice, da se zato lahko znaša nad drugimi.
Odgovori
#13
No, kdor misli da so debate v stilu pravih seljačin nujne za moškost in sočnost forumov, očitno živi na drugem planetu kot jaz. Če gre za interne štose (kar je redko), jih je razmeroma lahko prepoznati, če pa gre za navadno čobansko tehniko "kdo bo glasnejši", pa tega ne razume nihče razen čobanov.

Šimek, žal jih faše mnogo nič krivih in dolžnih, tudi tistih ki se niti ne oglašajo. Pritožbe pa večinoma dobim ustno. Z Urošem se v glavnem strinjam.

Če pa kdo misli da bo z debato na ravni gostilniškega zmerjanja dosegel več kot s civilizirano debato, se težko resno pogovarjam dalje. Sprašujem se zakaj se potem tudi najbolj vplivni ljudje ne pogovarjajo na ta način?

Tukaj pride v poštev znani rek: Never argue with an idiot. He will drag you down to his level and beat you with experience. Težava je, da vidi večina sebe kot pametne in izkušene, idioti so pa tisti drugi. V resnici vsak sebe zelo hitro uvrsti v pravo skupino s svojim načinom komunikacije (ne le vsebino) in pri tem je povsem nepomembno kako sam sebe vidi.

In da, vsekakor je pomembno tudi kako kaj rečeš, ne le kaj rečeš. Dolgo znano dejstvo je, da bistveno več konfliktov nastane zaradi načina, tona komunikacije, kot zaradi same vsebine. Zaradi arogance, pomanjkanja spoštovanja, kulture in znanja se začenjajo vojne, zakaj bi bil forum drugačen?

Zato vseskozi podpiram, da se tudi uporabniki tega foruma čim več srečujejo tudi osebno, ker se tako vedno izboljšajo odnosi tudi na forumu. Vedno.

Skratka, tako tukaj bo in nič drugače. Že do zdaj je bilo narejene preveč škode, ki jo je težko ali nemogoče popraviti, zdaj pa je temu dovolj.

Nekoč je nekdo rekel tole in mi je zelo všeč: Speak softly and carry a big stick; you will go far.

admin
administrator / Strelec.si
Odgovori
#14
Dobra poteza admin, Clap
Odgovori
#15
Samo eno kost vržeš pa je konec miru.

Vsak naj se najprej pogleda v ogledalo (v to kar piše na forumu)...

p.s. vsak ima pravico biti seljačina ali pa profesor-doktor in to mene ne moti.
lp Melly
Odgovori
#16
tistemu, ki je vsebina forumov povzročila preveč trpljenja pa bo na voljo še blažilno mazilo...

Mrgreen


Priponke Male slike
   
Odgovori
#17
imho, univerzalne resnice pri dosti temah ni in so samo subjektivne ocene, problem forumov pa je če nekateri dostikrat 'sekajo mimo' glede znanih dejstev in sprejetih dognanj vseh področij, in se takih osebkov pri takih početij ne ustavi. ker ga vsi kdaj pa kdaj posekamo in pišemo idiotije, in to kar krepke, je treba biti glede takih ekscesov malo prizanesljiv, ampak če pa se pojavljajo pri osebah večkrat in ne prenehajo, pa že lahko komu (upravičeno ali ne) dvigne pritisk. tu pa mora nastopit admin in take klobasače (pisatelje idiotij) sankcionirat. ampak še vedno ostaja uprašanje kako, ko pa nima knjige univerzalnih resnic...
Odgovori
#18
Brez skrbi Melly, zdaj upam da bo začetek miru. Upam.
Je pa zanimivo kako ljudje drugače dojemajo kritiko nekega tujega prepričanja kakor svojega. ;)
Gotovo ima vsak pravico biti seljačina ali doktor. Razlika je samo, da na tem forumu ni pogoj da si doktor, je pa pogoj, da se ne obnašaš kot seljačina. Upam da ni prezahteven pogoj. Pa nikakor ni govora o tebi, da ne bo pomote.

Marks, sploh ni govora o resnicah in ocenah, temveč o tem, kako se o njih pogovarjamo. Ali tako kot ob 3h ponoči na veselici, po 7 pirčkih in pred splošnim pretepom ali pa kot normalni ljudje ki se kdaj zmotijo.
administrator / Strelec.si
Odgovori
#19
V celoti podpora admin-u, saj je dvig kvalitete foruma vsem v korist. Lepo bi bilo, da bi bil forum enkrat na nivoju nekaterih tujih forumov (npr. www.hkpro.com), odločitev admin-a pa je nedvomno korak v to (pravo) smer.
Odgovori
#20
Popolnoma soglašam z Adminom. Primitivizem ne sodi na forum. Kdor pa je na koga alergičen, naj ga osebno obišče in mu v obraz pove kar mu gre. Nas ostalih  s tem ni treba obremenjevati.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)