Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[split] o (ne)varnosti na strelišču
#41
(12-02-2020, 16:53)dani_79 Napisal: 0.46 in 0.53

Je kaj? 
Orožje prazno z zaklepom v zadnji poziciji po istreljenem zadnjem naboju usmerjeno desno in v zrak. Snemalec in gledalci niso niti v enem trenutku ogroženi.

Razumem pa, da je ta posnetek za veliko večino lahko šokanten in povzroči blažji napad besnila, kap ali zastoj srca. Verjetno bi moral biti označen: Ogled priporočljiv le za NORMALNE DOJEMLJIVE LJUDI.  Ker sam ne spadaš v to skupino ti močno odsvetujem spremljanje mojih socijalnih kanalov ker so pač bolj desničarsko usmerjeni.

Orožje, avti, motorji, seksualna vsebina, alfa moški, in še kup drugih stvari, ki je nesprejemljiva za osebke kot si sam: Dani. ;) še naprej se ukvarjaj z čimer se ukvarjaš...
 Live and let live. 

Uffff skoraj bi sprožil mednarodni incident...
#42
Najjaci si nimas kaj... Vsaka castvtvojim strelskim kolegom...
#43
Moram rečt, da si prav lepo popestrim dopust vsakic ko primem v roke telefon in odprem strelca.
Pravzaprav, ko gledam tako z daljave, je nekako podobno kot bi opazoval male otroke v igri.
#44
Admin, predlagam zaklep takšnih tem.....to ne vodi nikamor in vsi vemo, da tudi nam ne najbolj naklonjena populacija bere ta forum.....in splošen vtis bo, da smo vsi z orožjem "cawboy style" oz amaterski rambo bojevniki.
#45
(12-02-2020, 16:05)J.S.Archer Napisal:
(12-02-2020, 13:27)admin Napisal:
(12-02-2020, 09:37)J.S.Archer Napisal:
(12-02-2020, 09:03)admin Napisal: O madona, skozi katere varnostne standarde je pa tole prišlo?  Rolleyes
Administrator strani pa ne prepoznaš namena video posnetka.
SRAMOTA.

Pozoren opazovalec bi opazil izbrane tarče. 
2 X JNA čelada
Plastenke gazirane pijače.

Kaj ima to  zveze z dinamiko?

Kje je en pokazatelj , da se je izvajalo dinamično streljanje?

Kje je opažena potencijalna nevarnost za gledalce kljub temu, da se ni izvajalo dinamično streljanje ?
Niti v enem trenutku ni bilo izpraznjeno orožje obrnjeno proti eni sami osebi. 
Namigovanja posameznikov izpadejo kot poizkus provokacije ter zasmehovanja. Na vašo žalost je edini razlog vaše zgrešene predpostavke pozorno opazovanje mojega početja z strani vodje streljanja ter njegova ustrezna reakcija.
Z takšnimi osebki se nerad ukvarjam ker so po mojem osebnem mnenju zafrustrirani neodrasli fantiči z polno torbo kompleksov. Hvala bogu sem oseba , ki pri osebnem stiku ne toleriram debilov, imbecilov ter kretenov ter jih po hitrem postopku postavim na njihovo mesto.
Strelska eksibicija z moje strani kjer smo po mojem končanem streljanju pregledovali rezultate prebojnosti treh različnih kalibrov orožja je bila tisti dan uspešna popestritev dneva. 
357 Magnum je preluknjal čelado kot za šalo.
38 S je naredil 3-4 cm globoko udrnino brez penetracije.

Pa še ena podrobnost posnetek izvira iz mojega drugega udejstvovanja na strelišču.

Hm, z namenom posnetka se nisem niti ukvarjal, niti me ne moti. Prav tako ne tarče ali zveza z dinamiko.

Je pa precej jasno da gre za zelo kavbojsko in nevarno rokovanje z orožjem. Ne bom šel v detajle vendar bi si pri 0:46 in 0:53 marsikje prislužil takojšnjo odstranitev s strelišča. Ne vem ali so se v Trbovljah kaj znižali standardi ampak vsaj odgovorni na strelišču bi se lahko zamislil.

Spet neuspešen poizkus diskreditacije mene kot strelca z označevanjem "kavboja" na podlagi eksibiciskega strelskega posnetka, brez enega samega kredibilnega dejstva. 
Ne nič na posnetku ni spornega. To, da sem na samem posnetku v opremi v kateri sem lahko gre marsikomu v nos ter hkratna uporaba ter menjava treh različnih kosov orožjs, ampak se niti malo ne "sekiram" zaradi tega.
To, da sem se po zadnjem izstreljenem naboju z zaklepom v zadnjem položaju obrnil proti snemalcu ter moji družbi strelcev ne predstavlja varnostnega tveganja za nikogar. Izvlekel sem prazen nabojnik preveril ležišče naboja sprostil zaklep ter pospravil orožje v bojni jopič. moje dejanje lahko po eksebiciskem strelnem krogu lahko zmoti le dlakocepce in takšne osebke, ki iščejo dlako v jajcu.
Še enkrat za vse, ki spremljajo tole "prepucavanje".
Moj strelski posnetek v dobenem primeru ne ogroža varnosti bližnjih gledalcev , mene samega ali kogar koli drugega. 
Reakcija vodje streljanja pa je lahko kvečjemu pokazatelj kako profesijonalno potekajo strelski nadzor na vadbišču kjer se udeležujem strelskega kondiciranja.




Dragi Šabanovič (J.S.ARCHER),

kaj je narobe z to sliko, ki jo predstavljaš, da v enem postu jokaš in se pritožuješ kako preveč naporno je brati žaljive komentarje posameznikov češ, da so žaljivi, neodrasli, otročji..., v drugem postu pa sam žališ z prepotenimi imbecili in debili.
Mar je to dokaz, da tvoja pravila veljajo za vse razen za tebe ali si se pač samo malo spozabil.

Ali imaš podobne težave tudi v realnem življenju, recimo v rovu, s svojimi sodelavci ali se ti krivica dogaja samo tukaj na forumu?

Kdorkoli se vsaj amatersko ukvarja z Š. strelstvom in hodi na tekmovanja pod okriljem raznih Zvez, ti bo razložil, da se orožje ne obrača iz varne smeri, niti ne jemlje iz toka brez ukaza sodnika ali pač vodje treninga sploh pa ne izven staga ali strelske linije itd.
Če si ta strelska usposabljanja opravljal v Bohinski beli pri g. S te razumem, vendar nam moraš to prej pojasnit, da bomo vedeli s kom imamo opravka, kakorkoli, na strelišču se obnaša drugače, kot si naučen.

Ne imej vsakega, ki ima drugačno mišljenje za napadalca na tvojo osebnost, ker s tem mečeš slabo luč na vse knape.

#46
(12-02-2020, 18:04)J.S.Archer Napisal: Je kaj? 
Orožje prazno z zaklepom v zadnji poziciji po istreljenem zadnjem naboju usmerjeno desno in v zrak. Snemalec in gledalci niso niti v enem trenutku ogroženi.

Razumem pa, da je ta posnetek za veliko večino lahko šokanten in povzroči blažji napad besnila, kap ali zastoj srca. Verjetno bi moral biti označen: Ogled priporočljiv le za NORMALNE DOJEMLJIVE LJUDI.  Ker sam ne spadaš v to skupino ti močno odsvetujem spremljanje mojih socijalnih kanalov ker so pač bolj desničarsko usmerjeni.

Orožje, avti, motorji, seksualna vsebina, alfa moški, in še kup drugih stvari, ki je nesprejemljiva za osebke kot si sam: Dani. ;) še naprej se ukvarjaj z čimer se ukvarjaš...
 Live and let live. 

Uffff skoraj bi sprožil mednarodni incident...

Daj nehaj že, izgleda na tem forumu vsi napačno uporabljamo orožje samo ti pri sebi ne vidiš katastrofalnih napak..
Pa človek kje si ti polagal izpite, da ne ponavljam v zgornjem postu ti je Šimek napisal kaj in kako..pa še ti nebo dovolj.
Lej, če te je predavatelj tako naučil sta oba pripravljena za kakšno kazen, kar pa glede predavatelja skor ne verjamem.
Prosim te, nič več ne pojasnjuj saj režeš vejo na kateri sediš, da o IQ sploh ne razmišljam.
*** Fight or Flight ***
#47
(12-02-2020, 18:20)dani_79 Napisal: Najjaci si nimas kaj... Vsaka castvtvojim strelskim kolegom...
Moji strelski kolegi. So ljudje takšnega karakterja in znanja katerega si ti lahko samo želiš, da bi bil. Starešin ZSČ, do licenciranih inštruktorjev različnih strelskih disciplin. Če bi strelstvu posvečal več časa, kot ga trenutno bi se od njih še marsikaj naučil. Ker pa sem oseba, radovednega značaja svoj čas namenjam ogromno interesnim dejavnostim od plesa, do igranja glasbenega inštrumenta itd...
Jaz osebno smatram, da se celo življenje učimo. Spoštujem starejše ter pozorno poslušam, kadar govorijo. Spoštujem vsakogar, ki kaže spoštovanje do mene.
Stare strelske generacije me bodo v lastnem strelskem društvilu še ogromno naučile. 
Na zadnje sem imel priliko dobiti nekaj strokovne literature, ki je zelo redka na civilnem trgu. Samo zahvalim se lahko upokojenem polkovniku.
V tvojem primeru pa sumim, da si oseba, ki misli, da je pojerbala vse znanje sveta. Takšne osebe so izredno neprijetne v družbi. Radi izstopajo, neznajo prisluhniti drugim... Narcisoidnost, samopoveličevanje, žaljenje drugačnih. Nespoštovanje drugih ver, prepričanj...

Zamisli si sledeče. Dobima se na kavi pa se zapletema v pogovor v roku 1-2 h bom na podlagi tvojega obnašanja ter odgovorov imel ustvarjeno ustrezno mnenje kakšna oseba si. Trenutno se zavedam, da na podlagi tvojih zapisov ne morem zagotovo trditi kakšen človek si.
Dani 79 ... Kaj praviš?

(12-02-2020, 18:25)zan89 Napisal: Moram rečt, da si prav lepo popestrim dopust vsakic ko primem v roke telefon in odprem strelca.
Pravzaprav, ko gledam tako z daljave, je nekako podobno kot bi opazoval male otroke v igri.
Zakaj male otroke?

Jaz se rad odkrito pogovarjam na netu ali v živo. Čeprav v živo ljudje niso žaljivi, nespoštljivi in podobno.
#48
(12-02-2020, 18:27)burt Napisal: Admin, predlagam zaklep takšnih tem.....to ne vodi nikamor in vsi vemo, da tudi nam ne najbolj naklonjena populacija bere ta forum.....in splošen vtis bo, da smo vsi z orožjem "cawboy style" oz amaterski rambo bojevniki.
Potem bi moral objaviti posnetek, ko z strelskimi komarati v zadnjem strelskem krogu porabimo vse prihavljeno strelivo.
Mislim, da je imel vsakdo še 30 nabojev. 
Za iziv pa smo imeli postreliti 30 nabojev v čim hitrejšem času ter nato ugotoviti kdo od nas je imel boljšo skupino zadetkov na 100.
Ja takšen način streljanja je lahko zelo stresen za liberalno oziroma levičarsko usmerjeno populacijo.
Skoraj na vsakem strelskem kondiciranju zadnjo rundo uporabim za "užitek". Nič koncentracije, pravilnega dihanja, upočasnjevanja utripa srca ter pravilnega szrelnega stava. Samo polni vse kar imaš v nabojnike ter čim hitreje izprazni v tarčo. 
Ja vem GROZA.....
#49
Z orozjem se nikoli ne maha in ne obraca izven varne smeri.
Nikoli.
Tudi s praznim ne. Zato, da ti navada pride ‘v kri’.
Da je prazno ves ti, ampak enkrat pa tudi ne bo prazno.

Ravno zato ne hodim nikamor, razen na IPSC, kjer veljajo stroga pravila.
In ravno zaradi taksnih izjav (saj je prazno), sem ze zapustil strelisce....in tekmo.
Ker nisem hotel gledati v puskine cevi.
Ker se tako, kot ti, tudi oni ocitno niso zavedali, kaj pocnejo...s praznimi puskami.
Bojda praznimi.
Taksnega obnasanja, kot je na (tvojem) videu si jaz ne zelim nikoli doziveti.
Res ne.

Pa vzemi to kot nasvet in dobronameren komentar.
#50
PROSIM admin, J.S.Archerju dodeli teh cca 850 prispevkov, da bo čimprej lahko imel status polkovnika, še najbolje generala saj sedaj nabija te poste predvsem iz tega razloga.
Prosim odreši nas.
*** Fight or Flight ***
#51
Hmm toliko prelitega črnila na tem forumu zaradi mojega komentarja objave nekoga. Pa saj ne morem verjeti. To, da so nekateri googlali moj user name. J.S Archer, ki ga uporabljam v airsoftu že od leta 2006-2007, da so prišli do 7 let starih posnetkov na mojem youtube kanalu. VAUUUUU.
Pa naj vam še malo popestrim dolgčasen večer spoštovani strelski kolegi.

https://youtu.be/wXL17YxLO9k
#52
mozakar je tipicni predstavnik juzne etnicne skupine zvane ŠABAN. ni moje mnenje samo gledal sem kar nekaj juznih filmov in vsaka podobnost z osebo na forumu je zgolj nakljucna.
#53
(12-02-2020, 19:42)JRC Napisal: Z orozjem se nikoli ne maha in ne obraca izven varne smeri.
Nikoli.
Tudi s praznim ne. Zato, da ti navada pride ‘v kri’.
Da je prazno ves ti, ampak enkrat pa tudi ne bo prazno.

Ravno zato ne hodim nikamor, razen na IPSC, kjer veljajo stroga pravila.
In ravno zaradi taksnih izjav  (saj je prazno), sem ze zapustil strelisce....in tekmo.
Ker nisem hotel gledati v puskine cevi.
Ker se tako, kot ti, tudi oni ocitno niso zavedali, kaj pocnejo...s praznimi puskami.
Bojda praznimi.
Taksnega obnasanja, kot je na (tvojem) videu si jaz ne zelim nikoli doziveti.
Res ne.

Še enkrat !!!
Nihče od gledalcev, snemalcev ter vodje streljanja ni bil ogrozen !!! Oziroma je bila v njega usmerjena cev orožja med mojim obratom proti snemalcu.
Če želiš ti v roku 14 dni zberem izjave vseh vpletenih, ki so še dan danes vpeti v isti hoby kot jaz sam. 
No vodja streljanja pred 7 leti se več ne udeležuje strelskih aktivnosti zaradi starosti itd...
Če želiš daj napiši uradno pritožbo PU bilo kom jaz pa pridem z izjavami vseh udeleženih takrat na strelišču.
Pravzaprav razmišljam v tej smeri, če imam v podjetju kjer sem zaposlen kot član sindikata 4 X na leto zagotovljeno bresplačno pravno pomoč bi se celo lahko na podlagi tvojih obtožb obrnil na odvetniško družbo pa naj oni razčistijo, če ti moja pojasnila niso po godu.

Pa vzemi to kot nasvet in dobronameren komentar.

(12-02-2020, 19:47)jagdsport Napisal: mozakar je tipicni predstavnik juzne etnicne skupine zvane  ŠABAN.  ni moje mnenje samo gledal sem kar nekaj juznih filmov in vsaka podobnost z osebo na forumu je zgolj nakljucna.
Zakaj ne napišeš kar si v resnici misliš?
Verjetno zato ker nimaš jajc za to a ?
#54
(12-02-2020, 18:36)šimek Napisal:
(12-02-2020, 16:05)J.S.Archer Napisal:
(12-02-2020, 13:27)admin Napisal:
(12-02-2020, 09:37)J.S.Archer Napisal:
(12-02-2020, 09:03)admin Napisal: O madona, skozi katere varnostne standarde je pa tole prišlo?  Rolleyes
Administrator strani pa ne prepoznaš namena video posnetka.
SRAMOTA.

Pozoren opazovalec bi opazil izbrane tarče. 
2 X JNA čelada
Plastenke gazirane pijače.

Kaj ima to  zveze z dinamiko?

Kje je en pokazatelj , da se je izvajalo dinamično streljanje?

Kje je opažena potencijalna nevarnost za gledalce kljub temu, da se ni izvajalo dinamično streljanje ?
Niti v enem trenutku ni bilo izpraznjeno orožje obrnjeno proti eni sami osebi. 
Namigovanja posameznikov izpadejo kot poizkus provokacije ter zasmehovanja. Na vašo žalost je edini razlog vaše zgrešene predpostavke pozorno opazovanje mojega početja z strani vodje streljanja ter njegova ustrezna reakcija.
Z takšnimi osebki se nerad ukvarjam ker so po mojem osebnem mnenju zafrustrirani neodrasli fantiči z polno torbo kompleksov. Hvala bogu sem oseba , ki pri osebnem stiku ne toleriram debilov, imbecilov ter kretenov ter jih po hitrem postopku postavim na njihovo mesto.
Strelska eksibicija z moje strani kjer smo po mojem končanem streljanju pregledovali rezultate prebojnosti treh različnih kalibrov orožja je bila tisti dan uspešna popestritev dneva. 
357 Magnum je preluknjal čelado kot za šalo.
38 S je naredil 3-4 cm globoko udrnino brez penetracije.

Pa še ena podrobnost posnetek izvira iz mojega drugega udejstvovanja na strelišču.

Hm, z namenom posnetka se nisem niti ukvarjal, niti me ne moti. Prav tako ne tarče ali zveza z dinamiko.

Je pa precej jasno da gre za zelo kavbojsko in nevarno rokovanje z orožjem. Ne bom šel v detajle vendar bi si pri 0:46 in 0:53 marsikje prislužil takojšnjo odstranitev s strelišča. Ne vem ali so se v Trbovljah kaj znižali standardi ampak vsaj odgovorni na strelišču bi se lahko zamislil.

Spet neuspešen poizkus diskreditacije mene kot strelca z označevanjem "kavboja" na podlagi eksibiciskega strelskega posnetka, brez enega samega kredibilnega dejstva. 
Ne nič na posnetku ni spornega. To, da sem na samem posnetku v opremi v kateri sem lahko gre marsikomu v nos ter hkratna uporaba ter menjava treh različnih kosov orožjs, ampak se niti malo ne "sekiram" zaradi tega.
To, da sem se po zadnjem izstreljenem naboju z zaklepom v zadnjem položaju obrnil proti snemalcu ter moji družbi strelcev ne predstavlja varnostnega tveganja za nikogar. Izvlekel sem prazen nabojnik preveril ležišče naboja sprostil zaklep ter pospravil orožje v bojni jopič. moje dejanje lahko po eksebiciskem strelnem krogu lahko zmoti le dlakocepce in takšne osebke, ki iščejo dlako v jajcu.
Še enkrat za vse, ki spremljajo tole "prepucavanje".
Moj strelski posnetek v dobenem primeru ne ogroža varnosti bližnjih gledalcev , mene samega ali kogar koli drugega. 
Reakcija vodje streljanja pa je lahko kvečjemu pokazatelj kako profesijonalno potekajo strelski nadzor na vadbišču kjer se udeležujem strelskega kondiciranja.




Dragi Šabanovič (J.S.ARCHER),

kaj je narobe z to sliko, ki jo predstavljaš, da v enem postu jokaš in se pritožuješ kako preveč naporno je brati žaljive komentarje posameznikov češ, da so žaljivi, neodrasli, otročji..., v drugem postu pa sam žališ z prepotenimi imbecili in debili.
Mar je to dokaz, da tvoja pravila veljajo za vse razen za tebe ali si se pač samo malo spozabil.

Ali imaš podobne težave tudi v realnem življenju, recimo v rovu, s svojimi sodelavci ali se ti krivica dogaja samo tukaj na forumu?

Kdorkoli se vsaj amatersko ukvarja z Š. strelstvom in hodi na tekmovanja pod okriljem raznih Zvez, ti bo razložil, da se orožje ne obrača iz varne smeri, niti ne jemlje iz toka brez ukaza sodnika ali pač vodje treninga sploh pa ne izven staga ali strelske linije itd.
Če si ta strelska usposabljanja opravljal v Bohinski beli pri g. S te razumem, vendar nam moraš to prej pojasnit, da bomo vedeli s kom imamo opravka, kakorkoli, na strelišču se obnaša drugače, kot si naučen.

Ne imej vsakega, ki ima drugačno mišljenje za napadalca na tvojo osebnost, ker s tem mečeš slabo luč na vse knape.
Šimek če si "knap" me poznaš. 

Dvomim, da me nebi poznal po spontani stavki pri kateri so me prvi dan citirali vsi mediji v Sloveniji.
Dej me pocukaj za rokav pa boma kako rekla privat in ne tule gor na forumu.
#55
Dost bo...




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)