Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Beretta
#81
Ko sem pogledal ta dva videa bi jo se jaz kupil...


Sent from my iPhone using Tapatalk
Odgovori
#82
(23-01-2020, 21:36)Matej045 Napisal: Tole vzemi.

https://www.tactical-life.com/firearms/h...rformance/
za enkrat je to tudi namen ja. ampak po vrsti :D najprej tečaji itd :)
Odgovori
#83
pa glej, idi pa kupi, če ti je všeč kako streljaš z njo... aja, ne moreš ker še nimaš niti tečaja za varno ravnanje in samo govoriš na pamet glede na jutub video? Ma, ne se preveč sekirat. Pravijo da to snežinkam povzroči PTSD hujše sorte. Zrihtaj papirje in kupi. Trgovec bo vesel ker se je bo znebil Berette, ti pa tudi (vsaj nekaj časa da mine zaljubljenost. Evo pa je svet en velik hepi plejs, ane?

BTW, tale članek na tactical life je odličen, sploh če pozorno prebereš (par vrstic, ki so se mi zdele najbolj zabavne):

* but everyone wanted a Beretta after officer Riggs shot the smiley face on the target.


* new Extreme-S trigger mechanism, which is the best trigger I have experienced in a Beretta pistol.  
* pa še jih je par, ampak bom nehal da ne bo spet preveč drame za občutljivčke... ;)
Odgovori
#84
Photo 
[Image: 3c9.jpg]
Odgovori
#85
Za to da ne streljas z njo je Beretta res odlicna ;)
Verjetno pa tak drek spet ni, da ne bi mogel z njo na dinamiki zadet 0.

Pride mi na misel podpis nekoga... poka, zadane pa nic ;)
Odgovori
#86
pa da ne boš mislil kako grdi smo, vsi smo na začetku kupovali neumnosti, preprosto zato ker so nam bile všeč. Prbližno tako kot plavuše torbice. Ne boš ne prvi, ne zadnji.

(oziroma, še zdaj kupimo kakšno tko da za to ni trajnega zdravila ;)
Odgovori
#87
(24-01-2020, 12:44)Kristian Napisal: pa da ne boš mislil kako grdi smo, vsi smo na začetku kupovali neumnosti, preprosto zato ker so nam bile všeč. Prbližno tako kot plavuše torbice. Ne boš ne prvi, ne zadnji.

(oziroma, še zdaj kupimo kakšno tko da za to ni trajnega zdravila ;)


Lol, tega ‘kot plavusa torbice’ se spomnem kot bi blo vceraj
Pa ce bi sklepal po tistem zakljucku, boste drugo leto imeli vsi Berette


Sent from my iPhone using Tapatalk
Odgovori
#88
Lol, se kar nasmehnem ob vseh teh komentarjih. Nekoliko kislo sicer :)

Še malo samorefleksije. Tudi sam sem odraščal z Die Hard in LW. Ko Riggs pove Murtaughu, da je beretta za prave dedce, revolver pa za stare prdce. Jp...  Sem si takoj začel puščati dolge lase, škilato gledati in s seboj nositi vrečko (pasjih) piškotov. 
Tudi kasneje v vojski je imel samo en poveljnik (očitno največji car) 92fs, ostali pa le navadne TTjce. In ta car se je v službo pripeljal z motorjem in z beretto zataknjeno za hlače. V civilu! Pri 18tih je to definitvno naredilo vtis. Očitno sem si ta lik "dedca" vtisnil v spomin, saj sem si par let kasneje kupil motor. Pa ni bilo isto. Manjkalo je tisto za pasom. Vmes sem nekaj poizkušal z airsoft beretto, pa sem potem na srečo spoznal "družinsko življenje". Žena, otrok, kredit, pes, drenjanje na hrvaških plažah in iskanje najcenejše smučarske vozovnice. Ne nujno v tem vrstnem redu. 

Ko sem dobil nabavno dovoljenje, sem razmišljal racionalno. Kaj bom streljal? Dinamiko! S čim bom najlažje dosegel nek rezultat, največji napredek? S sodobno, ergonomično in namensko športno pištolo. Ki me ne bo ovirala pri streljanju, temveč bom jaz tisti šibak člen. IPSC specialka torej! In sem kupil Luger P08. Krasen kos, letnik 1917. Jebiga, še ena iz otroštva, preveč za pisat...

Nekaj let kasneje (enkrat okrog božiča...) so ob gledanju A kanala na dan spet privrela čustva!

[Image: images?q=tbn:ANd9GcRagI3FRZIH6bs2V3gw3hC..._ZF-o2a_PK]

John McClane! Beretta 92FS! Bela spodnja majica, pronicljiv humor. Uf...

Najbrž ni potrebno posebaj poudariti, da so vsa ta večletna odrekanja in potlačene strasti kulminirale v jasno odločitev: Beretto 92FS nujno potrebujem! Obiskal sem večino slovenskih trgovcev, se slinil po njihovih berettah (mimogrede, te kose imajo še vedno na zalogi, če bi se še kdo rad naslajal nad njimi), se naročil na bolha.com novice s ključno besedo "beretta", prečesal celoten forum, najprej slovenske, potem pa še tuje, pri kolegu z društva sem si za en krog sposodil njegovo FS, ..., skratka opravil sem celovito analizo trga. Udeležil sem se tudi tradicionalnega slovenskega romanja na IWO in vmes impulzivno kupil še tamalo beretto in FN M1900. Življenjske izkušnje me učijo, da je vedno prej pametno spoznati "starše".

V igri je bilo vse. Najcenejše 92S, rabljene FS, A3, Centennial... Vsaka je imela nekaj, kar mi ni bilo všeč. Na koncu je prevladala klasika. 92FS. Samo malenkost krajša, če si jo bom kdaj res zataknil za pas in sedel na motor. 

S ponosom predstavljam mojo Beretto 92FS Centurion!

[Image: 1-75s-229302.jpg]

Ko sem jo dobil sem bil vesel kot radio. Vsa ta leta hrepenenja, žicanje strelcev za en krog ter trdovratno zavračanje njihovih nasvetov naj ne grem po tej poti, so končno za mano. Še pred vpisom v OL sem z njo tekel na strelišče. Z ihto sem napolnil nabojnik in se spravil na 10m oddaljeno platko. Bam, bam, bam. 
Nobenega cin. Hm, merke je potrebno nastaviti. Aja, niso nastavljivi. 
Papir torej, pa da vidimo grupo. Bam bam bam. Z malo domišljije je čez celotno tarčo en velik smeško, skoraj tak kot ga je napokal Riggs. Tale sprožilec je nekoliko dolg in trd. To bo krivo. Tule je prostor za izboljšanje. 
Nov nabojnik noter, pa še malo pokanja za dušo. Ups. Nisem ravno drobčkan, ampak s prsti ne morem priti do gumba za izmet nabojnika. Še tole bo potrebno zamenjati.
Merki. Standardni železni. A obstaja sprednja fibra? 
Ročaj mi je nekoliko predebel. Ok, nove platnice bo potrebno dokupiti.
Opcija 2, potegnem pištolo izza pasu (še dobro, da je malo krajša), repetiram... in zaklenem pištolo. Hm, tale varovalka na zaklepu je pa butasta. Spredaj za cev, pardon, zaklep, je ne morem prijeti, zadaj se jo pa težko prime, ne da bi ob tem zaklenil pištolo. WTF?
Tisti dan sem si precej dobro zapomnil, saj sem očitno lepo nasmejal vse prisotne na strelišču. 

Grem domov, po parih dneh se mi povrne optimizem in samozavest. Youtube, tam vse vedo. Če že, potem si moja Beretta zasluži najboljše. In Youtube pravi, da je to Wilson Combat! In sem šel v nakup:
Wilson Combat Short Reach Steel Trigger. 
Wilson Combat Trigger Conversion Unit, Reduced Power. 
Wilson Combat Deluxe Spring Kit, Competition Use.
Wilson Combat Oversize Steel Magazine Release. 
Kot pika na i pa še Wilson Combat G10 Grips, ULTRA THIN with WC Logo, Black. Ampak na srečo tega ni bilo na zalogi.
Kartica zajoka, tisto leto smo se potem vozili bolj po stranskih cestah, vinjete "nismo potrebovali".

Ko paketek pride, z vso skrbnostjo vgradim te nujno potrebne nadgradnje. Tole bo specialka, se bodo iz mene norca delali! 

Tokrat ne želim ponoviti iste napake in grem inkognito na strelišče. Med službo, ko ne bo nikogar tam. Proženje sedaj res ni več tako dolgo, prav nasprotno; sedaj je prekratko. DA je še vedno predlog, SA pa je praktično na ročaju. Sta kot noč in dan, popolnoma različna in oddaljena nekaj centimetrov. Ni šans da s tem narediš konstanten in ponovljiv poteg DA/SA. Vzmeti ne pomagajo, double-tap mi ne uspe. Cev je relativno visoko, zaklep pa preprečuje, da bi lahko pištolo prijel višje. Zadetke razmetava, tole ne bo za dinamiko. Povečan gumb za izmet se nekaj zatika, nabojnik ne gre lepo ven. Sklonjene glave sem priznal poraz; tole ne bo najboljša tekmovalna pištola. Upam le, da nihče ne bo izvedel za tole mojo prigodo, saj bodo pametnjakoviči takoj začeli s tistim "a sem ti rekel"... 

Kot je iz zgornje slike razvidno, je pištola še vedno kot nova. Večino časa sameva v omari in čaka na božič. Takrat pa zasveti v vsem svojem sijaju. Ko doma že vsi spijo, si jo v beli spodnji majici zataknem za pas in se sprehodim po Nakatomi Plaza. Džona MkKlejna ne bo nihče zajebaval!

Mimogrede, če nekdo išče praktično novo Beretto 92FS, prežeto s čustvi in ljubiteljsko vzdrževano, z dragimi nadgradnjami v lepo zapakirani plastični vrečki, naj me kontaktira. Slučajno vem za eno ;)
Odgovori
#89
Hahahahahahaha.

Svaka čast.

Tak sentimentalc kot človek ki mi je dal polovico genov, ko gleda WW1 in WW2 filme s piskrom na glavi in z levo natika bajonet z desno pa gwer v roki drži.
Odgovori
#90
Hahaha, odlicna! Ti pravim da moras vec pisat ...


Sent from my SM-G973F using Tapatalk
Odgovori
#91
(24-01-2020, 13:39)Kristian Napisal: Hahaha, odlicna! Ti pravim da moras vec pisat ...


Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Ane da...mislim da ima neki okrog njegove puške PCC za povedat. Dumb

No men je najbolj všeč, da je končno še nekdo priznal da je streljal pred vpisom v OL.  Clap
Odgovori
#92
Hahaha, Krgolob, redko se iz srca nasmejem na tem forumu, ampak tvoj post je to dosegel. Se s kakim izsekom zlahka poistovetim, čeprav nimam Berette.
Odgovori
#93
Bravo, dobil si plus.
Odgovori
#94
(24-01-2020, 12:53)Krgolob Napisal: ...v beli spodnji majici zataknem za pas...

@Krgolob: a si ti kdaj polet delal na Hrvaškem, ker mislim, da sem te že srečal. Jst sm bil tisti, ki nisem upal rečt, da bi samo vodo  Dumb  Dumb  Dumb

[Image: kelnar.jpg]

p.s. tej spodnji majici brez rokavou se v ang. reče "wife beater shirt" oz. ženo pretepač.  Dumb  Dumb
Odgovori
#95
mislim da tale zadevca tudi žanje prodajo iz filmov...

[Image: Jamesbondconnerywalther.jpg]
Odgovori
#96
Marks Napisal:mislim da tale zadevca tudi žanje prodajo iz filmov...

[Image: Jamesbondconnerywalther.jpg]
Meni je PP bolj všečen. Ampak ne zaradi filma, temveč zaradi članka v Abrambi sredi 80, kot konkurentka čebelici.
Ne pozabit na Glocka. Meni ga je prodal YT. Vsi mamo grehe Dumb
Odgovori
#97
Točno tako. Bond je večji car od vseh zgoraj naštetih, zato pa sem si jaz kupil Waltherja PPK. Streljanje z njim mi vedno prikliče nasmeh na obraz, samo municija bi pa lahko bila cenejša.
Še nekaj okoli Berette. Meni osebno ni nikoli bila všeč zaradi vseh zgoraj naštetih slabosti, sem pa na svoji prvi golaž tekmi streljal s sposojeno Beretto, mislim, da je bila neka precizna verzija z pušo spredaj na cevi in dosegel sem odličen rezultat. Mi je takratni podpredsednik društva takrat dejal, da od njega več ne dobim orehovca pred tekmo .
V prejšnji službi sem pa dolžil službeno Beretto in tudi z njo dosegal dokaj dobre rezultate, pač v okvirih tistih par nabojev letno. Se pa ne bi strinjal glede odličnega vzdrževanja orožja v vojski, vsaj v zalednih enotah ne. To je bilo pač stvar trenutnega navdiha poveljnikov in večinoma so vzdrževanja učili napačno. Če je bilo le mogoče sem sam pištolo rihtal po svoje kot znam in v tehnično knjižico dosledno vpisoval vsak izstreljen naboj.

Lp
Mare

Poslano z mojega Armor_2 z uporabo Tapatalk
Odgovori
#98
@Krgolob

tole je pa definitivno najboljši prispevek, kar sem jih kdaj prebral na tem forumu. Navadno virtualno ne ocenjujem uporabnikov, saj raje dam za pijačo, pa vendar, ker te žal ne poznam, mi drugega kot klik na oceno (moj prvi!) ne preostane.

Za nekatere vsem znane osebke na tem forumu, pa bi to moralo postati obvezno dnevno čtivo. Slednjega bi morali prebrati vsakič, ko bi želeli dostopati do foruma.
Vsekakor gre za šolski primer, kako se lahko enostavno, zabavno, pronicljivo in ne prevzetno ali samovšečno povedati tisto, kar je nekdo vprašal, pa čeprav se marsikomu zdi trapasto.

P.S. Škoda, da večkrat ne zasledim tvojih prispevkov.
Odgovori
#99
(24-01-2020, 12:53)Krgolob Napisal: Lol, se kar nasmehnem ob vseh teh komentarjih. Nekoliko kislo sicer :)

Še malo samorefleksije. Tudi sam sem odraščal z Die Hard in LW. Ko Riggs pove Murtaughu, da je beretta za prave dedce, revolver pa za stare prdce. Jp...  Sem si takoj začel puščati dolge lase, škilato gledati in s seboj nositi vrečko (pasjih) piškotov. 
Tudi kasneje v vojski je imel samo en poveljnik (očitno največji car) 92fs, ostali pa le navadne TTjce. In ta car se je v službo pripeljal z motorjem in z beretto zataknjeno za hlače. V civilu! Pri 18tih je to definitvno naredilo vtis. Očitno sem si ta lik "dedca" vtisnil v spomin, saj sem si par let kasneje kupil motor. Pa ni bilo isto. Manjkalo je tisto za pasom. Vmes sem nekaj poizkušal z airsoft beretto, pa sem potem na srečo spoznal "družinsko življenje". Žena, otrok, kredit, pes, drenjanje na hrvaških plažah in iskanje najcenejše smučarske vozovnice. Ne nujno v tem vrstnem redu.............

ODLIČNO
Clap Clap Clap
Odgovori
@Krgolob,

vrhunski prispevek, sem že pri branju "..IPSC specialka torej! In sem kupil Luger P08. Krasen kos, letnik 1917..." pritisnil en plus. Dumb

Moram pa napisat, da meni ob gledanju omenjenega filma ni ostala v spominu Beretta ampak tisto, ko je Džon MkKlejn razlagal, kake super moderne, drage in za rentgen nevidne avstrijske pištole imajo hudobneži.
Nima nobene veze s tem, da je bil moj prvi kos Glock G17 Mrgreen
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)