Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problemi z referentu na UE
#1
Juh,

pošiljam v vednost. Danes sem ponovno hotel zaprositi za nabavno dovoljenje in ponovno naletel na nepoznavanje zakona ter napačno tolmačenje. Mislim, da je zadeva šla čez vse meje zdravega razuma zato sem se določil tudi napisati prijavo na upravno inšpekcijo. Papers

"Pozdravljeni,  pišem vam zaradi kršitev, ki se izvajajo pri oddaji vloge za nabavo orožja na UE. V mesecu decembru (2017) sem pri g. Robertu Pečniku hotel podati vlogo za nabavo orožja. Zraven vloge sem priložil zdravniško potrdilo, potrdilo o članstvu v športnem društvo in potrdilo o preizkusu znanja o ravnanju z orožjem. Vloge žal nisem uspel uspešno oddati saj me je g. Robert Pečnik zavedel in tudi besedno napadel. Po njegovem mnenju mora preteči pravnomočni rok po katerem začnejo potrdila veljati. Menil je tudi, da bo on osebno prišel mene in moj dom preveriti če izpolnjujem vse pogoje. Zadevo sem nemudoma prijavil načelnici ga. Vlasti Božnik. Gospa je sprejela mojo vlogo in mi tudi zagotovila, da bo zadeva potekala transparentno in po zakonu določeno. Po uspešni obravnavi vloge sem dobil nabavno dovoljenje ter tudi vpisal prvi kos v "dovoljenje za posest orožja". V mesecu januarju sem zaprosil za novo nabavno dovoljenje pri g. Robertu Pečniku. Gospod me je v nekaj dnevih obvestil, da moram dopolniti potrdilo o članstvo v športnem klubu. Novo potrdilo sem tudi dostavil in ga podal v arhiv. Preteklo je nekaj tednov in sem šel v poizvedbo kje se je zataknila vloga. g. Robert Pečnik me je ustno obvesti, da je šel v ponovno preverjanje vseh predpostavk 14. člena zakona o orožju. Ponovno sem podal prijavo načelnici ga. Vlasti Božnik saj g. Robert Pečnik ne pozna temeljito zakona o orožju. Zakon v 14. členu 3 odstavku narekuje, da ponovno preverjanje ni potrebno do največ 5. kosov. Osebno se mi zdi zelo absurdno, da uslužbenci, ki delajo na tem področju ne poznajo zakonov. Ob vseh interpretacijah zakona sem uspešno pridobil nabavno dovoljenje in tudi vpisal drugi kos. Danes sem ponovno hotel podati vlogo za izdajo nabavnega dovoljenja in me je ponovno g. Robert Pečnik ustno napadel, da kaj si mislim in, da ni možno vložiti vloge. Zatrdil je tudi, da me bo prijavil po njegovem mnenju nekakšnem inšpektoratu. Zahteval sem če mi lahko njegovo mnenje poda v pisni obliki vendar ni hotel in me tudi odslovil. Zadevo sem prijavil namestniku načelnice g. Silvotu Kotniku. Gospod je vlogo prevzel in tudi dal v obravnavo. Osebno se mi zdi zelo krivično, da g. Robert Pečnik izvaja zakon po svojem mnenju ter mene in ostale zavaja pri oddaji vloge. "
#2
edino pravilno je te samopašne šerife naučiti, da so oni tam zaradi nas in ne kontra. Sam osebno sicer nisem imel nikjer težav in lahko delavce na naši UE samo pohvalim. Kje pa se to dogaja, če ni skrivnost?
vem, da nič ne vem
www.tomasworks.com
#3
(21-03-2018, 20:29)Barbapapa Napisal: edino pravilno je te samopašne šerife naučiti, da so oni tam zaradi nas in ne kontra. Sam osebno sicer nisem imel nikjer težav in lahko delavce na naši UE samo pohvalim. Kje pa se to dogaja, če ni skrivnost?

Upravna enota Ravne na Koroškem. Mislim, da imamo lokalnega šefa. Najbolj zanimivo je pa to, da svojim prijateljem pa takoj uredi stvari.
#4
Da nisi spal z njegovo ženo al pa kej? :D
#5
Prijavil si ga sedaj pa zahtevaj disciplinsko odgovornost prvo tega nevestnega javnega uslužbenca in nadalje preverbo delovanja in uradovanja načelnice UE ali je morda ona tista, ki je njemu dala tako navodilo. Vsekakor so ti bile kršene pravice in povzročeni stroški in psihične bolečine kako daleč boš šel je pa tvoja stvar. Ti pa povem, da sem imel kar nekaj težav iz tistega konca, ker so imeli zelo samosvoje tolmačenje kakšna potrdila veljajo (za orožne liste) panožne zveze so ali niso primerna. Očitno je tam pač neka klika ljudi (sej drugje je tudi samo ponavadi se ne blamirajo na takih očitnih glupostih), ki misli, da so iznad zakona in da smo jim ostali podaniki in oni ne v službi družbe.
#6
Lepo bi bilo če bi se ti dalo peljati stvari čim dlje naprej, na ta način bo marsikateri strelec imel manj tovrstnih težav. Samo hrabro. Tudi sam imam samo zelo pozitivne izkušnje iz svoje UE zato je prav da se take ki ne opravljajo svojega dela izpostavi in zahteva odgovornost.
#7
"Menil je tudi, da bo on osebno prišel mene in moj dom preveriti če izpolnjujem vse pogoje" tu ni poznavanja niti temeljnih clovekovih pravic ne pa poznavanja zakona

Lepo da si jim dal vedet. Se podpisem
#8
Najbolj zanimivo pri vsem tem pa je to, da ko sem v sprejemni pisarni zahteval nadrejene mi je referentka rekla, da ji je situacija poznana. Naj nebi bil prvi ko se je znašel v takih problemih :-S kje so tu nadrejeni? so UE čist izgubile kompas?
#9
Clap Clap Clap
#10
Bomo ta problem predstavili tudi kolegom iz MNZ (ki sicer to berejo in jemljejo od tu tisto kar jim paše - pa bi morda lahko še ob tej priliki vzeli ime in priimek omenjenih pa jih malce povprašali po zdravju!?) ko se bo še kaj diskutiralo na temo obveznosti lastnikov orožja. Morda to, da naj končno že druga stopnja stopi na prste samovolji prve stopnje ali pa naj se vsaj neha pretvarjat, da se gremo v Sloveniji republiko in da dajejo neuradno in v ozadju drugačna navodila in postopke kot pa so opisani v zakonih. Saj veste tisto o zaskrbljenih pujsih in mestu pri koritu, ko vidijo da se druge živalice oborožujejo pa čeprav le ža športni namen....nekdo s slabo vestjo bi rekel, da se tudi športnega namena boji.
#11
Meni, da vsakič preverko na Policijo in sodišče, zadnjič sem dal vlogo 13.10.2017, dobil nabavno in vpisal kos prvi teden v 2018.
Vmes je referent dal napačen naslov Policiji (prejšnjekrati je dal vedno pravi naslov), zato so me niso našli (jao, a imajo kakšen vpogled v evidenco stalnih bivališč ali kar slepo zaupajo referentu), na tem naslovu sem dobrih 20 let. Mesec pred tem so bili pri meni inšpektorji MNZ zaradi društva, so me našli takoj.

Pa je šlo par tednov, potem so me končno "našli" na mojem naslovu, korektno opravili pogovor ...

Potem je šel referent na dopust za dva tedna in dobil menjavo, vmes je kolega zaprosil za nabavno in ga dobil v roku dveh tednov, jaz sem poklical kaj se dogaja z mojim nabavnim, vendar mi je gospa, ki je zamenjala referenta na dopustu pojasnila, da ona pa njegovih zadev ne rešuje...
in tako so tekli tedni, ko se je vrnil referent z dopusta je najprej en teden počival, potem je ugotovil, da mu certifikat ne dela in ne more v sistem, potem so mu porihtali certifikat, pa je prišel Božič in novo leto, pa se spet ni nič delalo... tako...
Naj samo dodam, da bi takšnega delavca v moji firmi vrgel na cesto prvi dan.

Tale država ne potrebuje samo reset, ampak čisto novi bios.
lp Melly
#12
Huh, glede na to kaj berem na forumu, je na naši UE res prava milina. Če jih prav prijazno prosiš in razložiš, da nabavno zaradi takšnega ali drugačnega razloga res potrebuješ čim prej se ga da dobiti tudi še isti dan :)
#13
Zanimivo bi bilo slisat kaksen odgovor referenta... V Nm nisem imel tezav, obstajajo pa tudi z drugacnimi izkusnjami - bi rekel da ni vedno krivda na strani referentov. V vecini primerov dobis kar das. Referent se lahko drzi zakonov in zakonsko dolocenih rokov, lahko pa tudi precej hitreje izpelje postopek. Na koncu je (v vecini primerov) odvisno od nas samih koliko casa bomo cakali.
#14
Mah, tudi, če bi bil najbolj arogantna pizda na tem svetu, pa nisem, bi mi moral izdati nabavno v zakonsko določenem roku.
To je čista samovolja. Enkrat tako, enkrat drugače... vsakič preverjanje, enkrat celo v roku med dvema nabavnima, krajšim od 60 dni.
Ker preprosto ve, da mu ne morem nič. Lahko grem do načelnika UE, lahko ga dam na upravno inšpekcijo ampak nekih sankcij ne bo, ker lahko vedno reče, da ima preveč dela.
lp Melly
#15
(21-03-2018, 23:40)Melly Napisal: Mah, tudi, če bi bil najbolj arogantna pizda na tem svetu, pa nisem, bi mi moral izdati nabavno v zakonsko določenem roku.
To je čista samovolja. Enkrat tako, enkrat drugače... vsakič preverjanje, enkrat celo v roku med dvema nabavnima, krajšim od 60 dni.
Ker preprosto ve, da mu ne morem nič. Lahko grem do načelnika UE, lahko ga dam na upravno inšpekcijo ampak nekih sankcij ne bo, ker lahko vedno reče, da ima preveč dela.

Mislim (not sure) da je dva meseca zakonski rok.
Imas pa prav, s tabo nima kaj komunicirat, ce kaj manjka ti mora izdati in ne verbalno obracunavati s tabo.
Btw, vlogo za nabavno lahko vlozis tudi pri drugih referentih (ki niso na orozju), ni treba ravno pri njemu. Jo morajo sprejeti.
Je pa res da se njemu tezko kaj zgodi, postopki so izredno dolgotrajni in prijav zoper njega/njegovo delo mora biti vlozenih/podanih kar nekaj. Ampak z vztrajnostjo in potrpezljivostjo se da ?
#16
Vloga je bila že vložena. Samo reševal je ni noben.
Verjetno, če bi ga pobralo, bi zavrnili vse zadeve, ki jih je on sprejel, al kaj.
Tisti, ki imamo z državo opravka, vemo da je vsako leto slabše.
lp Melly
#17
(21-03-2018, 23:49)Melly Napisal: Vloga je bila že vložena. Samo reševal je ni noben.
Verjetno, če bi ga pobralo, bi zavrnili vse zadeve, ki jih je on sprejel, al kaj.
Tisti, ki imamo z državo opravka, vemo da je vsako leto slabše.

Se strinjam z zadnjim stavkom :)
#18
Pri nas je bilo katastrofa, referentka ni vedla kaj in koga rabim, pa so me klicali po mesecu kaj moram še prinest itd (ko sem OL že dobil) vendar je sedaj prišla nazaj stara delovka  (mlada punca) mi je pred cca 2 tednoma naredila vlogo v 5 min , še manj. Res super komunikacija in odnos.
#19
Kar se tiče papirologije in postopkov okoli in v zvezi vsega z orožjem, lahko samo pohvalim referentko na UE Cerknica. Korektno, pošteno, predvsem pa hitro pri prvem, tretjem ali ne vem katerem kosu in tudi pri preverkah. Pohvale res.
#20
Sem imel odlično izkušnjo z referentko iz Domžal, punca korektna, strokovna in hitra.
lp Melly




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)