Ocena teme:
  • 1 Glas(ov) - 5 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
izjave poslancev in evropske komisije na temo orožja
#21
(11-12-2015, 18:13)Iurium humanorum Napisal: Sam sem svoje poglede strnil v spodnje besedilo (za osnovo vzel objavljeno predlogo).

P.S. Bistvena je vsebina, ostalo je žal na nivoju delavnega besedila.

A ne bi bilo lažje, če bi svoje misli zapisal neposredno v google dokument? Tam ga lahko drugi urejamo, pilimo in izboljšamo brez, da se delo podvaja.
Odgovori
#22
Imamo v naših vrstah kakega puškarja, ki bi bil pripravljen v krajšem tekstu (največ nekaj 100 besed) napisati kako je potrebno deaktivirati orožje, da ga je praktično zelo težko rekativirati? Tekst naj bo napisan v taki obliki, da ga bo razumel vsak (poslanec). Če takega junaka tule ni, bi lahko kdo to sporočilo posredoval kakemu pripravnemu puškarju? V zahvalo dobi točke dobre karme.
Odgovori
#23
Dodal sem tekst, ki ga je kot pdf pripel Iurium humanorum nekaj postov zgoraj. Menim, da je to dobro izhodišče, da se pripravi informativne povzetke na izjave poslancev in EK. Predlagam, da se spiše predloge v taki obliki, da se bo bral kot nek "FAQ" (frequently asked questions) s polnimi odgovori, ki se jih lahko prebere od glave do pete in je bralec malo bolj obveščen o tematiki. Posamezen odgovor naj ne bo dolg, saj sta dolžina in branost povezana.

V dokument bi bilo fino vključiti še strokovne aspekte s področja puškarstva/strojništva, prava in statistike (sem kaj pozabil)? Fino bi bilo razdelati nekatere izjave, kot so npr. izjave v zvezi z deaktivacijo/reaktivacijo orožja, potencialni loopholi v zakonodaji članic ipd. Če kdo premore ta znanja, bomo pomoči zelo hvaležni.
Odgovori
#24
(12-12-2015, 19:19)romunov Napisal: Imamo v naših vrstah kakega puškarja, ki bi bil pripravljen v krajšem tekstu (največ nekaj 100 besed) napisati kako je potrebno deaktivirati orožje, da ga je praktično zelo težko rekativirati? Tekst naj bo napisan v taki obliki, da ga bo razumel vsak (poslanec). Če takega junaka tule ni, bi lahko kdo to sporočilo posredoval kakemu pripravnemu puškarju? V zahvalo dobi točke dobre karme.

Dobro bi bilo, da svoje mnenje izrazi kakšen pooblaščen strokovnjak in poda svoje strokovno mnenje. 
Na podlagi tega pa bi poslanci lahko uporabili svojo možnost, da naročijo raziskave s tega področja, katerih uradni rezultati bi bili uporabljeni za argumentiranje v bodočih razpravah. 

Predvsem bi bilo pametno, da se raziskave opravijo glede:

1. Kakšne so možnosti, da se orožje kategorije B7 v bodoče izdela/predela tako, da bo onemogočena predelava ali nadgradnja v avtomatsko. Če to ni mogoče, ali obstaja možnost, da razni full-auto kiti za konverzijo in prožilni mehanizmi avtomatov postanejo klasificirani kot ključni deli orožja, in ne bi bili več v prosti prodaji.
(Vemo, da EC najbolj moti ravno ta konverzija B7 v avtomatsko. Ali poleg nerazumne popolne prepovedi obstaja še druga pot?)

2. S kakšnimi postopki je možna reaktivacija deko orožja, ki bi bilo deaktivirano po standardih, ki so bili nazadnje predlagani? Kakšna orodja in znanja so potrebna za to, ali se orožje lahko reaktivira v vsaki domači delavnici? Ali so za to potrebni posebni stroji, orodja in znanja, ki jih posedujejo puškarji? Ali je za reaktivacijo potrebno izdelati nekatere ključne dele orožja na novo, kar bi pomenilo kršenje že obstoječih zakonodaj? Je smiselno popolnoma prepovedati avtomatsko deko orožje zaradi strahu pred reaktivacijo (saj je predlagano, da naj bi bilo avtomatsko deko orožje onesposobljeno po bolj strogih standardih), pri ostalih tipih orožja pa je ta strah odveč?
Odgovori
#25
Da ne bi bili dostopni full-auto kiti za konverzijo, je iluzorno. Mogoče bi se le prodajali kot sestavljanka, z mogočim majhnim lastnim posegom, tega se ne da prepovedati. Bistveno je, da legalni lastniki orožja ne predelujemo, ker nočemo svojih kosov narediti nelegalne, kar kaže tudi praksa. Konec koncev je enostavneje kupiti nelegalno orožje, ki ne rabi nikakršne predelave. Vse skupaj pa bi se spremenilo z zaostrovanjem zakonodaje in to na slabše ter bi dobili veliko nelegalnih lastnikov avtomatskega orožja.
Odgovori
#26
Moji danasnji pismi (prvo) nasim evropskim poslancem, (drugo) evropskim in drzavnozborskim poslancem

________________________
SUBJECT: Poljski okoljski minster o zaostrovanju evropske zakonodaje o orozju

Spoštovani,

pošiljam Vam mnenja politikov po Evropi o predlaganih popravkih evropske direktivi o orožju.

Vir: Firearms United https://www.facebook.com/notes/firearms-...8421837166
<vkljuceno besedilo iz zgornjega linka in obe sliki originalnega dokumenta>

________________________
SUBJECT: Češki parlament sprejel RESOLUCIJO o predlaganem zaostrovanju evropske direktive o orozju

Sprejeti dokument v originalni obliki dosegljiv na: http://www.psp.cz/sqw/text/text2.sqw?idd=77606

Vljudno pozivam tudi slovenske evropske poslance in poslance slovenskega državnega zbora, da se do predlagane evropske direktive opredelite in jo, kot neprimerno v več točkah, zavrnete

s spoštovanjem
<vkljucen angleski prevod ze sprejetega besedila ceskega parlamenta>


________
Cas bi bil, da tudi nasi poslanci sprejmejo resolucijo o nesprejemljivosti take direktive, cetudi je sele v fazi predloga
Odgovori
#27
(12-12-2015, 19:19)romunov Napisal: Imamo v naših vrstah kakega puškarja, ki bi bil pripravljen v krajšem tekstu (največ nekaj 100 besed) napisati kako je potrebno deaktivirati orožje, da ga je praktično zelo težko rekativirati? Tekst naj bo napisan v taki obliki, da ga bo razumel vsak (poslanec). Če takega junaka tule ni, bi lahko kdo to sporočilo posredoval kakemu pripravnemu puškarju? V zahvalo dobi točke dobre karme.

Za to ne rabiš puškarja,...lahko ti jaz opišem postopek,kako se deaktivira orožje..
Odgovori
#28
Spoštovani,

Najlepša hvala za vaše sporočilo.
Sem že izrazila svojo kritiko, za zdaj zakonodaje še nimamo v obravanavi, verjamem pa, da se bo glede na oster odziv javnosti še spreminjala.

Z najlepšimi pozdravi,

Tanja Fajon
Odgovori
#29
Nekaj za "pomiritev" evropske komisije v povezavi z možnostjo predelave strelnega orožja v takšnega, ki omogoča avtomatski režim ognja.

Morda le še citata iz spodnjega besedila:
"... decided to convert a Lee-Metford bolt action rifle into a light machine gun"
"In addition, the simple trigger mechanism Charlton had designed worked great in full auto, but would not reliably fire semiautomatically (a reflection of the counterintuitive truth that a semiauto firing mechanism is more complex than a full-auto one)"

http://www.forgottenweapons.com/charlton-automatic-rifle/
Odgovori
#30
Klemenc: lahko vprasas, kje pa je Fajonova izrazila svojo kritiko?
Odgovori
#31
(14-12-2015, 21:18)JRC Napisal: Klemenc: lahko vprasas, kje pa je Fajonova izrazila svojo kritiko?

Bom kar jaz povedal!

Poslanka Fajonova je predprejšnji torek zvečer objavila svoj odgvor na veliko število pošte, ki jo je prejela od nas. Da bi razumela podrobnosti sem jaz nekajdni zbiral vaša mnenja, ki smo jih potem v ožji skupini predelali.
Na osnovi tega je odgvoorila, da bo do predloga EC zelo kritična predvsem v tistem delu, ki je populističen in ki bo škodljiv za legalne imetnike orožja.
Glede na to, kako smo se pogovarjali verjamem da poslanka Fajonova ne bo zadeve posploševala in bo kot predsednica (podpredsednica?) odbora SDP poslnske skupine za varnostna vprašanja zadosti kritična do predlaganih sprememb in da bo nardila vse kar je v njeni moči, da bo direktiva primerno uravnotežena predvsem pa da ne bo škodljiva za legalne imetnike orožja.
Seveda smo govorili tudi o delu direktive, ki trgovino z orožjem, nabor ključnih delov in njihovo označevanje aktualizira glede na realno stanje (cev, zaklep, zaklepišče in receiver)

Naj povem še to, da je ga. Fajonova sama spoznala, da predlagana sprememba in prepovedi kategorije B7 ne vplivajo na ilegalno trgovino z orožjem, kar pa bi moral biti prevotni namen teh sprememb.

Tako, eni smo tudi malo bolj konkretno delali in malo manj kritizirali...
Za v bodoče tudi predlagam, da se vzdržimo sarkastičnih komentarjev.
Odgovori
#32
(14-12-2015, 22:21)95krogov Napisal:
(14-12-2015, 21:18)JRC Napisal: Klemenc: lahko vprasas, kje pa je Fajonova izrazila svojo kritiko?

Bom kar jaz povedal!

Odlicna novica!
Odgovori
#33
Bravo fantje  Clap Vsaka čast...
Se pa strinjam,da moramo v teh časih držati skupaj in ne eden proti drugemu..
Odgovori
#34
me pa skrbi tole:

http://www.dailymail.co.uk/news/article-...tacks.html

in v tem kontekstu sem zasledil en dober komentar: Morda bi lahko tale angleški Kljukec predlagal, da EU prepove teroriste...
.... kakšni bumbarji postanejo samo, da bi bili popularni pri volilcih!
Odgovori
#35
Koliko bo kdo kritičen se bo videlo na glasovanju in v tem ali bo podprl in predlagal spremembe.. vse ostalo je cenen populizem...
Odgovori
#36
(15-12-2015, 06:45)dani_79 Napisal: Koliko bo kdo kritičen se bo videlo na glasovanju in v tem ali bo podprl in predlagal spremembe.. vse ostalo je cenen populizem...

ja, samo, da je potrebno do takrat narediti še kaj več, kot pa vse povprek kritizirati tu na forumu!
na kocu se bo pa definitivno pokazalo kako bo kdo glasoval...
Odgovori
#37
95krogov: hvala za pojasnilo. Super novica.
Bi pa dodal, da ne vem, kje vidiš povprek kritiziranje, saj sem samo vprašal, kako je že izrazila kritiko, ker mi je bilo nerazumljivo, da bi jo že lahko izrazila, saj ni v odboru. 
Če pa tudi vprašati ne smem več ničesar, pa tudi prav. Lahko tudi utihnem za zmeraj.

In ja, štele bodo samo razprave in glasovanje v parlamentu.

Aja - še to: če mi pošlješ tekst, ki ste ga spilili za Fajonovo, ga lahko posredujem še dvem, oz. trem EU poslancem.
Odgovori
#38
(15-12-2015, 09:47)JRC Napisal: 95krogov: hvala za pojasnilo. Super novica.
Bi pa dodal, da ne vem, kje vidiš povprek kritiziranje, saj sem samo vprašal, kako je že izrazila kritiko, ker mi je bilo nerazumljivo, da bi jo že lahko izrazila, saj ni v odboru. 
Če pa tudi vprašati ne smem več ničesar, pa tudi prav. Lahko tudi utihnem za zmeraj.

In ja, štele bodo samo razprave in glasovanje v parlamentu.

Aja - še to: če mi pošlješ tekst, ki ste ga spilili za Fajonovo, ga lahko posredujem še dvem, oz. trem EU poslancem.


ni usklajen text ampak vrsta predlogov, ki sem jih zbiral na forumu, ki smo jih potem pregledali...
Dosti povzetokov tega, sem že objavil 14 dni nazaj. Napiši mi tvoj e-mail naslov na ZS.

LP
Odgovori
#39
Še en beden odgovor iz komisije.

"This report indicated that there are indeed specific loopholes in the Firearms legislation which have allowed for firearms to be used in criminal activities. As an example, the report highlights that in certain Member States, a significant number of crimes are actually committed with legal
firearms."

KOLIKO KRIMINALA SE V EVROPI ZGODI Z LEGALNIM B7 OROŽJEM???


Priponke
.pdf   ARES (2015)5217461 Reply signed and registered.pdf (Velikost: 689,11 KB / Prenosi: 444)
Odgovori
#40
Na B7 so torej povsem zapeli in očitno tega ne bodo izpustili.
Jaz mislim, da je najbolj pomembno poudarjati, da legalno orožje ni grožnja in da terorizem ne kupuje orožja po kategorijah in z dovoljenji, ampak se oskrbujejo na črnem trgu.

@95krogov: sem ti poslal ZS...
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 2 Gost(ov)