Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
#41
> Drugače je pa res nekaj,storilci kaznivih dejanj so največkrat tisti ki imajo orožje na črno in ne mi imetniki listin ki imamo nekaj v glavi..

A res od kje si pa ta globokoumen zaključek potegnu. To da imaš papir je garancija da imaš nekaj v glavi? Hkrati pa jamraš da polniš državni proračun?

Edini zaključek, ki je možen je, da kdor ima orožje s papirji ima predvsem, čas in denar vse ostalo je zgolj in le ugibanje, ki je ali pa ni točno. Nekajkrat sem že opozoril, da ne glede na načine izvajanja postopkov preverjanja nikakor ni mogoče zagotoviti, da bo 100% lastnikov legalnega orožja 100% varnih oz. ne bodo nikoli orožja uporabili za različne neželene namene.

Ravno tako je jasno, da orožna zakonodaja ni namenjena preprečevanju dostopa orožja kriminalcem ampak za urejanje dostopa do orožja poštenim državljanom, ki bodo seveda spoštovali vse predpise, tečaje, pogoje, obrazce, medsebojne "gostilniške" odnose itd... Skozi strogo zakonodajo in skozi leta pride do efekta marginalizacije kjer je nato orožje pojmovano kot privilegij (ki ti ga ob najmanjši indiskreciji gospod Elita vzame) in ne pravica (dana od "boga" ne od "politika" ali "najmanjšega skupnega imenovalca vsega življa s volilno pravico v neki državi") svobodnega in neodvisnega človeškega bitja.
Odgovori
#42
Aha ja,povej kakemu američanu da pravica do orožja ni dana od ustave,oziroma drugega amandmaja in da bodo morali orožje registrirat,imet listine...boš videl odziv :) kakšnega sem sam doživel na njihovih 'support 2nd amandment' forumih...raje nisem več poskušal :). Se pa strinjam da varnosti ne more zagotovit noben orožni zakon in nobena listina(jo imam sam),priznajmo pa da je le bolj varno če je imetnik vsaj nekako reguliran kot da bi recimo kupovali orožje kar v trgovskih centrih kot v ZDA. Glede časa in denarja...priznam da me je pošteno udarilo po žepu,tečaj o varnem rokovanju z orožjem,nakup samega orožja,takse na UE tako da ta del zelo razumem pa če jamram ali ne :)
Odgovori
#43
> zdravc666 said:
priznajmo pa da je le bolj varno če je imetnik vsaj nekako reguliran ...

zakaj je bolj varno?
Odgovori
#44
> priznajmo pa da je le bolj varno če je imetnik vsaj nekako reguliran kot da bi recimo kupovali orožje kar v trgovskih centrih kot v ZDA.

Ne dragec, zavestni in podzavestni komunisti/nacisti/čredniki/socialisti/regulatorji/ljubitelji regulacije/vposledrugihvtikajočihinavski osebki imajo OBČUTEK, da so zaradi regulacije bolj varni.

Glede udejstvovanja na ameriških forumih pa ti čist verjamem, da te niso sprejeli z odprtimi rokami, ker svoboden človek (ali pa vsaj ujetnik tega sistema, ki še ima hrbtenico) si ne bo dopuščal pamet soliti s strani sužnjev (prostovoljnih), ki so tako prestrašeni prevzema odgovornosti in osebne svobode, da se kot rak obrnejo proti lastnim "bratom" in postanejo apologeti sistema oz. njegov aktivni del (podobna fora kot židje v taboriščih, ki so za 3 mesece več življenja kurili lastne ljudi...).
Odgovori
#45
> zdravc666 said:
> Aha ja,povej kakemu američanu da pravica do orožja ni dana od ustave,oziroma drugega amandmaja in da bodo morali orožje registrirat,imet listine...boš videl odziv :) kakšnega sem sam doživel na njihovih 'support 2nd amandment' forumih...raje nisem več poskušal :).
>

In tam na forumu se je tudi končalo ,če še nisi opazil so na forumih vse pogumni in glasni a brez take lobistične organizacije kot je NRA bi lahko še tako bentil in pametoval pa nebi čisto nič zaleglo . Za 'regulacijo' zakonodaje je potrebno veliko $$$ in to NRA stalno počne. Glede na vpliv v ameriški politiki ima NRA bore malo članov samo kake 5Mio v 300miljonski državi z več sto miljoni kosov orožja. In šuški za mazanje politike seveda večinoma ne pridejo iz članarine ampak iz donacij.
Odgovori
#46
In tvoj point je?
Odgovori
#47
Med vrsticami, če bi Evropski proizvajalci orožja pol toliko $$$ porabili v EU kot ga v ZDA v EU ne bi niti pomislili na orožno zakonodajo.
Odgovori
#48
Tako kot v ZDA ne pomislijo ane. V bistvu so vsi poizkusi spreminjanja in zaostrovanja zakonodaje zato, da bi orožarska industrija čimveč denarja dala NRA, ta lobistom in ta nato politikom?
Odgovori
#49
Edini relevantni problem regulacije je koliko let zapora dobi npr. Brevik.

Registracija, regulacija podrocja zakonite posesti in zakonite uporabe ni ucinkovita. Ce se ne strinjas postrezi s 1 primerom.

Se ena, cisto filozofska. Pravice napisane v Bill of Rights niso podeljene s tem dokumentom, ampak jih ta le priznava. American pravice do posesti in nosenja nima zaradi ustave, ampak zato ker je to naravna, logicna, humanisticna pravica svobodnega posameznika. Ustava taksne pravice ne podeljuje, jih le nasteva in tudi priznava obstoj drugih pravic, ki niso eksplicitno nastete.
Odgovori
#50
Kimber +1
lp Melly
Odgovori
#51
> Mato said:
> Tako kot v ZDA ne pomislijo ane. V bistvu so vsi poizkusi spreminjanja in zaostrovanja zakonodaje zato, da bi orožarska industrija čimveč denarja dala NRA, ta lobistom in ta nato politikom?

No v ZDA nimajo samo 1000 mrtvih zaradi orožja ,bližje 33.000 ,500miljonski Eu z 1000 žrtvami letno je skoraj na nivju žrtev udarca strele.
Odgovori
#52
Na forumu je lahko veliko folka a relanost je bolj taka kot tale miting z 200 udeleženci .ki v politični realnosti ne odtehtajo nič ,brez primerne količine $$$

*ironija pri vsem skupaj je v tem da ameri že kako desetletje ne znajo razvit in naredit kosa orožja izven klona Ar15,1911 vse ostalo prihaja iz Evrope tudi šuški za NRA


[]()http://www.youtube.com/watch?v=h3X0TFT6SOU#t=156
Odgovori
#53
> http://www.theatlantic.com/business/arch...or/266373/

Tlele je zanimiv primer manipulacije z podatki (podobno kot se gre naša zvezda tu) in sprevračanja dejstev v smislu, da je NRA neracionalna, nemogoča in oh in sploh koruptivna roka orožarske industrije. Obenem pa seveda pozabijo omeniti, da v ZDA vse funkcionira tako in da je poleg orožarske še vsaj xy podobnih "industrij", ki vsaka na svoj način nabirajo $$$ s katerimi potem poizkušajo kupiti politike oz. glasove.

Nihče se v režimskih medijih v ZDA recimo ne sprašuje v imenu koga govorijo NAACP, ADL, ACLU itd... in od kje njim denar in kaj so njihovi cilji...
Odgovori
#54
Sploh ne gre za to, da je neracionalna ali koruptivna igra pač po pravilih igre, ki so si jih tam zastavili ,Bruselj pa deluje vedno bližje tistemu tam po številu lobistov je so že prehiteli amere saj je ta birokratski sistem kjer velik del odločevalcev ni voljen še toliko bolj odprt lobiranju .

Rdeča nit vsemu temu je, da je na koncu vse odvisno od $$$, ki se jih vloži za lobiranje ne od forumov ali mitingov z par sto udeleženci.
Odgovori
#55
Mislim, da je to jasno vsakomur razen res totalnim idiotom :).
Odgovori
#56
Slecimo cesarjeva oblacila!

Ali je clovek, ki je umorjen s strelnim orozjem, kaj bolj mrtev od tistega, ki je pobit s topim delom sekire?

Relevantna je seveda primerjava stopnje umora ne glede na to s cim je morilec pobijal svoje zrtve.

Primer. V ZDA je ca 60% umorov opravljenih s pomocjo strelnega orozja. V Rusiji "samo" 10%.

Razlika med clovekom in ..... je ta, da clovek tudi ne pozabi povedati da imajo v Rusiji ca. 5x ( pet krat)visjo stopnjo umora (stevilo umorov na npr. 100.000 prebivalcev).

Ce pa v vseh analizah pozabilo na komponento relevantne casovne perspektive, bomo udarili mimo. Pri varnostni ni dovolj gledati statistike za 5 let, niti za deset let. Smiselna je casovna vrsta, ki celovito zajema preucevani pojav - nasilna prekinitev zivljenja - pricakova zivljenjska doba.

Predajte orozje pa boste varni - to so slisali ze marsikje in marsikdaj. Za boljso predstavljivost uspehov t.i. nadzora nad orozjem podajam dva primera: padec Jeruzalema l. 1099, predaja orozja enotam ZN v Srebrenici l.1995. Prvi primer je znan po reku : "pobite vse. Jih bo ze bog locil na tiste, ki gredo v pekel in tiste, ki gredo v nebesa". Drugi primer pa bi moral biti vsakemu znan.

Skratka, ko uradnik na upravni enoti izda odlocbo, se v momentu pocutim bolj varnega.
Odgovori
#57
> Skratka, ko uradnik na upravni enoti izda odlocbo, se v momentu pocutim bolj varnega.

=))
Odgovori
#58
uraden release- edit, dal sem slovenski prevod:
http://europa.eu/rapid/press-release_IP-13-980_sl.htm
kaj je naslednje? v vsa vozila black box+ GPS senzor. na tehničnem pregledu ali pa policijski akciji sledi pregled podatkov in hop cifizl faktura za prekoračitve hitrosti- vse za varnost v STASI 2.0! ne bi se čudil, da bo to v bližnji prihodnosti realnost. no me zanima kaj bo ISSF in ostale lokalne zveze storile za nas. o naših EU pajacih- kimavcih, ki nas pa zastopajo v EU parlamentu pa ne bom izgubljal besed.
Odgovori
#59
Kaj kaj bo nič ne bo vsi bodo tih, posamezniki se bodo pa na forumih in gostilnah tiho pridušal in prvo upal da ne bo prehudo in kasneje iskal variante, da bi še vedno lahko počeli kar jih veseli, če bo pa prehudo bodo pa našli kaj drugega kar jih veseli in to je to...
Tko pač je in pravilno, da je glede na količino bedakov in indiferentnih pizd, ki niso pripravljeni nič naredit za tisto kar jim je drago. Kazen za to bo pa že še prišla (še vedno je) vprašanje je samo katera generacija bo tista, ki bo najbolj najebala (uni ki so danes 50-70 so dokaj srečno odnesli kljub temu, da nosijo velik del krivde za drek v katerem smo) in kot vse kaže bo ali naša (30-50) oz. morda bo jeba celo taka da bodo še mlajši plačevali grehe "očetov".
Odgovori
#60
tega me je najbolj strah, da bo (bomo) večina tiho in da bo xy% kimavcev- državljanov velecenjene EU mirno stalo in gledalo dogajanje. bob leta je bil- v gostilnah vedo vsi vse, ko pa je potrebno povedat pa nihče ne ve nič- tako nekako... saj pravim pod pretvezo varnosti (kot v ZDA po 911) bodo spravili vse v kot. v tej kvazidemokraciji, ki jo imamo je več nadzora in kontrole ter uredb kot jih je bilo v jugi bemomilomater. a droge niso prepovedane? koliko pa jih vrže žlico letno oz. koliko gre denarja za "zdravljenje"? naj legalizirajo kot v holandiji (pa še tam so začeli omejevat...)pol pa da vidimo...
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 4 Gost(ov)