Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
#21
Kot statistik me žalosti, da sem moral reševati še eno od spodletelih anket (le-teh sem vajen že od Univerze v Ljubljani). Iz strokovnega vidika gledano je ta anketa polomija, saj ne sledi nobeni smernici dobre prakse, ki jo priporočajo znanstveniki družboslovnih ved. Kot taka, rezultati ankete verjetno ne bodo pokazali realnega stanja in bodo verjetno pristranski.
Odgovori
#22
Se 4 dni casa za oddajo ankete!
Odgovori
#23
itak zato ne bom oddal ničesar ker moj glas tako kot vaš ne bo nič spremenil.
Odgovori
#24
pregled izpolnjenih je kje?
www.sdpolicist.com | Proarmis d.o.o. Trgovina za strelce in lovce
Odgovori
#25
Se 3 dni imate cas za oddajo ankete - dajmo resiti nase otroke!
Odgovori
#26
> itak zato ne bom oddal ničesar ker moj glas tako kot vaš ne bo nič spremenil.

Kaj pa veš mogoče bo dovolj zabgretih da anketa ne bo imele preveč enostranski rezultat ki bo naklonjen zaostorvanju zakonodaje.

Tako te ankete komenitrajo naši kolegi v tujini ,načeloma pravijo da jih je treba izponjevat saj tile politkomisarji v EU iščejo podporo za svoje projekte tudi skozi te ankete. Pri temu novem predlogu gre med vrsticami za zelo resno omejevanje legalnega orožja, čes vsak kos, ki je kriminalno uporabljen je bil nekoč legalno narejen in prodan kar je sicer res a precej vzeto iz konteksta.
> Hi All, I am in the ESC legal Commission, we discussed the problem at Moscow general Assembly( may 2013); it is very important that you and any person you know fill the quaestionnaire, against restricitions. Is the Idea of the Commissioner Maelstromm, she pretends that crimes are done with legal weapons. Is not true, 85% of crimes are done with illegal weapons.
Odgovori
#27
Se 2 dni.
Odgovori
#28
kimber a ti gre na otročje...
Odgovori
#29
Italijani ga biksajo...

http://www.armietiro.it/sequestri-alla-n...-armi-5262
lp Melly
Odgovori
#30
Leftist government! To mi je napisal en kolega iz ZDA ko sem mu razložil naše zakone o orožju...hm po mojem premisleku ima še kako prav...levičarska vlada,pa naj bo to drugod v EU ali pri nas vse bolj stiska na področju orožja,začeli so z neumnostjo o plinskem in zračnem orožju,nadaljevali bodo evo na športnem orožju...na koncu bo še za vsako plašilko ali airsoft zadevo rabila kakšna listina,le da se napolni državni proračun!
Odgovori
#31
daj ne bluzi s politiko še tukaj, Prav malo me briga tvoje mnenje o "levih" in "desnih".
Odgovori
#32
Ne gre se za politiko ampak za način kako izvleč od naroda še zadnji evro za neumnosti...preberi kaj sem hotel s tem povedat preden politiko povlečeš ven.
Odgovori
#33
sori, če sem bil grob, ampak se mi zdi da tole deljenje na leve in desne in politiziranje vsega razkraja našo družbo. Morebiti sem te napačno razumel.
Odgovori
#34
Res je bil nesporazum,tule sem hotel le razgrnit nekatere poglede na naše neumne zakone o orožju,ki nam vlečejo evre ven iz žepa...sam vem dobro koliko sem moral plačat na UE in poleg tega še plačat tečaj za takoimenovano 'plinsko orožje' ki ni nič drugega kot 9mm signalka,za primerjavo,tega države kot so Nemčija,Avstrija,Češka,Madžarska ne poznajo...nam pa mora naša vrla država pobrat vse kar se da. Tisto o 'leftist government' mi je pa kolega američan napisal,zanje je vse 'leva vlada' kar je izven njihovih meja :) tako da oprosti meni če sem se nerodno izrazil a tu teče debata o zakonih o orožju.
Odgovori
#35
samo da se razumemo. :-h
Odgovori
#36
Ce ostanemo na premici zastopniske demokracije je delitev na desne in leve povezana z vprasanjem vpletanja oblasti v posameznika. Levi zagovarjajo vpletanje drzave, ker naj bi drzavni uradniki bolje resevali tezave ljudi, kot jih lahko privatni sektor. Desni nasprotujejo ideji drzavne intervencije. Stalisce do t.i. socijalne drzave sta tudi diametralno nasprotna. Totalitarni rezimi pa niso iz istega koordinatnega sistema. Ko je Hitler l. 1938 prepovedal orozje zidom ni slo za levicarsko ali desnicarsko potezo, temvec za potezo samodrzca.
Ce to razumemo, potem je govoriti o liberalni in desnicarski zakonodaji ter na drugi strani levicarski in intervencionalisticni se kako na mestu.
Odgovori
#37
No, kljub temu da sem ljubitelj orožja in osebne svobode, si vsekakor ne želim živeti v tako neoliberalni državi, kot je recimo Amerika. Tam je svoboda le navidezna, v resnici pa je celotna populacija podvržena vplivu in moči posameznikom in lobijem, ki določa okvirje, kjer se lahko giblješ in bog ne daj, da ogrožaš njihove interese. Malce intervecionalističnega pristopa vsekakor ne škodi, saj to pomeni (sicer čudno zveni) več demokracije.
Odgovori
#38
Vec demokracije - vec vladavine ljudstva- vec nadmoci vecine nad posameznikom. Demokracija in ustavna republika sta dva zelo razlicna pojma. Gre za razliko med vladavino ljudstva in vladavino prava.
Odgovori
#39
no, pa smo tu. zaradi 1000 mrtvih s strelnim orožjem je potrebno zaostrit orožno zakonodajo... vse zaradi varnosti! koliko ljudi pa umre zaradi xyz bolezni in ali drugih nesreč?
http://www.finanznachrichten.de/nachrich...hr-016.htm
Odgovori
#40
Friderik,se strinjam. Okej pa to glede strelnega orožja še nekako gre,v mojem primeru je pa neumnost na kvadrat...človek si omisli 9mm slepo pokalico in ga že obravnavajo kot imetnika orožja,vse s ciljem da se napolni državni proračun. Drugače je pa res nekaj,storilci kaznivih dejanj so največkrat tisti ki imajo orožje na črno in ne mi imetniki listin ki imamo nekaj v glavi..kriminalcem dol visi za dovoljenja,se pa na ta način zaostruje zakonodaja. Poglejmo svetel primer Švice,statistično je že vsak drugi švicar imetnik vsaj enega kosa orožja,kriminaliteta na tem področju je pa pri njih najnižja v Evropi...torej malce za razmislit.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 11 Gost(ov)