Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Jest sem za oboje glasoval negativno, pa sem bil žal v manjšini.
Odgovori
Mene nima kaj vest pečt ;;) drugače pa ne gre se za izid referenduma ampak zbiranje 40k podpisov da se pokaže volja ljudstva... referendum tako ali tako ne bi dopustili...
Odgovori
(16-03-2016, 11:22)dani_79 Napisal: Mene nima kaj vest pečt ;;) drugače pa ne gre se za izid referenduma ampak zbiranje 40k podpisov da se pokaže volja ljudstva... referendum tako ali tako ne bi dopustili...

Referendumi so pri nas itak potrata časa in denarja, saj ga oblast lahko mirno ignorira, EU pa je glede tega še toliko hujši primer. Če samo pomislimo na primer glasovanja o Lizbonski pogodbi, kjer v nekaterih državah (tudi pri nas) referendumov sploh ni bilo, oz. so bili prepovedani, , Irci pa so ga morali ponavljati toliko časa, da je bila volja ljudstva "pravilna", je jasno, kako daleč je zabredla EU. Gre za diktaturo, primerljivo z nekdanjo ZSSR, kjer se neizvoljena elita boji lastnih državljanov in jim zato meče polena pod noge na vsakem koraku (tale poskus razorožitve je le en kamenček v mozaiku). Gredo celo tako daleč, da so v strahu, da ne bi državljani zamenjali njih, raje začeli menjati državljane, ki že trumoma prihajajo v Evropo.

Ampak...direktiva še ni bila sprejeta in do takrat imamo še možnost karkoli izboriti. Bo pa zadeva zahtevala precej truda, zelo verjetno tudi finančna sredstva za lobiranje in pa zavedanje, da tistim, ki bi se morali boriti za interese strelcev, ne bo padla krona z glave, če bodo pozabili na morebitne stare zamere in skupaj vlekli v isto smer.
Odgovori
Glede na milijarde €, ki jih potrošimo strelci vsako leto sem prepričan, da industrija ne spi in da lobisti delajo svoje.
Če njim ne bo uspelo, se mi lahko z vsemi forumi in peticijami na glavo mečemo brez kakšnega resnega učinka.
Najavljeni referendumi so neumna potrata časa; politikom je treba povedati jasno sporočilo, da bomo glasovali za tiste, ki bodo direktivi nasprotovali.
Odgovori
kolikor sem se pogovarjal, lovska zveza tudi urgira. že od samega začetka.
toliko o tem, ker sem tudi sam mislil da nič ne počne; baje da miga.

(16-03-2016, 11:09)JRC Napisal: Marks: tisti diem25.org - ko vidim na fotki Varufakisa me vse mine... Brian Eno je že fejst muzkontar, ampak prevladujejo pa umetniki in močno dvomim, da bi v družbi predsednika komunistične partije (Avstrije) lahko pametnega lahko nastalo.
(Prvi vtis: tole so "metelkovci" iz vseh vetrov  Doh )

tudi jst sem bil najprej skeptičen (ker jih v sloveniji zastopa ZL ki se blamira z istospolnimi in podobnimi idiotijami), ampak ker med edinimi (poleg bernija v zda) omenjajo da je glavni problem današnje družbe mednarodni kapital in temu želijo narediti konec, je to pot naprej.
seveda obstajajo dvomljivci, ki zamahnejo z roko in raje volijo podkupljene in nastavljene psihopate ki se raje kregajo o 2.WW in razprodajajo državo kot pa rešujejo probleme državljanov...
Odgovori
Ja, saj predstavnik FACE je včeraj nastopil na zasedanju odbora:
Tule je prezentacija (za ostale glje link, ki ga je "gg" objavil na prejšnji strani):

http://www.polcms.europarl.europa.eu/cms...ato_EN.pdf

Kar se pa tiče ZL in podobnih "metelkovcev": raje vrnem puške, kot njih in njim podobne levičarske "skupnoskledarje" na oblasti  Doh
Odgovori
Edino rešitev vidim v oborožitvi vseh, ki jih to zanima. Navdušite prijatelje znance ali žene, da gredo skozi postopek. Namke, Avstrijke ... se množično oborožujejo, čeprav za zdaj bolj z šibrovkami ki so v "prosti" prodaji in raznimi spreji.

Več nas bo, močnejši bomo in zato je vsaka prepoved v ZDA misija nemogoče, pa ne zato, ker je zapisano v amandmaju, ampak zaradi množičnosti. Klubi eksluzivističnih "posebnežev" pa smo lahka tarča.
Odgovori
Saj mislim, da v zadnjem času število kar hitro narašča (glede na število tečajev/izpitov)  :))
Odgovori
(16-03-2016, 12:21)JRC Napisal: Glede na milijarde €, ki jih potrošimo strelci vsako leto sem prepričan, da industrija ne spi in da lobisti delajo svoje.
Če njim ne bo uspelo, se mi lahko z vsemi forumi in peticijami na glavo mečemo brez kakšnega resnega učinka.
Najavljeni referendumi so neumna potrata časa; politikom je treba povedati jasno sporočilo, da bomo glasovali za tiste, ki bodo direktivi nasprotovali.

Industriji se jebe ,vrjetno nič ne lobirajo, važno ,da policija in vojska kupuje 'pozlačeno' orožje ter, da laufa ameriški trg.
Odgovori
To se nikomur ne zdi zanimivo da pol ure pred začetkom sestanka "teroristi" nastrelijo par policajev? In posledično pihanje na dušo določenih "ekspertov".
“Sometimes you wake up. Sometimes the fall kills you. And sometimes, when you fall, you fly.”
Odgovori
mr.T: verjemi, da je ni industrije na svetu, ki bi se ji jebalo za 40 milijard letnega prometa.
Poleg tega pa mi kupujemo po "list price" cenah (minus rabat, ki se ga trgovec odreče, če se ga ;-) ), državni organi pa na javnih razpisih, kjer gredo cene orenk dol.... kar spomni se podatkov, po koliko so recimo kupovali glocke v ZDA itd...
Odgovori
https://www.facebook.com/notes/german-ri...3731997471
Odgovori
(16-03-2016, 14:04)JRC Napisal: mr.T: verjemi, da je ni industrije na svetu, ki bi se ji jebalo za 40 milijard letnega prometa.
Poleg tega pa mi kupujemo po "list price" cenah (minus rabat, ki se ga trgovec odreče, če se ga ;-) ), državni organi pa na javnih razpisih, kjer gredo cene orenk dol.... kar spomni se podatkov, po koliko so recimo kupovali glocke v ZDA itd...
Vrjeami tiho so ko riti pa še malo bolj ta denar raje posnifajo

Dej no dej država v Evropi plača 'list price +' v ZDA pa VPC+ povsod,  zaradi vgrajene korupcijske marže ,primer v ZDA je vojska po 500.000 kosov M16 naenkrat kupovala po 1200$ leta in leta od Colta zdaj so se Colta znebil jim FN lifra za 700$ kom ,Colt pa je šel v bankrot a še teh 700$ je več kot je VPC v ZDA.Proizvodna cena enega velikoserijskega ar 15 je max 300$ pa sem pre več rekel ,

Če kdo lobira je to kvečjemu kak pištoljero CZ in Glock zato se vrjetno niso v predlogih pojavile pištole, ki so bile drugače povsod prve tarče restrikcij

Za vse ostale je v EU glavni trg jaga, ki predstavlja 85-90% trga in tako ali tako ne kupi kaj dosti B7 oz B4 , temu segment strežejo manjše nišne firme kako nepomeben je ta trg kaže to kako počasi ali pa sploh ne velike firme ponudijo polavtomat na bazi 'vojaške puške'
Odgovori
Že, že. ampak zeleni bodo po novem na 5 let hodili k dohtarju, stavim, da jim ne bo vseeno
Odgovori
mr.T: predstavnike FACE je v tisti prezentaciji navedel cifro 16milijard za lovce.
Italijan pa, da lovci+športni strelci naredimo 40 milijard...  zdaj, koliko je to res pa jaz ne vem.
Ne vem pa, kje sem nekje pobral podatek, da so 300k (ali 700k?) pištol kupili po 200 ali 300$ (za USArmy, FBI,...)
Odgovori
Zdaj bo torej Vicky Ford spisala nov "draft report", ki bo predvidoma 23.marca objavljen tukaj:

http://www.europarl.europa.eu/committees...ports.html

20.aprila sledi ponovna diskusija, 27. spet rok za amandmaje, 23/24.maja razprava o amandmajih... konec maja pa bo oblikovano dokončno mnenje in potem še 13/14.junija obravnava kompromisov/kompromisnih amandmajev, 27.junija pa naj bi sprejeli (karkoli pač že bodo) na IMCO odboru... kako pa potem naprej (eu parlament in svet evrope) pa se še ne ve...

Nisem imel še časa vsega pogledati, sem pa zasledil, da:
- nimajo podatkov o tem, koliko B7 kosov je v posedovanju
- kakšna je vrednost tega (da bi sprejeli stališče glede odškodnin za zaseg)
- zato tudi še ni stališč ali bi se odškodnine izplačevale ali ne 
Je pa očitno, da glede B7 ne bo popuščanja, vsaj ne s strani predlagateljev ne.

Še en apel (Firearms United):
Please differentiate: Members of Parliament are our best supporters. They ask the right questions. So don’t blame the Parliament, but the wrong phrases by Commission, some governments and some “experts” and the Greens in EP.
Odgovori
greens?
zeleni se gredo te idiotije? liberalni anarhisti?
Odgovori
Ja kaj si pa pričakoval od zelenih?
Da bodo zagovorniki orožja?
(Ravno zaradi tega bo prav zanimivo, kako bo glasoval Šoltes  Mrgreen )

Aja - še nekaj sem zasledil (na Facebooku, v diskusijah pod Firearms United): nekateri navajajo, da so lovci zahinavili na celi črti, da se na nek način celo strinjajo s prepovedmi polavtomatskega orožja (kao oni ne rabijo več kot 2 metka).
(Vzemite pa to bolj kot rekla-kazala, ker komentarji na facebooku pač niso drugega kot to  Whistle )

Ker na tej prezentaciji jaz tega namreč nisem razbral:
https://polcms.secure.europarl.europa.eu...ato_EN.pdf
Odgovori
Ko bodo hodili na 5 let na zdr. preglede, jim ne bo več tako 'fajn'
Odgovori
(17-03-2016, 15:11)JRC Napisal: Aja - še nekaj sem zasledil (na Facebooku, v diskusijah pod Firearms United): nekateri navajajo, da so lovci zahinavili na celi črti, da se na nek način celo strinjajo s prepovedmi polavtomatskega orožja (kao oni ne rabijo več kot 2 metka).
(Vzemite pa to bolj kot rekla-kazala, ker komentarji na facebooku pač niso drugega kot to  Whistle )

To bi vrjel , zelena  druščina je enako zahinavila pri nas glede strelišč kjer so dosegli, da bodo izvzeti iz obravnave čeprav je večino spornih primerov iz njihovih logov. Pa že v zdajšnjem zoro je kup omejitev za vse strelce zaradi oboroženih pijandur in njihovih travm glede krivolova.
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 4 Gost(ov)