Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(01-02-2017, 13:17)mr.T Napisal: To, da se bo letos poleti odpiral ZORO je dejstvo in ne samo vrjetnost.

Omenjena »izjemno visoka možnost« se je nanašala na sprejem sedanje kompromisne rešitve na nivoju evropskega parlamenta. Kakršnikoli resni popravki le tega so po mojem mnenju iz vrste razlogov popolna utopija.

Glede na »nepredvidene zaplete pri sprejemanju direktive v EP« se je časovnica sprejemanja področne zakonodaje na nacionalnem nivoju le nekoliko premaknila (sicer bi tudi ta vlak že zamudili).
Odgovori
(01-02-2017, 13:51)Iurium humanorum Napisal:
(01-02-2017, 13:17)mr.T Napisal: To, da se bo letos poleti odpiral ZORO je dejstvo in ne samo vrjetnost.

Omenjena »izjemno visoka možnost« se je nanašala na sprejem sedanje kompromisne rešitve na nivoju evropskega parlamenta. Kakršnikoli resni popravki le tega so po mojem mnenju iz vrste razlogov popolna utopija.

Glede na »nepredvidene zaplete pri sprejemanju direktive v EP« se je časovnica sprejemanja področne zakonodaje na nacionalnem nivoju le nekoliko premaknila (sicer bi tudi ta vlak že zamudili).

Pri spremembi ZORO imamo najbrž več možnosti za doseg česarkoli, sploh glede na razdor v naši politiki (in prihajajoče DZ volitve). Strateško se je treba spravit in namesto evroposlance začeti kontaktirati naše poslance in ministre. Na lanskem (predlanskem?) državnem posvetu o vlogi rezerve pri zagotavljanju vzdržljivosti obrambnih sistemov Slovenije je en izmed referentov izrecno omenil športne strelce kot možen bazen (bolj ali manj) strelsko izurjenih ljudi, ki so tudi varnostno preverjeni. Bom poskusil najti direkten citat, vsekakor pa je to ena izmed smeri v katero bi se splačalo tiščati.

Istočasno zgleda da naš Cerar plete stike s Češko in Poljsko, kar se zna poznati tudi na področju orožne zakonodaje. Optimistično mišljenje, vem, a vendar možno.
Odgovori
jaz bi prej rekel naivno, ne optimistično...
Odgovori
Vseeno velja vzporedno ponovno začeti komunicirati z evropskimi poslanci, ki so pravno formalno zadnji, ki lahko direktivo preoblikujejo z amandmaji (zavrnitev v celoti je morda res utopično pričakovati). Seveda je sklepanja kompromisov zdaj konec, temveč je treba izbrati način, kot ga je nekaj objav nazaj omenil Bacekjon.

Je pa res, da bo bolj malo učinka, če bo večina še vedno pasivno spremljala tole kolobocijo. Mislim, da angleščino vsi obvladamo do te mere (ali poznamo koga, ki jo obvlada), da bi znali kaj napisati. Na koga drugega se namreč ni za zanašati - nekatere druge skupine lastnikov orožja so tako ali drugače iz spremembe direktive izvzete (zato se jim vsaj do nadaljnjega gladko žvižga za vse skupaj), pa tudi za Firearms United se kljub vsem aktivnostim do zdaj zdi, da nima neke jasne vizije, kako naprej.

Pa potrebno se bo kar zmigati - prva parlamentarna obravnava naj bi bila že marca. Eek
Odgovori
Zelo zanimivo bo videti kje bodo "prostovoljci" FU naslednje službe dobili.
Odgovori
Spremljal sem 155 strani razprave in se pridušal, da ne bom sodeloval, ker je neproduktivno. Na pa sta me Jabolko, ki ima ponavadi zelo realističen pogled na zadeve in Iurium humanorum, ki je po mojem poskušal pravo stvar, pripravila do pisanja. Strinjam se z Jabolkom v tem, da na vse skupaj nimamo nobenega vpliva, vendar mislim, da bi ga vsaj na državni ravni lahko imeli.
 
Živimo v družbi, v kateri se pravila ravnanja (zakoni) oblikujejo v parlamentu. Na vsebino sprejetih zakonov poleg družbene klime, ki nam ni naklonjena, močno vplivajo pritiski interesnih skupin, ki imajo pri tem toliko glasu, kolikor so močni in organizirani.
 
Realno gledano smo pri obstoječi zakonodajo glede na razsutost strelske scene izjemno dobro prišli skozi, pa še pri tem smo se šlepali na močnem lovskem lobiju, saj se interesi lovcev v določenih segmentih pokrivajo z našimi.
 
Najmanj, kar se v sodobni družbi pričakuje od skupine ljudi, ki imajo nek skupni interes je, da se vsaj za potrebe urejanja legalnega okvirja za izvajanje tega interesa ustrezno organizirajo. Politika je kruta zadeva, če se družbena skupina ne zmore organizirati in artikulirati svojih interesov, jo bodo drugi, bolj organizirani interesi pač pogazili. Dokler bomo strelci svoje interese izražali prek posameznikov, ne bo uspeha. Pisanje poslancem ob vsem spoštovanju do tistih, ki vsaj poskušajo, prav tako ni produktivno. Še najbolj neumni poslanci so že davnaj pogruntali, da jih prav nič ne stane, če povozijo interes razbite skupine posameznikov. Prav tako ne bo uspeha, dokler bomo zviška gledali na lovce, prijavljali kršitve biatloncev in si na vrat nakopali sovražnike tam, kjer bi morali imeli zaveznike.
 
Dokler bomo vehementno zagovarjali splošno pravico do orožja, ne bomo imeli podpore okolice, saj se ljudje upravičeno bojijo ameriških statistik na naših ulicah. Pravica do orožja, kot jo razumejo v ZDA, pripelje do hitrega povečanja števila incidentov, kar je lepo razvidno iz statistik. Veliko bolj varen je evropski pristop, saj dostop do orožja pogojuje z vrsto meril, ki v veliki meri izločijo problematične osebke. Ena redkih koristnih zadev, ki sem jih izluščil iz leta, zabitega v vojski, je, da se večino družimo le z ljudmi, ki so nam bolj ali manj podobni. Na podlagi omejenega vpogleda v populacijo si večinoma napačno predstavljamo celoto. V vojski sem prvič in verjetno zadnjič v življenju videl skoraj popoln presek populacije. Ne daj bog, da bi vsi imeli pravico do orožja. Če hočemo preživeti v družbi, v kateri se velika večina slabo počuti ob omembi orožja, sem mi zdi noro dražiti ljudi z ameriškimi pravicami. 
 
Ker je družba, vključno s  strelci, politično razklana, je popolnoma neprimerno nastopati s kakršnekoli politične platforme in opletati z liberalci, konzervativci, levičarji, desničarji in podobnim. V tej luči je izjemno nevarno tudi kupovanje naklonjenosti z navezovanem na eno politično opcijo.
 
Skratka, uspeh vidim le v organizirani skupini, ki nastopa enotno s pozicije: mi smo športni strelci, politika nas zanima le izven strelske dejavnosti, zavedamo se svoje odgovornosti v zvezi s posedovanjem orožja, ohranjamo in širimo kulturo varne uporabe orožja, naše znanje je neprecenljivo v primeru ogrožanja države, izjemno vestno skrbimo za lastno varnost in varnost vseh, ki pridejo v stik z našo dejavnostjo, za uspešno izvajanje dejavnosti pa potrebujemo takle zakonski okvir: …
 
Ali nam bo to uspelo pa sem glede na to, da se izven IPSC ne moremo dogovoriti niti o enotnih tarčah in o resnem tekmovanju, rahlo skeptičen. Zaenkrat je edina stvar, ki nas poleg orožja povezuje, prav ta forum. Mogoče bi bilo res treba prek foruma ugotoviti najmanjši skupni imenovalec in se organizirati. Iurium humanorum je poskušal, pa je žal manjkalo konstruktivnih odzivov.

Lep pozdrav, Marko
Odgovori
To da nimamo vpliva ni res , o teh zadevah se sploh pogajajo samo zato ker ji bil pritisk dost velik.

Je pa na žalost ustroj EU aparata , manj demokratično nastavljen kot bilo kateri  komunstičen Politbiro preteklosti z izjemo mogoče Severne Koreje.

Ena zadeva ki je zelo jasna je ,da na evropsko komisijo predvsem pa vsebina predlogov delujejo predvsem zakolisni dogovori , tile Firearms United so eni klovni ,ki iz našega stališča, torej stališča donatorejv, zelo slabo investirajo zbran denar. (a kaj veš za njih je mogoče to start fejst kariere) To se zdaj pogosto vidi pri razno raznih zadeva, ki nimajo nič z orožjem . Očitno je tak pač modus operandi EK in samo amaterji nasedajo na predpisan sistem postopkov .

Kaj mislite ,da je benigna omejitev pri pištolah na 20 strelni nabojnik slučajna?  da je nekdo na EK rekel dajmo omejit zadeve na 20  ko pa 99,9% krepel ne spravi skupaj niti 17 ? Približno enako kot bi pri dolgocevnih omejevali na recimo 35 nabojev pa malo bi se prerekal a 35 ali 50 nabojev?

Ne tu je nekdo ''lobiral'' tako kot se temu streže kolko je koštalo ne vemo a jasno je ,da ni bilo potrebno oganizirat predstav za publiko na 'fejsbuku' prav tako ni bilo treba prodajat obeskov in nalepk ter majic z prav debilnimi slogani.

[Image: IMG_3520ok.jpg]


Na slovenski Zoro se bo dalo vrjetno v določeni meri vplivat a bo zato treba večji angažma in tako kot v EU birokratski močvari je efekt največji pri izvoru , torej v skupinah ,ki bodo predloge nove zakonodajo pripravljale .

Ostale inštance so precej brez haska pa ni važno koliko lajkov imate na fejsbuku , koliko majic ,nalepk in obeskov z kakim moronskim sloganom ste prodali in izkupiček zapravili na organizaciji konference v CD na katero boste povabili ta dva modela(spodnja slika) ,pa članek na NovaTV pa še kaka odvetniška ura . (vsaka podobnost z trenutnimi aktivnostmi Firearms United je zgolj naključna)

Slika meseca
[Image: Sprejem_Melanija_%20%288%29.jpg?itok=VTFnPRHI]
Odgovori
Mene je pa ravno zaradi takih kot je Rombon minilo, da bi tu sploh še kaj debatiral, ker v svoji patetični omejenosti enostavno ne vidijo dlje od svojega nosa in ki v enem sestavku uspejo naklamfat povsem bullshitaste povedi, ki so prvič kontradiktorne in drugič milo rečeno nesramne.

>Strinjam se z Jabolkom v tem, da na vse skupaj nimamo nobenega vpliva, vendar mislim, da bi ga vsaj na državni ravni lahko imeli. 

Kaj zdej a mamo vpliv al nimamo, Jabolko je rekel, da je vse skupaj brezveze, ker bodo itak naredili po svoje in če bo "po svoje" na evropski potem bo lokalno še toliko manj, ker bo evropski minimalni standard zabetoniran. In ja z njem se strinjam strinjam se pa ne da se gre brez boja pod led.


>Realno gledano smo pri obstoječi zakonodajo glede na razsutost strelske scene izjemno dobro prišli skozi, pa še pri tem smo se šlepali na močnem lovskem lobiju, saj se interesi lovcev v določenih segmentih pokrivajo z našimi. 

Nič ni razsuto ampak SZS, Lovci in ostali povsem dobro sodelujemo in se strinjamo tako v pristopu kot v nesmislih, ki so se jih lokalci začeli it v zadnjem letu in tudi če si eden od deležnikov izbori poseben status je to samo pohvalno in dobrodošlo za vse, ker na koncu dneva še vedno velja Ustava RS in enakost vseh pred zakoni. Ste pa stalno eni in isti, ki nekaj razpihujete in nabijate in s tem škodite vsem še posebej zato, ker se vaša lena rit dvigne samo do golaža in do tipkovnice ko je treba zganjati keyboard commando style akcije po forumu.


>Dokler bomo vehementno zagovarjali splošno pravico do orožja, ne bomo imeli podpore okolice, saj se ljudje upravičeno bojijo ameriških statistik na naših ulicah. Pravica do orožja, kot jo razumejo v ZDA, pripelje do hitrega povečanja števila incidentov, kar je lepo razvidno iz statistik.

Laž, laž in še enkrat laž. 1000x ovržena tu na forumu. NOBENIH statistik ni iz katerih bi bilo LEPO RAZVIDNO, da je pravica do orožja vzrok za "incidente" v ZDA, kjer je btw trenutno bistveno bolj varno oz. bistveno manj incidentov kot je bilo v 60ih/70ih ali 80ih in še od vseh tistih, ki so jih skoraj 80% odpade na manjšine kjer daleč najbolj vodi črna in ji nato sledi rjava kar je pa prej povezano z njihovim socialnim položajem kot orodjem s katerim izražajo svoje pomisleke na "american dream".

>Skratka, uspeh vidim le v organizirani skupini, ki nastopa enotno s pozicije: mi smo športni strelci, politika nas zanima le izven strelske dejavnosti, zavedamo se svoje odgovornosti v zvezi s posedovanjem orožja, ohranjamo in širimo kulturo varne uporabe orožja, naše znanje je neprecenljivo v primeru ogrožanja države, izjemno vestno skrbimo za lastno varnost in varnost vseh, ki pridejo v stik z našo dejavnostjo, za uspešno izvajanje dejavnosti pa potrebujemo takle zakonski okvir: …


Laserski marker z močjo manj kot 5mw, da ne boš komu poškodoval oči in pa prst v usta ter skret papir za rit obrisat. Sicer se pa že odloči kaj zdej si športni strelec z kulturo ali boš znanje posojal v primeru ogrožanja države -> hkrati se pa ti in tebi podobni zgražate, ko vidite kakega nadebudneža v maskirni uniformi in brado ali še kaj tretjega, da je to pa čist neprimerno. Sicer pa ORGANIZIRAJ SKUPINO in začni delat.


Povedano na kratko midva imava oba orožje ampak strinjam se s tabo praktično nikjer in kot takega te nočem niti videti blizu organizacije (vsaj ne take katere član sem ali imam kaj od nje), ki bi zastopala bilokaj, predvsem zato, ker si konj s plašnicami (tvoje pametovanje o statistikah) in pa utopist, ki se je prepričal, da gre v moderni družbi za neke "demokratične" postopke in verjameš v moč argumentov oz. predpostavljaš, da imajo politiki željo in interes po neki resni debati. Pišem ti pa nazaj samo in izključno zato, ker v svojih pogledih (sploh starejši del strelske populacije) predstavljaš tisto najslabše kar je med lastniki orožja in to je zaplankanost, bogaboječnost in pa kvazi elitizem (jaz sem preverjen imam lahko za določene ostale pa ne bi rekel in hvala bogu da nimajo itd....) kar je pa še najhuje sploh ne zastopiš zakaj se gre in kaj je poanta (recimo prijavljanje biatloncev omenjaš in enostavno ne razumeš zakaj se je sploh šlo) ali sprememb zakonodaje ali lastništva orožja.


Če kaj se je izkazalo, da preko foruma se ne da nič narediti (marjetic še na piknik ni bilo, ker jim Admin ni zagotovil njihovega safe spaca) in se bo v bodoče vse kar je resnega delalo preko zvez in društev, ker enostavno od teh raznoraznih keyboard comandosov, ki bi s tujim kurcem opletali po koprivah ni nič še članarine je bolje ne pobrati, ker golazniki potem mislijo, da jim kaj pripada oz. lahko pametujejo ostalim, ki res kaj naredijo in ne nasmetijo 155 strani dreka (poglej moje prve poste tu isti kurac če bi pri tem kar sem napisal ostalo na tretji strani jih imaš in so iz leta 2013).
Odgovori
Ma saj je brez veze, jaz z argumenti, ali pa vsaj s svojim mnenjem o zadevah, ki se tičejo tudi mene, ti Mato pa z osebnim napadom, diskreditacijo, žaljivkami in omalovaževanjem. Ne bom se spuščal na tvoj nivo in odgovarjal na tvoj izliv žaljivk. Ker si kršil osnovna pravila kulturnega komuniciranja sem tvoj post prijavil kot kršenje pravil foruma.

Lep pozdrav, Marko
Odgovori
Citat:jaz z argumenti

Ne bodi no smešen malo realnosti prosim. Ja bilo je podano tvoje mnenje, ki je pa kot sem ti napisal povsem zgrešeno ampak namesto, da bi si prebral kaj sem ti napisal in se zamislil nad tem jočeš o nekih žalitvah in "osebnim napadom". Kaj šele če bi ti povedal v resnici kar ti gre glede na škodo, ki jo ta tvoj (kot sem že rekel ne redek) stav in neosnovano klamfanje povzroča vsem - se ti pozna, da si vsaj 1x preveč bil v Strelini družbi.

Edina dobra stvar je, da so se začeli oglašati tudi drugi, ki imajo malce več pameti in razgledanosti in so več ali manj dojeli za kaj točno se gre in kakšen je pravi odziv na te rabote. In ne to ni pojasnjevanje, da nisi nevaren ali da boš 3 sekunde počasnejši ali da samo sportaš medtem ko te sogovornik hoče s kolom po glavi....

Poglejte mal okolico (lePen, Anglote, Čehe, Orbana) predvsem tudi Trumpa (ki ga nekateri med vami imate za loleka...) in njegovo vojno z mediji. Prva bitka je bitka za percepcijo in če ti vsiljujejo svoj način govora, svoj način razmišljanja in hkrati seveda še lažejo je bitka že izgubljena če se igraš po njihovih pravilih. Potrebno jih je razkrinkavat in predstavljat njihovo delovanje za to kar je, vsiljevanje, laž in posiljevanje. Govoriti resnico v morju laži je revolucionarno (Orwell btw) zato tudi v EU tako agresivno vsiljevanje "verbalnega delikta", ker se elite zavedajo, da se njihovo morje iluzij, ki so ga stkali preko medijev ruši.  Z POPtv novinarji in ostalimi golazniki, ki imajo ali plačano agendo ali pa jih je strah z argumenti in pojasnjevanjem o tehnikalijah streljanja oz. športnega udejstvovanja ne prideš nikamor, ker če imajo agendo jih boli kita za argumente, če jih je pa strah imajo pa tako ali tako hendikep in strahu se še nihče ni rešil z argumentom in prepričevanjem.
Če se vrnem na Trumpa dve leti nazaj ste se nekateri smejali, letos poleti mi še niso verjeli da zna zmagat (sicer sem bil mnenja, da bodo nekaj zgoljufali ali ga ubili ampak ok pustimo času čas oz. noč je še mlada - črni humor :) ) ampak kot vidite velika večina američanov (ne to niso ilegalni migranti iz NY ali LA ali pa doollydoodski igralci in ostala "umetniška" srenja) podpira njega in to kar predstavlja (boj proti kvazieliti) - malo si poglejte novinarske konference in kako se daje s NBC, CNN in ostalimi trobili. Skratka varen pristan močne socialne države je podrt, starejšim je to nepojmljivo, mlajšim samo po sebi umevno vsem bo pa dokaj slabo v prihodnjih letih. Alternativa (ala Jabk in njegovo mnenje da se nič ne da) je pa zmaga globalističnih sil in pa večja ali manjša sužnjelastniška družba z večjimi ali pa manjšimi tegobami. Trenutno je vojna sicer vojna za mnenja ljudi ampak nič manj pomembna od tiste z orožjem (verjetno celo bolj), če bodo številke v prid globalističnim silam nam sledi verjetno xy let totalitarizma proti kateremu se bodo Stalinistični časi zdeli piknik. Prej se boste znebili iluzij bolje bo za vse tako, da Rombon raje se zamisli pa preberi knjigo ali dve in odpri oči in možgan kot pa da igraš užaljeno mono, ker drugim tvoje "igračke niso všeč".
Odgovori
Spet žalitve in spet jaz sem pameten, vsi ostali ste pa butci in škodljivci, ker ne mislite tako kot jaz. Razumna debata na taki podlagi pač ni mogoča. Ti še naprej rešuj strelstvo in cel svet, čeprav mislim, da bi moral najprej rešiti sebe pred lastnim egom. Jaz pa te bom dal na ignore, ker ne prenesem ljudi s takim načinom komuniciranja. Ker moje pisanje označuješ za "neosnovano klamfanje" sem te ponovno prijavil, če drugega ne, me zanima, ali moderatorji resno mislijo s pravili foruma. 

Lep pozdrav, Marko
Odgovori
Rombon, bolje bi bilo, da bi se držal svoje zaobljube in se ne vključeval, kot pa da natrošiš toliko izmišljotin, blodenj, popolnoma zgrešenih pogledov oziroma tega kar je Mato označil za neosnovano klamfanje. Na žalost ima prav. Mato in ne ti, da ne bo pomote...
Odgovori
Clap Ko je Rombon objavil tisto skrpucalo, sem hotel že sam odgovoriti, pa je bilo tam napisanega toliko bulšita, da bi porabil preveč časa, no na srečo Mato piše mnogo bolje in hitreje od mene. Ni kaj dodati Mato, zadel si vse v nulo.
Odgovori
Joj kako sem pogrešal Matove poste.
Super,da si se vrnil.
Odgovori
@Rombon: Oprosti, jaz osebno ne vidim v teh dveh Matotovih postih nobenih zalitev. Moral bos pac vzet v zakup, da smo ljudje razlicni. Eni razlagajo direktno, eni glasno, eni tiho, drugi ovinkarijo, tretji pa spet bluzijo. So pa tudi eni, nic ne olepsujejo in preprosto povejo kot stvar stoji na prvo zogo brez ovinkarjenja.
Odgovori
Citat:Spet žalitve in spet jaz sem pameten, vsi ostali ste pa butci in škodljivci, ker ne mislite tako kot jaz. 


Spet si bom sposodil tebe kot primer (čeprav iz tega skušaš na vsak način narediti osebno izkušnjo vedi, da si samo primer povsem neosebno - kot sem ti že napisal). Strawman, fake argument in užaljenost -> tipična reakcija "snowflaka", ko mu velki fantje ne pustijo zraven v peskovnik. Namesto, da bi se vprašal zakaj ne (čeprav mu povedo) jokca in stokca. Kako ti dojemaš moje poste (ali kot aroganco ali kot save the world ali kot whatever) je povsem tvoj problem in stvar tvoje psihe s katero se ne mislim ukvarjati vsekakor imaš možnost moje poste raztrgati, ovreči in oh in sploh prikazati kot idiotske ampak seveda namesto, da bi to storil in dokazal svoj prav bentiš in jokaš o nekih žalitvah. TI (pa zopet preden dobiš pikice besa in nemoči, zopet samo primer, ker še zdaleč nisi edini, ki osnov ne obvlada) S SVOJIM PISANJEM ŽALIŠ INTELIGENCO POVPREČNEGA UDELEŽENCA FORUMA in če s svojimi "argumenti" to počneš na področju, ki ti je všeč in mu posvečaš svoj prosti čas kaj je potem šele drugje.

Torej še enkrat, če napišeš preverjene bedarije, neresnice ali utopične blodnje je problem V TEBI in ne tistih, ki ti tvoje mnenje označijo za prej našteto. Če kljub temu še kar naprej z novimi posti nadaljuješ v isti smeri in celo meniš, da so to argumenti zadevo samo še slabšaš. 

If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck. Better to remain silent and be thought a fool than to speak and to remove all doubt.

Na forumu sem (seveda so tudi drugi in to kar nekaj njih) v par letih prilepil ne broj virov, izkušenj in statistik in kar je najbolj žalostno od vsega, da je na forumu kar nekaj lenuhov in bedakov, ki namesto, da bi si stvari prebrali, analizirali in si zgradili neko realno sliko v glavi še kar trosijo neke stereotipe in predpostavke, ki enostavno ne držijo in hkrati nekako mislijo, da bodo prepričali druge, ki jih strelstvo ali ne zanima ali pa se orožja bojijo. Nekomu, ki ga je strah pajkov je povsem vseen kurac kolikokrat mu razložite, da neka ogromna kosmata tarantela ni čist nič nevarna, da na topli roki lepo drema in je mehka na dotik...
Odgovori
Nobene razprave, spet samo negativne kvalifikacije in agresivno zagovaranje lastnega pogleda na zadeve brez vsebinske razprave o mnenjih in trditvah, ki Matotu niso všeč.   

Na moderatorijh foruma je, da se odločijo, ali bodo dovolili nivo razprave, kjer Mato obračunava z drugače mislečimi na primer takole: 

ker v svoji patetični omejenosti enostavno ne vidijo dlje od svojega nosa in ki v enem sestavku uspejo naklamfat povsem bullshitaste povedi, ki so prvič kontradiktorne in drugič milo rečeno nesramne

in kot takega te nočem niti videti blizu organizacije (vsaj ne take katere član sem ali imam kaj od nje), ki bi zastopala bilokaj, predvsem zato, ker si konj s plašnicami (tvoje pametovanje o statistikah) in pa utopist

ker v svojih pogledih (sploh starejši del strelske populacije) predstavljaš tisto najslabše kar je med lastniki orožja in to je zaplankanost, bogaboječnost in pa kvazi elitizem

ker enostavno od teh raznoraznih keyboard comandosov, ki bi s tujim kurcem opletali po koprivah ni nič še članarine je bolje ne pobrati, ker golazniki potem mislijo, da jim kaj pripada oz. lahko pametujejo ostalim, ki res kaj naredijo in ne nasmetijo 155 strani dreka

Ste pa stalno eni in isti, ki nekaj razpihujete in nabijate

so se začeli oglašati tudi drugi, ki imajo malce več pameti in razgledanosti in so več ali manj dojeli za kaj točno se gre in kakšen je pravi odziv na te rabote

povsem tvoj problem in stvar tvoje psihe s katero se ne mislim ukvarjati

bentiš in jokaš o nekih žalitvah

če napišeš preverjene bedarije, neresnice ali utopične blodnje. 
S SVOJIM PISANJEM ŽALIŠ INTELIGENCO POVPREČNEGA UDELEŽENCA FORUMA in če s svojimi "argumenti" to počneš na področju, ki ti je všeč in mu posvečaš svoj prosti čas kaj je potem šele drugje

Če ne bodo ukrepali, pomeni, da pravila veljajo samo za nekatere, drugi pa lahko svinjajo po želji in potrebi. V tem primeru sem tukaj povsem odveč, je škoda mojega časa in živcev, imam kaj pametnejšega za počet.  

Lep pozdrav, Marko
Odgovori
Ali ni škoda, da se tako na hard prepiramo?

Jaz sem dal Rombonu za njegov prvi komentar +, čeprav se s tole njegovo navedbo ne strinjam v celoti:

>Dokler bomo vehementno zagovarjali splošno pravico do orožja, ne bomo imeli podpore okolice, saj se ljudje upravičeno bojijo ameriških statistik na naših ulicah. Pravica do orožja, kot jo razumejo v ZDA, pripelje do hitrega povečanja števila incidentov, kar je lepo razvidno iz statistik.

Sicer ima še kako prav v prvem stavku, saj mediji "razlagajo" (ameriške) statistike tako, kot jim ustreza, da je čim bolj senzacionalno itd.... ampak pod črto ima (Rombon) prav: povprečni občan ima v možgane "vpisano" žal to, kar mu mediji trobijo - to pa je: v Ameriki lahko vsak kupi orožje v trafiki in zato pobijajo otroke v šolah in kampusih...

Rombonov drugi stavek pa je res tisti, ki pokvari vse skupaj, ker je kot kaže tudi sam žrtev (medijskih manipulacij).
Ga je treba zato raztrgati? 
Po mojem ne, pač pa je treba razložiti, da se moti.
Zato pa je forum, da se izmenja misli, ideje in izkušnje.... res pa je, da ima vsak svoj stil pisanja, govorjenja in sodelovanja.
 
Kot rečeno, jaz sem mu dal plus zaradi ostalih njegovih razmišljanj o tem, da je treba stopiti pravočasno skupaj, se organizirati v "zainteresirano javnost" z namenom vplivanja na novi ZORO.
Da nimamo vpliva na dogajanje v EU, je jasno (še vedno pa računam na to, da se bo vsaj en del slovenskih europoslancev pridružil in dal podpis Charanzovi za amandmaje in se s tem vsaj simbolično postavili na našo stran).

Bi pa zelo rad videl neko organizirano skupino, ki bi se sestavila in aktivno delovala v času nastanka novega ZORO.
In z veseljem bi tudi doniral par sto eurov brez kakršnih pogojev ali pričakovanj... ampak to je že druga tema.

Just my $0.02.
Odgovori
[Image: f080b78c97389abb3a533a37acc8363c.jpg]
Odgovori
Čas se vrti naprej, ne nazaj  Whistle
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 25 Gost(ov)