Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CZ Sport II - SA ali DA
#1
Dragi forumaši,

na spletu ne najdem odgovora: je CZ Sport II "single action" ali "double action" pištola?

Na strani Frankonie lahko izbiraš dve izvedbi, proženje z "triggerstop" in "single action" proženje. Kaj pomeni prvo, da gre za SA proženje, ki ima zgolj vijak za zaustavitev sprožilca, ali da je to DA izvedba?

Nadalje, na temle testu (http://www.waffen-oschatz.de/downloads/E...l_2012.pdf) navajajo, da je to SA/DA pištola in podajo celo podatek na koliko gramov se sproži DA (5112g) in (SA 1309g).

Tretje: gledam fotografije teh pištol in opažam, da imajo različne sprožilce. Eni so skoraj ravni (spominjajo na SA), drugi ukrivljeni (spominjajo na DA).

Skratka, če kdo ve za pojasnilo. Meni gre izključno za precizno streljanje, katero izvedbo (če sta sploh dve) priporočate?

Se lepo zahvaljujem!
Odgovori
#2
Delal so oba modela.... Najprej so bili na voljo z Da/SA proženjem, kasneje pa se je dala dobit tudi izvedba z izključno SA proženjem.
Včasih so pravli, da ima SA izvedba malenkost boljše proženje... Pa meni osebno je občutek prsta boljši na bolj ravnem prožilcu.
Odgovori
#3
Za preciznjaka je absulutno prednost SA najbolje bi bilo ,da preizkusiš oboje in boš videl razliko.Tukaj imaš več informacij,ko sem se jaz zanimal za to in ni mi žal,da je sedaj SA.
http://www.strelec.si/forum/thread-8269.html
Imam vse kar potrebujem.
Odgovori
#4
Hvala lepa obema!
Odgovori
#5
sam sem imel oba modela. po tem, ko sem preizkusil SA model sem takoj prodal DA. Pri Sport II sam ne bi nikoli več kupil DA. Streljam preciznjaka
Odgovori
#6
Dragi forumaši, še vedno cincam med SA in DA. Danes sem govoril z odličnim strelcem v precizni disciplini, ki mi je dejal, da ima rajši DA na CZ sport 2, ker mu lepše leži v roki.

Mi lahko prosim poveste tisti, ki streljate preciznjaka, imate DA ali SA na tej pištoli?

In, če kdo ve, je geometrija "sear-ja" ista, le da je poteg pri DA daljši? Ali je tudi "sear" brušen drugače pri DA?

Pa še glede cene, je SA res 150 EUR dražja?

Hvala lepa!
Odgovori
#7
Vse preciznjakarske pištole so večinoma SA proženja..Zakaj?
Zato,ker ima krajši trigger reset in drugačen kot sear-a,posledično se pozna da je sprožilec na občutek lažji,pa čeprav so po sili proženja identična (1360gr)..
Tako da če se odločuješ za Sport II ,raje doplačaj in vzemi SA proženje..
Odgovori
#8
Ce ste sledili rezultatom mednarodne lige Alpe - Adria s streljanjem s pištolo in revolverjem so padali dolgoletni rekordi.

Ti rezultati s pištolo so bili narejeni z DA Sport II
www.sdpolicist.com | Proarmis d.o.o. Trgovina za strelce in lovce
Odgovori
#9
Marko,mislim da bo najbolje povedal Bojan Jelen kaj je bolje,mislim pa da bi ti rekordi bili ravno tako narejeni s SA pištolo,če bi jo ta dotični strelec uporabljal..
Fantje dejstvo je da za precizno streljanje ne rabiš DA proženja in ravno zaradi tega imajo vse tovarniške specialke SA proženje..
To se ve..
Odgovori
#10
(30-09-2015, 07:45)sandiruger Napisal: Marko,mislim da bo najbolje povedal Bojan Jelen kaj je bolje,mislim pa da bi ti rekordi bili ravno tako narejeni s SA pištolo,če bi jo ta dotični strelec uporabljal..
Fantje dejstvo je da za precizno streljanje ne rabiš DA proženja in ravno zaradi tega imajo vse tovarniške specialke SA proženje..
To se ve..

Sandi, samo ta pištola s katero strelja Bojan Jelen je pa od Marka Jelena. Pa ni naprodaj! :-D
Odgovori
#11
Sej zato ti pa pravim..Da bi nastrelu rekord če bi pač imel SA..
Ampak fantje so kupovali večinoma DA,od prihoda Sport II na trg pa je bila dobavljiva samo v Da Proženju...
Tako da  razlika je v proženju med DA in SA je očitna....
Še enkrat poudarjam,da DA  proženje za precizno ne potrebuješ..
Odgovori
#12
(30-09-2015, 11:46)sandiruger Napisal: Še enkrat poudarjam,da DA  proženje za precizno ne potrebuješ..

Točno tako, ker je DA narejen za druge/drugačne potrebe/namene.
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#13
Hoj fantje. vsi v vsem imate nekaj prav. Mir me je včeraj poklical in dal nekaj za razmišljat. Meni osebno je DA boljše pa ne zaradi dvojnega delovanja ker ga ne rabiš kot je povedal Sandi ampak zaradi polkrožnega prožilca in proženja čimbolj v zadnjem položaju. Tako ustreza meni. Sam sem preiskusil s pištolo SA čisto na novo narejeno. Pridem na strelišče in lastnik te pištole (Doktor) mi reče poskusi ti, da vidimo kaj je pištola zmožna. Seveda ni problema. Ja 4 streli 3. so se skupaj držali v 3 peresni detelci 4. je pa šel med njih v sredino na 25 m oddaljeno tarčo. 
Seveda takoj naročilo SA in vgraditev v pištolo. Po cca dveh tednih sem sam zamenjal z starim prožilcem in nikoli več nebi zamenjal. To je moja izkušnja vi pa morate sami preiskusit kaj vam bolj paše, ker smo ljudje unikati in vsakemu paše nekaj drugega.
Moram pa vam povedat, da bo v kratkem naš puškar začel z izdelavo precizne pištole katera upam, da bo ugledala luč sveta v januarju. Kaj več pa po testih v januarju zato kdo bo želel natančno in prilagojeno pištolo za natančno streljanje naj malo počaka.

lp Bojan
PROARMIS d.o.o. Trgovina za strelce in lovce 
Odgovori
#14
Bojan - Večina ali pa skoraj vse športne pištole za precizno streljanje ( VK in MK - ne le za program ISSF ;) ), imajo izvedbe le v SA - na primer Walther GSP, da ne bom "nadležen" z drugimi modeli in znamkami. Navsezadnje je, tebi zelo dobro poznan, revolver ZKR tudi SA. Kdor pa malo bolj pozna S&W, mu je znano, da je eden od zelo preciznih revolverjev mod 14 ( če se ne motim, gre za mod 14-6 (?) ) ravno zaradi športnega predznaka, narejen v SA izvedbi.
Torej, lahko se z gotovostjo trdi, da zelo veliki večini tekmovalcem ustreza SA. So pa tudi izjeme Mrgreen
Pri negativni oceni ugleda, prosim za komentar, ker bom drugače sklepal, da gre za čisto zlobo  Mrgreen
Odgovori
#15
Dragi vsi, hvala za nasvete, posebej g. Jelenu za nasvete po telefonu. Zdaj se nekoliko bolje znajdem glede dileme SA ali DA. Poskusil bom dobiti SA, če ne, DA. Če mi ne bo všeč, bom dokupil SA dele.

Lp, Rok
Odgovori
#16
Dragi forumaši, spet se oglašam na isto temo. Kupil sem CZ SP II. in sem zelo zadovoljen. Edino SA proženje me moti, ker je za mojo roko preveč zadaj.

Tukaj ste mnogi povedali, da je razlika med SA in DA tako v triggerju (druga oblika) kot tudi v zaskočki ("searju"). Enako mi je rekel nek orožar.

Danes sem telefoniral v Oschatz in gospa na telefonu mi je trdno zagotavljala, da je edina razlika v triggerju, "sear" pa ostane kar isti. Ta trigger stane 63 eur in ga lahko pošljejo. To naj bi bila predelava iz SA v DA.

Morda ve kdo, kako je zdaj s tem? Je menjava "searja" sicer možna, ni pa nujna? Ali gospa pač ne ve?

Hvala za nasvete, Rok
Odgovori
#17
Rok, tudi jaz sem imel sam podobno idejo od napačni poziciji prožilca za predolge prste. Kot popoln začetnik (svoj prvi kos, DA/SA Sport II, sem dobil letos februarja) sem preizkusil kolegova Siga X-Six in se mi je zdela pozicija tam precej boljša.

No, za preizkus koncepta sem si izdelal 13mm podaljšek prožilca, s katerim sem nekaj časa streljal, a razen malo boljšega občutka, razlike pri natančnosti (še) ni bilo. 
Sedaj počaaaasi nabiram kilometrino (sem na cca. 700 strelih) na standardnem prožilcu in priznati moram, da se ga navajam in da me pozicija vedno manj moti. Bom pa čez par mesecev zopet namontiral podaljšek, da vidim, ali bo kaka sprememba pri številu krogov.

Še slika:
[Image: 2016-03-19-174347.jpg]
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)