Ocena teme:
  • 0 Glas(ov) - 0 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
... o kitajcih in poznavalcih
#1
Kitajske puške so poznane po tem, da je pločevina, uporabljena za zaklepišče za 50% debelejša od originala... Ruski originali imajo pločevino debelo 1 mm, kitajski kloni pa 1,5 mm...
Odgovori
#2
Torej, na kratko SDM AKS-47 je dober nakup :).
Hvala za odgovor.

LP
Odgovori
#3
Boljše 'kakšen evro' več in kupiš preverjeno stvar, se pravi M70. Seveda pa vse naj naj (vsem) pri nakupu in 'uporabi' SinoDefkineza s kromirano cevjo.
20.12.2015 Danes povem, da sem ponosen Slovenec - ups, lol, mislim državljan Republike Slovenije. Prevladal je razum in zmaga nad pederizmom! (Na'žalost - majhna udeležba normalnih, + da imamo 36,6% okuženih).
Odgovori
#4
> DejanKosta said:
> Boljše 'kakšen evro' več in kupiš preverjeno stvar, se pravi M70. Seveda pa vse naj naj (vsem) pri nakupu in 'uporabi' SinoDefkineza s kromirano cevjo.

No ja... pač še eno mnenje več... Kranjec naš vsem osle kaže: **"Zastava oružje, najbolje oružje na svetu, boljog nema - U SVOM RAZREDU"** :P
Odgovori
#5
Imel priložnost v roke vzet omenjeno orožje v trgovini, tako da lahko rečem samo o prvem vtisu. Orožje narejeno solidno, res debelejši "pleh" v primerjavi z rusko,proženje na prazno trdo-novo,nabojniki za moje pojme malo preveč "lufta" pa ne samo levo desno ampak tudi naprej in nazaj. Nisem je razstavil, pogledal , kar me najbolj moti je , da sem pri dveh modelih opazil zamaknjeno sprednjo muho? Ne krivo,ampak že tako privijačeno. Najboljša na prvi vtis je z nastavljivim kopitom, kopito je trdno in leži v vsaki pozicijo dobro, edino kar sprednji "znanstvenofantastični" nastavki zelo motijo-režejo oprijem, potrebno kupiti ročaj. Pri ostalih so kopita "prekratka", to bi bilo v grobem.
lp
Odgovori
#6
... predvsem pa govorimo o klasični kalašnikovki za 510 € ;) Verjamem da so Saige legion dosti bolj dodelane, vendar je pri Legionih tudi cena drugačna...

Da je sprednji merek zamaknjen, je lahko razlog nastreljevanje puške, vprašanje pa je, koliko opisana zračnost nabojnika resnično vpliva na zanesljivost delovanja celotnega orožja. Kar se tiče navzdol preklopnih kopit, mi osebno ne odgovarjajo, ker je "kopito" debelejše od same puške, pa pri bolgarski kalašnikovki, ki sem jo imel zadolženo kot naborniški vojak, se v zaklepišče zaklene le ena izmed palic kopita, tako da kopito "laja" levo in desno... (pri "Yugotih" M70AB2 pa se v zaklepišče zaklenta obe palici kopita)...

Nikjer pa nisem zasledil, ali so te puške predelane iz vojaških (full auto) pušk, ali so že tovarniško narejene kot civilne, polavtomatske puške...
Odgovori
#7
tudi jaz sem bil tam. nisem sicer tak poznavalec ampak vseeno, nekako se raje trudim in brskam naprej za ab2....puške pa ne zgledaj slabo, če smem pripomniti
Odgovori
#8
Bravo mojster!
V svoji strelski karieri sem streljal s kar nekaj AK kloni pa moram povedati, da je bila bolgarska plastika, s katero sem služil vojaški rok daleč najboljša, kar se tiče natančnosti, M70, ki sem jo dolžil v Afganistanu pa daleč najslabša. Lahko dodam še to, da je bila Bolgarka zjahana do amena, M70 pa na pogled nova nerabljena.
Odgovori
#9
Lp g. Mojster Mitja

A vam kinez krati spanec (2.58), lol (malo šale - sej veste). Za ceno pravega M70 AB2 - 1 se ni za bati ("na realna tla", pravite). Za IT predelavo je pa 850 - 890e preveč. Zanesljivost (delovanje) tega orožja je vsem znana. Ni da se strelci bojijo kineza SDM ('ali pač', o Norinco sranju da ne govorimo oz. kot pravite - nebi niti debatirali), nikjer na spletu se nič ne najde. Lahko pa ga 'novi' lastniki predstavijo, pravi test - voda, pesek, 'blato' tudi lahko, če jim ga ni žal seveda.

Potem je tudi cena za M76 (975e) previsoka...Prodajte mi ga za 500e (kos) in kupim dva TAKOJ, enega že imam.

Enkrat v b.prihod.bom pa vzel Puškomitraljez ZASTAVA M72 B1 7,62x39 avtomat obvezno (640,50 EUR - dobra cena, ok, malo popusta za reveže, lol). Zrihtamo prostor in začnemo zbirat avtomate...
20.12.2015 Danes povem, da sem ponosen Slovenec - ups, lol, mislim državljan Republike Slovenije. Prevladal je razum in zmaga nad pederizmom! (Na'žalost - majhna udeležba normalnih, + da imamo 36,6% okuženih).
Odgovori
#10
Mislim, da naši strelci v prvi vrsti ne iščejo puške, ki bo delala v vetru, mrazu, pesku, blatu. Večina jih ne upa it strelta, ko pade temperatura pod 10°C. Ko je v Vipavi burja je tekma odpovedana. V dežju tudi bore malo ljudi luknja. :) S časom se bo pokazalo katera puška zahteva največ vzdrževanja in da najslabše rezultate (ali obratno) za puško, ki mora biti predvsem dobra v stanju v omari.
Odgovori
#11
Superiornost Zastavinih pušk M70 je tako ali tako le mit... Najproblematičnejši del pušk M70 (in ostalega jugoslovanskega orožja nasploh) so cevi. Res pa je, da imajo "Yugoti" M70 malenkost daljši kopišček (kar daje puškam privlačnejši izgled), ter plinsko komoro z zaporo plinov, prvenstveno namenjeno za izstreljevanje tromblonskih min. Preklopni tromblonski merek čudovito zapolnjuje praznino nad plinsko komoro, a v praktičnih razmerah ni nobene prednosti Yugotov pred Rusi, Kitajci, Romuni, Bolgari, Madžari, Vzhdonimi nemci...
Odgovori
#12
"Škoda" >gasilc< ker se z 'jugotom' nista ujela.

romunov - drži/res je.

Uroš - ti si en veliki mit, lol.
20.12.2015 Danes povem, da sem ponosen Slovenec - ups, lol, mislim državljan Republike Slovenije. Prevladal je razum in zmaga nad pederizmom! (Na'žalost - majhna udeležba normalnih, + da imamo 36,6% okuženih).
Odgovori
#13
No Dejan, pa povej kaj je tako superiornega na Yugotu M70??? Najpomembnejša je cev, ki pa je "v kurcu", jo moraš "drkat" vsak dan da ne zarjavi...
Odgovori
#14
Ne ga lomit no cev je taka kot je in "povsem enaka" kot lothar walther tekmovalna, ki ni iz inoxa. Če streljaš korozivno pač drgneš, če ne pa tud prav tako ali tako pa ni bilo mišljeno, da gre za nek zbirateljski kos, ki bo v vojni dalj časa kaj šele pri civilnih strelcih v omarah. Verjetno so pač enostavno na mizo vrgli kalkulacije in +/- ter se odločili, da se kromiranje enostavno ne splača.

Kar se pa superiornosti tiče lahk sam primerjam z Bolgarskimi kjer je Zastava po recimo 10-15 strelnem rafalu (maks kar nam je država dopustila 2x na tak način - zdej bi verjetn moral iz lastnega žepa plačat za tok "bogato" darilo) bila bistveno bistveno manj vroča kot tista bakelitna bolgarska (vsaj mislim da so bla) zadeva. Natančni sta bili pa obe en glih s tem, da je glavnina natančnosti izvirala iz stanja v katerem so jo generacije rekrutov pustile za sabo (razštelano je blo vse en glih). Pucale so se tud isto (čistoča je bila vedno 100% dosežena tisti trenutek ko se je ukazalo, da je konec pucanja, do takrat so ble pa vse v 100% usrane) tko, da govoriti pri AK o superiornosti je mal smešn, k je zadeva simpl k pasulj (brez rebrc in variant na temo okusa po dimu) in kaj dosti pesniške svobode sigurno ne dopušča.
Odgovori
#15
Da bi se "bolgarka" bolj grela od Yugota???
Kaj vpliva na ogrevanje??? Pritisk, trenje, temparatura smodniških plinov, toplotna prevodnost materiala, ter izolacijske lastnosti kopiščkov. Kaliber je isti, strelivo standardno, material jeklo, kopiščki oboji z minimalnim zračenjem... Tako da nekih bistvenih razlik o pregrevanju in hitrosti ohlajanja med bolgarko in Yugo M70 ne more biti...
Nezaščitena cev pa je imela tudi tipičen Yugo razlog - drkati vojsko da jim prođe vreme...
Odgovori
#16
O ohlajanju ne vem o večjem segrevanju pa. Debeline cevi pa nisem šel merit, niti fija ali je v tisočinko enak itd...

Po izkušnjah na teh dveh kalaših, bi v spopad vzel enega medtem ko drugega, če bi imel možnost izbire ne bi. In glede, da je to osnovni namen je v mojih očeh in po mojih izkušnjah en vreden 1 in drug 0. Če tedva primerjam s Saigo in hitrim streljanjem, ker rafalno pravijo ni dovoljeno je tudi Saiga bolj na topli strani. Bi se pa glede nato, da je kar nekaj teh pušk v civilni rabi s IR termometrom komot testiralo, če bi bil nek hud interes.
Odgovori
#17
Kolikšna pa je cena M70AB2 v vaši trgovini?
Odgovori
#18
MNZ ni "mojstru" dovolila uvoza polavtomatskih M70AB2 iz Srbije... Tako da M70AB2 pri mojstru žal niso dobavljive. Dobiš pa jih v Italiji, s preklopnim kopitom v fiksno izstegnjenem stanju, ter s civilnim sprožilnim mehanizmom.
Odgovori
#19
Hvala za info. :)
Odgovori
#20
Bravo Mato, Uroš ti pa, kako bi se temu reklo - sedi. Res se ti da, nič narobe ampak znaš bit res 'dosadan'. Cev to, cev uno...res da nism tak extrem'n expert aka slovar za AK klone kot ti, 'ni pa' letnika Yugo M70 da beri - ne bi streljal z njim. Od čisto novih 'zapakiranih' do takih, da bruhaš ko ga vidiš a šele grozljivka da z njim strelaš...pa sem tudi to, ni glih prijetno, pričakuješ da ti ga bo "razneslo" a pazi, on radi in zadane, po letih prave vojne v seveda vseh jebenih razmerah.

Uroš - Nismo hteli al smo morali, lol ( Jagoda u supermarketu ) - poglej film in povej kdo to izgovori. Za nagrado te mogoče kdaj, mogoče peljem, več nas gre seveda, upam da nisi peškirčina, se pravi peder, da vidiš in probaš določene stvari, ne pa da objet 24 ur z svojim Suhlom smaraš narod po forumu, lol. Brez zamere, sej veš.

Spet bi lahko rekli da smo malo iz 'teme' ampak vse za "dobro reklamo SDM kineza. G.Mitja, če ne gremo/grem v toplice, lol, in pišemo naprej (ma da se mi ne da), dodatni popust, lol.
20.12.2015 Danes povem, da sem ponosen Slovenec - ups, lol, mislim državljan Republike Slovenije. Prevladal je razum in zmaga nad pederizmom! (Na'žalost - majhna udeležba normalnih, + da imamo 36,6% okuženih).
Odgovori




Uporabnikov, ki berejo to temo: 1 Gost(ov)