Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(20-03-2017, 21:43)Krgolob Napisal: Pridružen, častni, levi, desni, tihi..., je čisto vseeno kakšen, dokler je član. Tako da ne vem kaj si hotel povedati, niti me ne zanima ;)

Ko pa nekdo preneha biti član, bodisi, da se z lovom/športom ne bo več ukvarjal ali pa ga je klub vrgel ven, potem pa tudi ta posameznik nima več upravičenega razloga za OL. In se to javi na UE. Simpl ko pimpl, sistem deluje, tako da tu ni več kaj popraviti oziroma trolati po forumu.

Raje razmišljajmo o tem, kaj bi pomenilo za UE, če bi bilo potrebno preklicati vse obstoječe OL, narediti ponoven "zakonski pregled" in izdati nove OL za pet let. In potem na pet let spet vse jovo na novo. Baje sedaj letno izdajo cca 1000 novih OL, potem jih bodo morali pa dodatnih 40.000/5let= 8.000 povprečno na leto. To pomeni 8x več dela in v teoriji vsaj 8x več zaposlenih kot sedaj. 

Ne vem, če si kdo od birokratov predstavlja kaj to pomeni v praksi. Koliko denarja za prazen nič. Saj še uspešnosti ne bodo mogli meriti, ker je že sedaj praktično nula incidentov. 

Koprivnikar & MJU že vesta za ta fajonizem?

Če nimaš upravičenega razloga za OL naprimer da nisi več lovec, strelec ali da si izstopu ali da so te vrgli ti za vse obstoječe kose orožja na UE izdajo Dovoljenje za posest...simpl ko pimpl samo sistem ne deluje...
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od jabolko - 20-03-2017, 22:15



Uporabnikov, ki berejo to temo: 17 Gost(ov)