Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
@Raccoon
(Kat A)
čl. 6. od. 7.
Authorisations granted under this Article shall be reviewed periodically at intervals not exceeding five years.
 
(Kat B)
čl. 7. od. 4. pod. 2.
Authorisations for possession of firearms shall be reviewed periodically, at intervals not exceeding five years. An authorisation may be renewed or prolonged if the conditions on the basis of which it was granted are still fulfilled.



Kar se tiče navodil za implementacijo evropskega pravnega reda v nacionalno zakonodajo spisanih s strani SVRSZ pa je ta dvigala precej strokovnih pomislekov že v času, ko je bila spisana. Ne nazadnje je potrebno besedilo gledati tudi skozi časovno perspektivo trenutka, ko je nastala (šlo je za čas velikega navdušenja nad pridružitvijo EU). Načelno so neposredno izvršljive le izvršne uredbe evropske komisije, direktive pa načeloma niso, čeravno imamo na tem področju nekaj sodne prakse, ki govori da so tudi te v zelo specifičnih situacijah, tudi lahko. V vsakem primeru je neposredna izvršljivost vseh pravnih aktov EU obremenjena z vrsto težavami, zato se večinoma izvršuje posredno, torej na podlagi politične volje v posameznih državah.
 
Kot sem že zapisal, veliko je dejavnikov, ki na koncu odločijo kakšno zakonodajo dobimo, se pa da s primernim pristopom doseči marsidakj, kar v Sloveniji dokazuje vrsta zakonodajnih rešitev, ki so bile tako ali drugače interesno motivirane.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Iurium humanorum - 20-03-2017, 15:32



Uporabnikov, ki berejo to temo: 31 Gost(ov)