Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(10-03-2017, 11:44)Bacekjon Napisal: Mimogrede, čudi me, da razen nekaj posameznikov, ki godrnjamo tule na forumu, ne zasledim nobene akcije strelskih društev itd. Kot da se to nikogar ne tiče. Ko vidim, da je peticijo na FirearmsUnited podpisalo le 340.000 ljudi iz vse Evrope, se začudim nad nezainteresiranostjo. Toliko bi jih namreč moralo podpisati samo iz Slovenije, če bi podpisali vsi lastniki orožja, njihovi družinski člani, plus še kak sorodnik in prijatelj.

Zato bi rekel, da ali:
-        Številni lastniki sploh ne vedo, da se pripravlja restriktivna zakonodaja
-        Jih ne briga, zato ker se kao »to njih itak ne tiče« (lovci, lastniki MK orožja, itd.)
-        Ne vem…, morda je še kak tretji razlog, ki sem ga spregledal?

Odličen, komentar, ni kaj  Clap  

Pomoje se ravno mi, mali in nepomembni športni strelci največ trudimo z agitiranjem evroposlancev in nepoučene javnosti, od strelskih organizacij in proizvajalcev orožja, ki imajo še večji razlog in tudi pogajalsko moč, pa začuda ni nobenega odziva, ravno tako z njihove strani ni nekega obveščanja lastnikov orožja, kaj se pripravlja. Zato sem že zadnjič verjetno upravičeno potegnil vzporednice z obveznim članstvom v stilu Obrtne zbornice, ki razen pobiranja članarin za svoje člane ni naredila kaj dosti.
Sicer se nekatere organizacije trudijo, ampak verjamem pa, da žal obstaja tudi nemalo takih, ki so interese svojega članstva prodale bruseljskim oligarhom v zameno za razširitev svojih privilegijev. Upam, da ta preračunljivost najprej udari ravno slednje Rolleyes

Večina lastnikov orožja, ki jih poznam, bodisi ne ve nič, ali pa nekaj bežno, s pripombo, češ da ne bo hudega ali pa so se že celo sprijaznili, da bodo morali spet nekaj žrtvovati..čeprav brez pravega razloga, "ker so pač cesar tako rekli".

Po hitrem pregledu amandmajev so za nas bistveni naslednji amandmaji:
  • 109 in 122 (popolna zavrnitev direktive)
  • 121 (ukinitev upravičenega razloga, ki bo pristrigel peruti takim in drugačnim dobičkarjem v vrstah strelskih organizacij)
  • 133 (zavrnitev predloga prekategorizacije B7 v kategorijo A6-A8)
  • 138 in 139 (velikost nabojnika ne sme biti faktor za prekategorizacijo v A)

Problematični pa so amandmaji, ki še vedno omenjajo možnost prekategorizacije orožij kategorije B7 v A6 in izjeme za aktivne tekmovalce, kar je hudo diskriminatorno do tistih, ki tekmujejo občasno ali sploh ne ter streljajo zgolj za svoj hobi. Če to prestavimo v bolj poznan avtomobilski svet, je to enako, kot da bi prepovedali posest avtomobilov nad 150 KM vsem, ki letno ne odpeljejo kakšne etape rallyja ali druge podobne tekme. Potrebno je, da nepoučeni javnosti, ki se na orožje ne razume, povemo, da bo prej ko slej na plano prišlo tudi kaj takega, če pustimo, da nas neizvoljeni oligarhi takole vozijo.

Take izjeme so namreč podvržene zlorabam s strani nacionalnih parlamentov in strelskih organizacij, ker jim na nek način daje proste roke in s tem "drži štango" bruseljskim nebulozam.


Kolikor vem, je 14.3. glasovanje o direktivi. Če ima kdo karkoli za povedati poslancem, je skrajni čas, da to stori zdaj. Velja tudi za tiste, ki do zdaj niste bili aktivni.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Matjaž_ - 10-03-2017, 13:12



Uporabnikov, ki berejo to temo: 20 Gost(ov)