Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Po daljšem času odsotnosti s portala, sem se odločil, da je nemara le napočil čas, ko bi ponovno kazalo napisati nekaj vrstic.

V sredini lanskega leta sem na teh straneh objavil ne le svoje mnenje v kateri smeri bi morali zasnovati naše delovanje, temveč sem pripravil in objavil tudi koncept ter predloge pravnih aktov, ki bi realno omogočali, da se zainteresirana javnost vsaj poizkuša na dostojen način vključiti v urejanje tega področja.

Za mojo večmesečno neaktivnost na tem portalu je več; po objavi zgoraj omenjenih gradiv je bilo zaznati med nekaterimi posamezniki pravo ogorčenje, saj so očitno imeli občutek, da jih predstavljena ideja na nek način ogroža v njihovem svetu, nadalje so premnogi kazali popolno brezbrižnost, ta pa je najverjetneje izhaja tudi iz pogostega prepričanja, da se »ta juha ne bo pojedla tako vrča, kot se bo skuhala«. Sam že dlje časa opozarjam, da je zadeva celo nekoliko bolj problematična od tega, saj se omenjena juha skozi čas »vedno znova pogreva«, torej se vedno znova dodajajo zakonske omejitve, pretežno brez strokovne utemeljitve in docela neživljenjske. Močno upam, da bo to kaj kmalu spoznala tudi zainteresirana javnost ter se na to tudi ustrezno odzvala. Za to bo marsikdo moral nemara preseči nekatere osebne zamere ter lasten ego, v kolikor do tega ne bo prišlo pa se nam ne obeta ravno svetla prihodnost na tem področju.

Ker ne le, da ni bilo zaznati volje po sodelovanju, temveč so nekateri nakazovali, da bodo tovrstne napore celo zavirali in ker se osebno v tem primeru nisem izpostavljal zaradi lastnega dokazovanja, ali kakih drugih osebnih ciljev, sem raje prenehal z objavami na portalu.

Za zaključek.
Možnost, da bo v EP sprejeto skropucalo imenovano nova evropska orožna zakonodaja, je izjemno visoka, posledično pa to pomeni, da se bo v letošnjem letu odprlo tudi vprašanje naše domače orožne zakonodaje in skrajni čas je, da se vsaj na to ustrezno pripravimo.

Zgolj v razmislek vsakemu posamezniku iz domnevno zainteresirane javnosti.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Iurium humanorum - 01-02-2017, 11:10



Uporabnikov, ki berejo to temo: 5 Gost(ov)