Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(31-01-2017, 01:22)mr.T Napisal: Eu od širitve naprej zelo po hitrem postopku sprejema uredbe , vse gre skozi v prvem branju tako da bo zelo težko kaj dosti obrnit zadeve.

Potem se pa ti isti klovni sprašujejo kako, da jih folk ne podpira in da je za vse ziher kriov Vlad pa Trump pa kak marginalni populist.

https://euobserver.com/institutional/136630

http://www.breitbart.com/london/2017/01/...time-high/

V debatah ali pa pri novinarskih prispevkih je treba poudarjati ta aspekt direktive: da EU postaja nedemokratična tvorba, ker:

- sprejema neučinkovite restriktivne zakone (Npr. o ukrivljenosti kumar, prepovedi legalnega orožja, ki sploh ne prizadane teroristov, ipd.)
- da pri tem EU povsem ignorira mnenje svojih državljanov in dela v nasprotju z voljo ljudi
- da odločanje poteka za zaprtimi vrati, brez javne debate deležnikov

Če izpostavimo to širšo problematiko sprejemanja orožne direktive, ljudje kar naenkrat popolnoma razumejo, zakaj je to problem. Da bo danes EU prepovedala puške, jutri pa morda avtomobile nad 1600 ccm. Pojutrišnjem pa še stanovanja nad 50 kvadratov. Ne da bi koga vprašala.

To je stična točka, ki jo ljudje razumejo. Če pa govorimo samo o tem, kako nam hočejo vzeti naše igrače, to nikogar ne zanima.

Cmeravo in neučinkovito je, da se branimo (kako je strelstvo varno, ultra-regulirano, preverjeno, nikogar ne ogroža, kako smo ubogi, ker ne bomo več mogli trenirati in tekmovati, bla, bla). Treba je iti v frontalni in brezkompromisni protinapad nad nedemokratične metode EU. Poimenovati stvari in ljudi z pravimi imeni, kot je napisal Mato, brez leporečja.

Pa ne samo zato, ker hočejo prepovedat nekaj, kar zadeva nas strelce, ampak zaradi principa samega. Danes nam bodo vzeli puške, jutri nam bodo vzeli še kaj drugega. Če jim danes pustiš prst, ti bodo jutri pojedli celo roko.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Bacekjon - 31-01-2017, 09:08



Uporabnikov, ki berejo to temo: 23 Gost(ov)