Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(06-12-2016, 19:50)Kristian Napisal: Dejte no dejte... "ni še prišel v parlament". WTF?!?
A se komu sanja kako izgleda ko pride v parlament? Stranke se dogovorijo, potem pa ta teleta dvigujejo roko na narek šefa stranke. In vi mislite da se bodo v parlamentu argumentirano pogovorili in spoznali, da civilno orožje ne ogroža moderne družbe. Japajade.

Edino kar v EU še nekaj velja, je to da zakoni (razen redkih izjem) niso retroaktivni. Zato je edina praktična poteza kupit vse željene polavtomate in magacine ki jih hočeš, ker bo to v roku 6-12 mesecev postalo bistveno bolj nedosegljivo.  Da naute potem rekli da vam nisem povedal...

Bo kar držalo. Evroposlanci so res tisti, ki potrjujejo ali zavračajo zakone, ampak odgovori tipa copy-paste, ki ne povedo nič konkretnega, ali pa tišina, ki vsaj po moje pomeni vsaj tiho strinjanje s predlagano direktivo, kaže, da se z argumenti, ki jih pošiljamo, ukvarja le redkokdo (so sicer redke izjeme). Kvečjemu se mi zdi, da naše argumente potem analizirajo za pripravo kontrapropagande ali jih v izjavah za javnost obrnejo tako, da zvenijo popolnoma drugače. Žal je prišlo celo do tega, da po vsakem preboju (če se temu lahko tako reče) nasprotna stran pripravi še bolj radikalen predlog od prvotnega.

Že dlje časa je jasno, da bomo potrebovali zelo široko podporo, če želimo uspeti. Ampak ob prestrašenem povprečnem Evropejcu (ki je po možnosti prepariran še z moderno hipi/zeleno/eko/bio/live-and-let-live propagando), evropskih proizvajalcih orožja, ki so se že zaradi obstoječe orožne zakonodaje raje pretežno usmerili na ameriški civilni trg, različnih strelskih organizacijah, ki najraje okopavajo svoj vrtiček in skrbijo za peščico "pravih", in celo nekaterih posameznikov, ki imajo "inovativne" ideje o samoomejevanju, je to precej težka naloga.

Morda bi namesto prepričevanja poslancev morali sprožiti še kakšno umazano protikampanjo tako, kot jo je EK samovoljno in brez opravičila sprožila proti nam. Prepričevanje, da nismo potencialni teroristi in da ni možno orožja kar tako spraviti na črni trg, ne pomaga. Lahko bi pa našli prav zanimive asociacije na tele igrice EK...ampak o njih pa raje ne bi razpredal.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Matjaž_ - 07-12-2016, 08:52



Uporabnikov, ki berejo to temo: 5 Gost(ov)