Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Nek govorec je včeraj lepo povedal; govorimo sami sebi, tistih, ki bi morali pa to slišati, pa ni v dvorani. In celotna "debata" je bila zelo varljiva; všečna za vse nas, ki smo poslušali enake argumente, kot jih zagovarjamo tudi sami. In smo zaradi tega zadovoljni, potolaženi, ker lahko skupaj blejamo. Pravega učinka pa nima.

Na koncu je povzel Stepien: komisija je imela mandat da uredi (sprovede) zakonodajo glede deaktiviranega, deko/akustičnega orožja in poenoti standarde med državami za lažjo sledljivost. Pa so potem urinili B7, potem nabojnike, skratka vse, da prepovejo semiauto. Tako da vse kar je izven prvih treh točk (osnovni mandat), je poraz za strelstvo. Glede izjem za športne strelce; najprej zaostriš pogoje (iz B v A), potem pa dovoliš 95% uporabnikom, da so izjeme te omejitve?! Ker 95% uporabnikov semiauto so športni strelci (v Sloveniji najbrž 99%). Zakaj bi potem sploh delal omejitve? Edina razlaga je, da ne bo več toliko športnih strelcev (omejitev kalibra, priznani samo določeni športni strelci...).

Tisti EU bumbar Alexis je sam priznal, da je bolj nevarno semiauto kot auto orožje (ki je itak že prepovedano) in s tem posredno priznal, da hoče ukiniti ali pa vsaj močno omejiti semiauto. Glede zbiralcev; auto je že zdaj prepovedan za vse ostale skupine (lov, šport), da ne bo diskriminacije, bo prepovedan še za zbiratelje. Pač poenotenje v stilu ravnih kumar in banan. To je njegovo stališče.

Tudi Petroni je lepo povedal; to ni tehnična debata (o kapaciti, semi/auto, športnih strelcih...) ampak politična. In to ni debata, ampak je samo birokratski protokol, ki ga morajo po pravilniku pred sprejemom direktive opraviti. Pač, še ena točka na EU urniku: predlog komisije, kljukica, predstavitev odborom, kljukica, "debata" z javnostjo, kljukica, potrditev parlamenta, kljukica, direktiva sprejeta, kljukica. Game, set & match. 

Mene je po tem sestanku bolj strah za moje železje (in navidezno EU demokracijo) kot pred tem sestankom. Ker je sporočilo komisije jasno: semiauto je nevarno orožje in ga bodo omejili. Zdaj je samo še vprašanje v kakšen celofan to sranje zaviti, da bomo ovce zadovoljne.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Krgolob - 17-11-2016, 11:31



Uporabnikov, ki berejo to temo: 32 Gost(ov)