Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
V kolikor si je kdo vzel čas in prebral moje prispevke bi lahko kaj hitro razločil, da ti naslavljajo več kategorij ravnanja z orožjem, ki ga lahko uvrstimo med družbeno problematične. Nekatere med njimi lahko rešujemo s pomočjo orožne zakonodaj, na nekatere ima ta le omejen vpliv, na del pa orožna zakonodaja  nemara sploh nima vpliva (del drugih področij delovanja).

Načeloma je terorizem eden od oblik uporabe, ki se ne poslužuje legalno pridobljenega orožja. V kolikor bi bila orožna zakonodaja spisana prekomerno liberalno, bi bilo tega nedvomno več (le zakaj bi nekdo zadevo tihotapil, če bi jo lahko legalno kupil v lokalni trgovini). Iz tega izhaja, da je v rokah teroristov nelegalno orožje posledica očitno dovolj restriktivno postavljene orožne zakonodaje, kar pomeni, da ima ta posredno le določen vpliv.

Sam se v celoti strinjam, da je žrtvi družbeno problematičnega ravnanja (recimo terorističnega dejanja) docela vseeno, ali je bila ubita s strelnim orožjem, eksplozivno napravo, ali običajnim kuhinjskim nožem, prav tako pa tudi, da je vseeno, ali je storilec terorist,, ali le lokalni kriminalec. Nemara bi bilo ta dejavnika potrebno nekoliko bolj podariti, prav tako pa tudi tega, da se proti nekaterim tipom storilcev zgolj s prepovedovanjem ne da boriti, saj bodo za izvršitev svoje namere pač uporabili kako drugo sredstvo.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Iurium humanorum - 03-05-2016, 08:22



Uporabnikov, ki berejo to temo: 28 Gost(ov)