Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Če se vrnemo k temi...na tej povezavi je krajši povzetek, kaj se trenutno dogaja s predlogom, kar smo že obdelali. Še ena povezava pa potrjuje tisto, kar smo nekako vedeli že dlje časa - in sicer, da je Francija glavni pobudnik sporne direktive. Torej tista država, ki je s svojim nekritičnim uvažanjem migrantov in prodajo orožja številnim afriškim in bližnjevzhodnim režimom prispevala mnogo temeljev za dogodke, ki smo jim priča v zadnjih letih, se zdaj poskuša oprati krivde z neutemeljeno antipropagando proti legalnim lastnikom orožja. Še celo toliko so strahopetni, da svoje mnenje potuhnjeno vsiljujejo preko Bruslja. Da bi pa pospravili tisto, kar so nasvinjali, pa ne.

S propagando proti tej dvoličnosti je potrebno nadaljevati in širši javnosti pojasniti, da je boj za pravice lastnikov orožja dolgoročno gledano tudi boj za širše pravice vsakogar. Ker če bo šel predlog direktive skozi na podlagi zavajanja, potvarjanja dejstev in dvoličnosti, potem praktično ni ovir, da se bo jutri na udaru znašlo kaj, kar je danes veliki večini samoumevno.
Saj poznamo tisto - človek je naše največje bogastvo, zato ga je treba nadzirati. Smo že nekje slišali, pa se na dolgi rok ni obneslo, zato ne vem, kako lahko premnogi še vedno naivno verjamejo, da bo pa tokrat drugače.

Pa še pogled anonimnega komentatorja, ki osvetljuje kar nekaj neprijetnih dejstev...
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Matjaž_ - 18-04-2016, 09:39



Uporabnikov, ki berejo to temo: 5 Gost(ov)