Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
Posest katerih bojnih sredstev NI primerno omejevati?
Omejevanje posesti ni smiselno pri sredstvih:
- ne gre za sredstva, ki so po posebej nevarna
(primer; razpršilci-držljivci, ipd.)
- ki so v naši okolici pogosti in vsakdanji
(primer; kamenje, palice, cevi, vrvi, vijačniki, ipd.),
- ki imajo poleg načina uporabe v smislu sredstva za boj, še druge načine uporabe
(primer; noži, sekire, ipd.)
- ki jih je izredno enostavno in z običajnim znanjem ter pripravami mogoče izdelati, ali prilagoditi obstoječa sredstva za druge namene
(primer; sprehajalna palica prirejena za obrambo/napad, teleskopska palica, nogavica s kovanci, »trda pisala«, pihalniki, ipd.).

Zgoraj našteto ne pomeni, da se zaradi preteklosti določeni skupini posameznikov nošenje, prenašanje, ali celo posesti, ne prepove (pravnomočna obsojenost za dejanja z elementi nasilja).

Prav tako je lahko smiselno med nepreverjenimi posamezniki (preverjeni so nedvomno tisti, ki imajo eno od oblik orožne listine) omejiti nošenje takih sredstev v kolikor gre za posebne okoliščine.

V primeru nošenja načeloma veljajo pravila o ne vznemirjanju okolice (vejnik za pasom v gozdu je logičen, ob obisku nakupovalnega centra, ali obravnave na sodišču, ne ravno).

V kolikor se s takim sredstvom grozi, ali celo stori kaznivo dejanje, oziroma prekršek, je primerno takega storilca kaznovati, kot bi le ta pri svojem dejanju uporabil orožje (skladno s sedanjo pravno ureditvijo).



P.S. Za marsikatero dejavnost je zdravniški pregled posameznika predpisan, čeravno je število ljudi, ki jih taka oseba lahko prizadene relativno majhno. Če bi bil nekoliko "žleht", bi se lahko vprašal, kakšen pregled in kako pogosto, bi ga morali opravljati na primer poslanci, ki krojijo usodo milijonov (evropski več, kot pol milijarde)?
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Iurium humanorum - 13-04-2016, 13:12



Uporabnikov, ki berejo to temo: 12 Gost(ov)