Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(26-02-2016, 22:38)p0gi Napisal: Zavrnitev Direktive v celoti je bila že od vsega začetka malo verjetna. V kolikor bi se to zgodilo bi čez nekaj let, ko bo spet kdo s Kalašnikom hodil po Parizu,  spet bila predlagana v isti obliki. 

Nekateri predlogi, ki jih je spisal Uroš P. so dobri, kajti predlagajo alternative popolni prepovedi, tako bo Bruseljski volk sit in koza cela. Namesto prepovedi B7 naj se orožje prilagodi tako, da je vzpostavitev rafalnega ognja bistveno težja oz. praktično nemogoča. Ne strinjam pa se z biometričnimi registri, omejenemu številu nabojev in da nabojnik postane ključni del orožja. Ključni deli orožja so jasno definirani, torej tisti deli ki so ključni za vzpostavitev ognja, kamor pa nabojnik, kopito, merki itd. ne smejo spadati.  To bi prineslo samo birokratsko zmedo in finančno breme za državo in lastnike orožja. Ne strinjam se niti s predlogom, da naj bo orožje zbirateljev na razpolago tudi vojski. Torej govorimo o nekakšnem solastništvu ali delnem lastništvu oz. nekakšni nacionalizaciji zasebne lastnine.

EK se zaenkrat še ni vtaknila v število nabojev, kapaciteto magazina, razširitev ključnih delov orožja na neključne itd... S takimi predlogi pa jih samo rajcamo, kaj bi v prihodnje lahko predlagali... Ne diraj lava dok spava.

Že, že...ampak zakaj bi se strelci v prvi vrsti morali sploh čutiti dolžni pristajati na neke za nas dolgoročno škodljive kompromise? Zakaj bi se zaradi dejanj nekaj bolnih posameznikov morali vsi - tudi tisti brez slabih namenov - počutiti krivi? To je nekako tako, kot da bi sami pristali, da od zdaj naprej vozimo le električne gokarte, ker je nek objestnež nekje povzročil verižno trčenje. To je prefinjena psihološka taktika zbujanja kolektivne krivde. Nekako sem upal, da je socializma že konec, pa sem se očitno zmotil Blush

Tu nekateri že razmišljajo o nekakšnem samoomejevanju, in to le na podlagi upanja, da bo tudi nasprotna stran omilila svoja stališča - kar pa se seveda ne bo zgodilo, kot se še nikoli do zdaj ni pri nobeni stvari. Razen morda za kratek čas, kar pa je spet bolj jalova tolažba. Z novim osnutkom predloga je nakazano, da evrobirokratom do nekih kompromisov ni...torej?
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Matjaž_ - 27-02-2016, 01:00



Uporabnikov, ki berejo to temo: 16 Gost(ov)