Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(04-12-2015, 01:05)gregoraugustin Napisal: Hja, debate gor in dol. Dajmo športni strelci, pripravit predloge, kaj pa bi bili ukrepi, in bi dejansko vplivali na varnost in katerih  posledic športni strelci, lovci in zbiratelji ne bi čutili. Dajmo napisati predloge s katerim "upravičene" lastnike orožja ločimo od neupravičenih. Javnost nas že tako ima za posebne pa dajmo iti korak nasproti družbi in jim pokažimo, da smo za naš šport, lov in zbirateljstvo pripravljeni narediti nekaj več kot na primer:
1. Obvezen psihološki pregled kot pogoj za pridobitev posestnega lista
2. Na 5 let lahko uvedejo pogovor pri psihologu (mnenje), 99% ne bo prizadel pa tudi strošek na pet let (cca 50 EUR) bo zanemarljiv
3. kontrolo upravičenosti do orožnega lista (samo stalno aktivni strelci, lovci) bi lahko imeli orožni list, ostali posestni - to bi motiviralo športne strelce, da svojo panogo vsaj občasno gojijo in se športno udejstvujejo. 

Zagotovo se najde še predlogov, ki so morda na nek način smiselni pa ne bodo prizadeli nas. Smatram, da je ok da odločno nasprotujemo predlogu vendar bi bilo še boljše pripraviti predloge in z nekim konstruktivnim dialogom poskusiti dopovedati, da smo popolnoma zaupanja vredni.

Ma saj ne vem, kaj naj ti rečem... Če ti ni jasno, zakaj gre pri celem špilu, potem te tudi 20 psiholoških testov ne reši.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Orien - 04-12-2015, 07:16



Uporabnikov, ki berejo to temo: 18 Gost(ov)