Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(03-12-2015, 07:53)Matjaž_ Napisal:
(03-12-2015, 04:12)Uroš Palhartinger Napisal: Očitno so pritiski na Junckerjevo komisijo iz celotne EU... Skorajda neverjetno pa bi bilo, da nas ne bi branila orožarska industrija, na katero je vezanih milijon delovnih mest v EU, gre tudi za visokotehnološko industrijo ki ima visoko dodano vrednost..

Marsikateri mali proizvajalec orožja je odvisen od prodaje na civilnem trgu, pač - Money talk...

Tole glede orožarske industrije se ne strinjam popolnoma. Kolikor je meni znano, imajo evropski proizvajalci tudi ameriške podružnice in tako veliko večino tega civilnega trga zanje predstavljajo ZDA. Evropski civilni trg se jim pač zdi premajhen in že zdaj preveč reguliran, da bi z njim izgubljali kaj več časa.

Seveda pa kakšen poziv podjetjem k podpori ne bi škodil.

Tu se popolnoma strinjam z Urošem.
Že od začetka me je motilo, da proizvajalci streliva in orožja niso prvi zagnali vika in krika. Ker proizvodnja orožja in streliva je za njih KRUH, za nas pa rekreacija, hobi.... Upam, da po drugi strani učinkovito lobirajo. (Več o tem bi lahko povedal bivši poslanec Thaler.)
Matjaž, tudi če izvozijo čez lužo 90 % produkta, še vedno izgubijo - čez palec 10 % dobička, kar je danes za firmo zelo velika izguba. Čeprav dvomim, da je podatek o 90 % realen, ker bo potem njihov poslovni rezultat še slabši (brez upoštevanja nihanja valut).
Po drugi strani gre za ohranjanje delovnih mest v celotni verigi, od pridobivanja, predelave surovin, polizdelka, izdelka, do izdelovalca opreme ter marketinga in prodaje in nazadnje posredno tudi polnjenje državnih blagajn.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Emilijan - 03-12-2015, 10:03



Uporabnikov, ki berejo to temo: 5 Gost(ov)