Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(02-12-2015, 13:50)Bobo Napisal: Tudi če je to res nima nobene veze kje se je učil streljat. Enako kot bi obtožil inštruktorja vožnje onega mojstra, ki je šel na AC v nasprotno smer in ubil nedolžne punce. 

Enako se brez težav zgodi vsakem klubu. Pride kandidat, vse preverke je dal skozi in je zanesljiv, država mu je odobrila nabavo orožja in kdo je zdaj nek inštruktor v klubu, da bo rekel, ti pa nisi primeren če je država že povedala da je?

Novica je spisana populistično in v enakem slogu, kot ameriški mediji opisujejo storilce strelskih pohodov v ZDA. Se pravi: miren, tih, neizstopajoč, brez posebnih problemov...dokler se nenadoma in brez nekega jasnega vzroka ni odločil za strelski pohod. Seveda se pri tem uporabi mnogo pretiravanja ter neresnic, končen cilj pa je, da si večina v glavi ustvari sliko: lastnik orožja (legalnega ali nelegalnega) = potencialni terorist.
In tudi tole novico bodo mnogi pograbili z vsemi štirimi in jo uporabili za demantiranje trditve, da lastniki legalnega orožja z varnostnega vidika niso neka grožnja okolici...mi pa se bomo znova naučili, da socializma in kolektivne krivde še ni konec in da z odhodom iz podobne situacije pred 25 leti v bistvu nismo rešili ničesar.

Res je pa tudi naslednje: Če je nekdo pridobil orožje in se potem pridružil radikalni skupini, to ni problem orožne zakonodaje (goreč terorist bo namreč orožje dobil na črno), temveč so zatajile obveščevalne službe. Če nekdo z orožjem zagreši hudo kaznivo dejanje in se potem čez pol leta pogojno znajde na prostosti, to spet ni problem orožne, temveč kazenske zakonodaje.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Matjaž_ - 02-12-2015, 15:33



Uporabnikov, ki berejo to temo: 6 Gost(ov)