Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
(27-11-2015, 13:50)Emilijan Napisal: Mogoče je strel v prazno, a vseeno dam predlog:
kaj pa če bi preko strelskih zvez naslovili nek predlog na stranke v DZ, da bi oblikovali nek zakon po hitrem postopku (saj znajo !), ki bi športne strelce, lovce..itd, oz. lastnike polavtomatskega orožja zakonsko določil kot pripadnike neke "Narodne zaščite" - ki smo jo že imeli !  (nacionalne garde.. ali kakorkoli bi to poimenovali), z razlogom, ker se pač mednarodna situacija zaostruje ipd.
Če pogledamo samo primer, ko je ob zadnji migrantski krizi zmanjkalo policistov in soldatov, tako, da ni bila država sposobna zavarovati - v evropskem merilu - niti vaške fuzbalske tekme.

Znanje streljanja in ravnanja z orožjem je približno 10% znanj, ki se pričakuje od nekakšne organizacije, ki bi alternativno branila ljudstvo. Brez ostalih veščin in znanj, bi zadeva postala ravno nasprotno od tistega pričakovanega. Najresnejši problem pa bi bil pri nas,, da je preveč ljudi preveč obremenjeno z levo - desnimi pogledi na svet, kar bi lahko vodilo (poudarjam, lahko) do medsebojnih obračunavanj. Dovolj je pogledati nekatere komentarje na tem forumu, ampak k sreči besede ne ubijajo. Le v primeru dovolj hude zunanje nevarnosti, pa bi se pa mogoče le poenotili.
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Desc - 27-11-2015, 14:26



Uporabnikov, ki berejo to temo: 15 Gost(ov)