Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
ZDravo.

Še moje mnenje, razmišljanje, ki sem ga poslal na tale link:

https://ec.europa.eu/transparency/regdoc...Id=3085376

Bolj kot spodbuda, da se opogumi še kak laik (beri amater v pisanju), kot sem sam.


Spoštovani.

 
Po pregledu zgoraj omenjenega predloga direktive Council Directive 91/477/EEC on control of the acquisition and possession of weapons sem ugotovil, da ne zasleduje samo osnovnega cilja zaščite državljanov EU pred teroristi, ampak z določenimi določili izvaja teror nad državljani, zakonitimi posestniki športnega in drugega orožja, kakršnemu smo že bili priča v nekaterih totalitarnih režimih.
 
Zakaj takšna ugotovitev:
Nekatera določila zahtevajo, da se določene kategorije orožja (v mojem primeru B4 in B7), ki sedaj spadajo v skupino orožja, ki ga lahko posedujemo, uvrstijo na seznam orožja, ki ga posamezniki ne smemo posedovati.
S tem bi se kljub vsem potrebnim dokumentom, usposabljanjem, preverjanjem in v končni fazi materialnim sredstvom, ki smo jih namenili za nakup tega športnega orožja, znašli v položaju, ko bi nam država lahko to orožje odvzela.
To je zelo nedemokratičen in nevaren način delovanja institucij, ki bi morale delovati v skladu z najvišjimi normami demokratičnosti in pravne države.
Retroaktivnost zakonov je že po osnovnih načelih prava nedopustna. Še posebej pa v tem primeru, ko bi državljani, ki se striktno držimo zakonodaje in z nobenim dejanjem v nobenem pogledu ne delujemo družbi v škodo, zaradi nepremišljenih potez posameznih birokratov postali državljani, ki kršimo zakonodajo in nas je treba inkriminirati ter razlastniniti.
Ta predlog direktive pa me je zelo prizadel tudi po človeški plati.
Sem vesten družbeno aktiven državljan in pripadnik rezervne sestave oboroženih sil, ki smo pripravljeni s svojimi življenji braniti našo državo in vrednote, ki so skupne vsem državam EU. Glede na to, da trdite, da so ti ukrepi namenjeni proti teroristom in glede na to, da so ti ukrepi uperjeni tudi proti meni, lahko zgrožen in razočaran ugotovim, da me (in tudi večino športnih strelcev) skuša EU izenačiti s teroristi, kar se mi zdi popolnoma nedopustno.
 
Zaradi vseh navedenih dejstev vas pozivam, da popravite direktivo tako, da bo reševala probleme zaradi katerih je nastala, ne pa da povzroča dodatne probleme ljudem, ki smo že tako ali drugače posredno ali neposredno prizadeti zaradi terorizma.
 
Lep pozdrav.
Zoran Kačičnik
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od ZoKa - 24-11-2015, 22:42
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50



Uporabnikov, ki berejo to temo: 26 Gost(ov)