Ocena teme:
  • 11 Glas(ov) - 4 Povprečje
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zaostritev EU zakonodaje o orožju
nisem imel kaj, niti kosila nisem mogel jest, ko sem prišel domov, tako sem bil nakurjen, ko sem poslušal val 202 ob 15:30. moral sem jim napisat tole... odstavke pa to je med copy paste malo pobralo...

Spoštovani gospod predsednik Republike Slovenije g. Pahor,
Spoštovani premier slovenske vlade gospod Cerar,
Spoštovane ministrice in ministri,
Spoštovane poslanke in poslanci,
Spoštovane poslanke in poslanci v Evropskem parlamentu,
 
Pred točno enim tednom so nas doleteli neljubi teroristični napadi v Parizu. Ta dejanja so obsojanja in zgražanja vredna.
S prav takšnim zgražanjem in ogorčenjem spremljam izjave Komisije o zaostrovanju orožne zakonodaje in omejevanju ter nadzoru vseh državljanov Evrope! Očitno je namen te Komisije nadzor nad državljani ter razoroževanje poštenih ljudi, državljanov Evropske unije, ki legalno in v skladu z zakonodajo posedujejo orožje. Kot veste je za pridobitev orožne listine kar nekaj  zakonskih omejitev med drugim nekaznovanost in zdravstvena sposobnost. Teroristi v Parizu so bili večkrat kaznovani.
Zanima me, kam to spreminjanje zakonodaje pod pretvezo varnosti vodi? Zanimivo je tudi dejstvo, da so bili predlogi v nekaj dnevih, da ne rečem urah pripravljeni.
Pred štiriindvajsetimi leti, mogoče malo več, smo se veselili izstopa iz totalitarističnega režima- Jugoslavije. Kam smo prišli sedaj?
Ta Komisija želi nadzor nad vsem in vsakim državljanom podobno kot v bivši Nemški demokratični republiki, Severni Koreji in podobnih totalitarističnih državah. Ta ista Unija je sprejela na sto tisoče migrantov brez dokumentov. O njih nimamo nobenih informacij kdo in kaj so, ampak omejevali bi pa radi državljane Evrope. Zdi se mi, da pozabljamo načela demokracije, ki jo tako strašno opevamo. Demokracija je volja ljudstva!
Evropa ima razne inštitucije, ki bi naj varovale državljane (Frontex, Europol, Euromil…), hkrati pa imajo vse članice Evropske unije lastne policije, vojske in vohunske agencije in tega nagnusnega dejanja v Parizu niso mogle preprečiti! Glede na to, da se pretihotapi na tisoče ljudi preko morja in kopenskih meja predvidevam, da lahko na območje Evropske unije prav tako dospe ogromno orožja in eksploziva iz vojnih območij (Ukrajina, Libija, Irak, Sirija…). Reakcija Komisije- omejevanje poštenih Evropejcev! Predvidevam, da teroristi, kriminalci in ostali kršitelji zakonov ne berejo Uradnih listov in se požvižgajo na zakonodajo.
Kot po navadi bodo ti predlogi zakonodaje, ki so v pripravi omejili navadne pokorne in poštene državljane!
Spoštovani poslanci, kot predstavniki ljudstva ste dali prisego, da boste spoštovali ustavni red in da boste delovali v blaginjo Slovenije ter da boste ravnali po svoji vesti. Upam, da boste sledili lastni presoji in volji ljudstva, ki Vas je izvolilo!
Spoštovani poslanci Evropskega parlamenta. Upam, da boste tudi Vi sledili volji ljudstva in da se boste pogovorili in dogovorili s sestrskimi strankami v drugih državah Unije in de ne boste sprejeli teh nečloveških zakonov. Tudi Vi ste bili izvoljeni s strani državljanov Republike Slovenije.
Srčno upam, da ne bo prišlo do sprejetja predlogov Komisije, ker omejevanje in nadzor nista v duhu skupne Evrope!
S spoštovanjem,
Odgovori


Prispevkov v tej temi
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od Friderik Koletnik - 20-11-2015, 19:05
RE: Zaostritev EU zakonodaje o orožju - od spe7 - 26-11-2015, 12:50



Uporabnikov, ki berejo to temo: 6 Gost(ov)